Zijn er aandelen die u eeuwig kunt blijven aanhouden?

Zijn er aandelen die u eeuwig kunt blijven aanhouden?Het merendeel van de mensen die beleggen in aandelen doen dit voor de lange(re) termijn. In de praktijk levert dit niet zelden ook de beste rendementen op. Gedurende de beleggingsperiode gebeurt het evenwel niet zelden dat beleggers afscheid gaan nemen van bepaalde aandelen. Dit bijvoorbeeld omdat ze er een mooi rendement mee hebben weten te realiseren. In een ander geval kan men deze beslissing nemen omdat het toekomstperspectief van het bedrijf is veranderd. Voor het merendeel van de beleggers geldt dat er ook altijd aandelen zijn die eigenlijk nooit worden verkocht. Bestaat er dan zoiets als aandelen die u eeuwig kunt blijven aanhouden? En indien ja om welke aandelen gaat het dan precies? Wij hebben er alvast drie op een rijtje gezet!

1.) Johnson & Johnson

Het eerste aandeel is er één die veel mensen mogelijks niet zullen verwachten. Dit is het gevolg van het feit dat het een farmabedrijf betreft. Het gaat hierbij echter niet zomaar om eender welk bedrijf, maar wel om ‘Johnson & Johnson’. Deze farmareus beschikt over mogelijks één van de beste balansen van alle bedrijven die er op deze planeet zijn terug te vinden. Bovendien staat het bedrijf erom bekend een uiterst betrouwbaar dividend uit te keren van op moment van schrijven 2,49 procent. Dat dividend vertoont jaarlijks ook een mooie groei. Voor mensen die graag willen beleggen in solide bedrijven die ook nog eens een mooi dividend uitbetalen is Johnson & Johnson misschien wel één van de meest interessante mogelijkheden die er op de markt zijn terug te vinden.

2.) Coca-Cola

De focus ligt bij aandelen die u graag voor eeuwig  vast wil houden voornamelijk op zekerheid. U moet daarvoor dan ook vooral kijken in de richting van bedrijven die reeds over een stevige “track record” beschikken. Ook de merken die dergelijke bedrijven bevatten kunnen een goede indicatie geven voor de verdere levensvatbaarheid van de onderneming met het oog op de toekomst. Eén van de op dat vlak meest solide bedrijven ter wereld is ongetwijfeld Coca-Cola. Voor dit aandeel geldt dat ze ook hoog bovenaan het lijstje staat met meest populaire aandelen onder topbeleggers. Ook ’s werelds grootste belegger Warren Buffett heeft er bijvoorbeeld nooit een geheim van gemaakt grote fan te zijn van dit aandeel. Net als Johnson & Johnson is ook dit aandeel een dividendaandeel. Op moment van schrijven keert ze een periodiek dividend uit van 2,98 procent.

3.) Unilever

We hebben voor het uitkiezen van deze drie aandelen geopteerd voor drie bedrijven uit tal van uiteenlopende sectoren. Dit derde en laatste aandeel is er één die actief is binnen de sector van de voedingsmiddelen, persoonlijke verzorging en schoonmaakartikelen. Door de jaren heen is het zo dat inflatie een belangrijke impact kan hebben op de financiële en economische wereld. Omwille van deze reden moeten aandelen die u eeuwig aan wilt blijven houden bestand zijn tegen de invloed van deze inflatie. Dat geldt voor alle drie de aandelen uit dit lijstje en zeker ook voor Unilever. Ook voor dit aandeel geldt overigens dat ze een aantrekkelijk dividend uitbetaald. Dat dividend staat op moment van schrijven op 3,57 procent, maar dikt bijna jaarlijks verder aan.