HKEX

De HKEX (Hong Kong Stock Exchange) is de belangrijkste beursindex van Azië, en de allergrootste van de wereld. De HKEX index bestaat uit meer dan de 2500 grootste beursgenoteerde bedrijven in Azië en geeft een heel goed beeld van de voornamelijk Chinese economie.

 

Wanneer je wilt beleggen in Chinese aandelen is de HKEX een goede manier om te beginnen. Beleggen in aandelen van op de HKEX zorgt voor een optimale spreiding en dit betekend minder risico’s. De Chinese aandelen op de HKEX zijn minder bekend dan aandelen op bijvoorbeeld de NASDAQ, wat iets meer risico met zich meebrengt.

Handelen in de HKEX gebeurd in Hong Kong dollars en de aandelen waarin kunnen worden gehandeld zijn enkele van de oudste en meest succesvolle bedrijven van China.

De openingstijden van de Hong Kong stock exchange zijn elke werkdag van 9:30 (14:30 GMT) tot 12:00 (17:00) en van 13:00 (18:00 GMT) tot 15:00 (21:00 GMT).

Bij Beursig.com volg je in realtime de Hong Kong koersontwikkeling, zo vindt je in bovenstaand tabel de huidige samenstelling van de HKEX index met de koersen van vandaag.

HKEX Uitgelegd

 De HKEX (Hong Kong Stock Exchange) is de belangrijkste beursindex in Azië, en tot vandaag nog steeds de allergrootste beurs van de wereld.

Met meer dan 2500 beursgenoteerde bedrijven in Azië geeft de HKEX een heel goed beeld van de voornamelijk Chinese economie. Wanneer je handelt op de HKEX beleg je dan ook vooral in Chinese aandelen.

Beleggen in de HKEX betekend net zoals bij de AEX een optimale spreiding en dit zorgt voor minder risico.

Je zal hier alleen meer research moeten doen naar de aandelen in de HKEX, omdat de bedrijven hierachter vaak minder bekend zijn in het westen.

Hong kong stock exchange koersen 

De HKEX bestaat uit internationale bedrijven en bedrijven uit Hongkong, en heeft daarnaast nog Chinese aandelen. De aandelen op de beurs zijn verdeeld als A, B en H aandelen.

H-aandelen zijn bedrijven welke opereren in China en genoteerd zijn in Hong Kong en waar internationale beleggers in mogen handelen. Wij dus.

Door de grote hoeveelheid aandelen is er de Hang Seng China Enterprises Index (Hang Seng Index (HSI of HK50), apart opgezet met de grootste en belangrijkste H-bedrijven. Deze index is gebaseerd op marktkapitalisatie, met een maximaal gewicht van 10 % per aandeel en vertegenwoordigen ongeveer 60% van de gehele Hong Kong Stock Exchange.

Het ontstaan van de HKEX

 

De HKEX ontstond in 1891 als de Association of Stockbroker in Hong Kong. Dit werd in 1914 veranderd naar de HKEX (Hong Kong Stock Exchange). 

Vanaf 1986 werden alle beurzen van Hongkong samen ondergebracht de Stock Exchange of Hong Kong. 

De HSI index bestaat sinds 24 november 1969.

Beleggen op de HKEX

 

Handelen op de HKEX gebeurd in Hong Kong dollars en de aandelen waarin kunnen worden gehandeld zijn enkele van de oudste en meest succesvolle bedrijven van China. 

De openingstijden van de Hong Kong stock exchange zijn elke werkdag van 9:30 (14:30 GMT) tot 12:00 (17:00) en van 13:00 (18:00 GMT) tot 15:00 (21:00 GMT).

HKEX Aandelen

 

De HKEX bestaat uit diverse soorten soorten aandelen. De verschillende aandelen welke zijn te vinden in de index zijn allemaal de grootste en meest succesvolle beursgenoteerde bedrijven van China. 

Aandelen kopen

 

Je kunt heel makkelijk starten om te handelen in aandelen op de HKEX via verschillende online brokers.

Je kunt kiezen te beleggen op de HKEX via meerdere instrumenten, eentje daarvan is via aandelen. Je zult hier geen Nederlandse aandelen vinden, de aandelen komen uit China en Hong Kong.

Ook kun je zoals op alle beurzen kiezen om te investeren in ETF’s.

Een ETF volgt de gehele index van de HKEX, een van de makkelijkste en veiligste manieren om te beleggen. Ook kun je kiezen om te beleggen in futures.

Futures zijn risico volle instrumenten en zouden nooit door beginnende beleggers moeten worden gebruikt.

FAQ over HKSE

Handelen op de HKEX gaat met Hong Kong Dollars. 

Als Nederlandse belegger kan je via verschillende online brokers beleggen op de HKEX.

OP de HKEX kun je uit 2500 verschillende aandelen kiezen wanneer je kiest te beleggen.

De openingstijden van de Hong Kong stock exchange zijn elke werkdag van 9:30 (14:30 GMT) tot 12:00 (17:00) en van 13:00 (18:00 GMT) tot 15:00 (21:00 GMT).

De aandelen bestaan uit voornamelijk Chinese aandelen, en van bedrijven uit Hong Kong.