Welke crypto nu kopen?

De populariteit van cryptocurrencies neemt in een snel tempo toe en trekt nieuwe beginnende beleggers alsmede doorgewinterde financiële investeerders die cryptocurrencies een kans willen geven. Dagelijks ondersteunt door talrijke internationale krantenkoppen verspreid zich het nodige bewustzijn van potentieel.

 

Toen ‘back in the day’ het Bitcoin-protocol werd gecreëerd konden weinigen vermoeden dat de wereld een nieuwe activaklasse erbij kreeg en niet alleen een nieuwe digitale valuta. Wat begon als een als reactie op de economische rampen veroorzaakt door de financiële crisis is een decennia later uitgegroeid tot een serieuze toevoeging in een ieder z’n beleggings portefeuille.

 

Welke crypto nu kopen voor 2023?

Er zijn inmiddels duizenden cryptocurrencies, met verschillende specialiteiten en verschillende mate van bruikbaarheid, acceptatie en belofte. Maar hoe kun je nu als beleggers in zo’n brede markt, die op dit moment goed is voor voor biljoenen euros, ontcijferen welke de beste cryptocurrencies zijn om in te investeren?

 

Van Bitcoin en Ethereum tot Dogecoin en Tether, er zijn zoals gezegd enorm veel verschillende cryptocurrencies, wat het nogal overweldigend kan maken als je voor het eerst begint in de wereld van crypto. Om je te helpen met het oriënteren, zetten we de meest bekende cryptocurrencies op een rijtje. Dit op basis van hun marktkapitalisatie, of de totale waarde van alle munten die momenteel in omloop zijn.  Net als op de aandelenmarkt, doen beleggers er natuurlijk goed aan om alleen aan te kopen met geld dat ze bereid zijn te verliezen, omdat zelfs de meest blue-chip crypto’s enorm volatiel kunnen zijn.

 

Bitcoin (BTC)btc

We beginnen vanzelfsprekend met Bitcoin, de meest bekende en misschien wel vergelijkbaar met de huidige goudstandaard, maar dan voor investeringen in cryptocurrency. Ondanks dat er vele andere cryptocurrencies bij tijd en wijlen beter presteerden dan Bitcoin blijft deze digitale valuta populair.  Bitcoin was de allereerste digitale munt die transacties op een gedecentraliseerd blockchain-netwerk kon registreren.

 

Gelanceerd in 2008 is het nu de grootste cryptocurrency op de markt en domineert het de crypto-bewegingen in termen van grootte, volume, waarde en marktaandeel. Mensen die in 2008 over Bitcoin hoorden en er niet in geloofden, hebben nu een haat-liefdeverhouding met deze cryptocurrency, aangezien deze eerder dit jaar zijn piek bereikte en de prijs van één Bitcoin steeg tot bijna EUR 55.000.  Bitcoin kreeg het korte tijd daarop echter weer zwaar te verduren naar aanleiding van de crypto-crash die de piek volgde.

 

‘S Werelds eerste cryptocurrency is en blijft dus de meest gevestigde en meest waardevolle ondanks dat de waarde van Bitcoin dus flink kan schommelen.  Bitcoin lijkt zich te blijven herstellen van de klappen van Tesla en China in het algemeen China en het mag misschien de oudste cryptocurrency; zijn marktdominantie is net zo levendig als altijd.

 

Vrij snel na de lancering van bitcoin volgden duizenden andere. Andere crypto currencies of alternatieven worden meestal beschouwd als een “altcoins”. Hieronder een aantal om in de gaten te houden in 2023.

 

Bitcoin (BTC) kun je kopen bij Bitvavo.

 

Ethereum (ETH)

ethNaast Bitcoin is Ethereum de op één na grootste cryptocurrency. Het werd gelanceerd in 2015 met slechts een voorraad van 72 miljoen munten. Sinds vorig jaar heeft Ethereum een ​​stijging van 946,8% gezien en de nieuwe lanceringen op zijn netwerk zijn opwindende marktexperts en ervaren investeerders. Volgens voorspellingen zal de prijs van Ethereum zelfs de grens van EUR 5.000 bereiken.

 

Hoewel het jaren na andere cryptocurrencies uitkwam, heeft het zijn plaats op de markt ver overtroffen vanwege zijn unieke technologie. Er zijn echter ook risico’s. Ondanks dat Ethereum blockchain-technologie gebruikt, heeft het maar één “route” voor het uitvoeren van transacties. Dit kan ertoe leiden dat transacties langer duren om te verwerken wanneer het netwerk overbelast is.

 

Een hack in 2016 leidde ertoe dat meer dan $ 60 miljoen Ether-dollars verloren gingen vanwege een fout in de Ethereum-portemonnee. Hoewel het bedrijf vooruitgang heeft geboekt bij het vergroten van de beveiliging, zijn mazen altijd een risico bij elke investering in cryptocurrency.

 

Ethereum (ETH) kun je kopen bij Bitvavo.

 

Tether (USDT)tether

Tether is een unieke cryptocurrency. In de cryptomarkt is Tether de meest populaire stabiele munt. Een stabiele munt heeft zijn waarde gekoppeld aan een fiat-valuta zoals de Amerikaanse dollar en de euro. Ze zorgen voor investeringen met een laag risico en de belegger krijgt gegarandeerd de waarde van een fiat-valuta voor elke Tether-aankoop.

 

De prijs van Tether staat vast op $ 1 per munt en fungeert vaak als een medium wanneer handelaren van de ene cryptocurrency naar de andere gaan. In plaats van terug te gaan naar dollars, gebruiken ze Tether. Sommige mensen zijn echter bezorgd dat Tether niet voldoende wordt gedekt door dollars die in reserve worden gehouden.

 

Tether (USDT) kun je kopen bij Bitvavo.

 

Binance Coin (BNB)bnb

Binance Coin is een token dat kan worden gebruikt op Binance Exchange, een van de grootste cryptocurrency-uitwisselingen ter wereld. Het is de op drie na grootste cryptocurrency op de markt en de waarde ervan zal blijven groeien zolang er activiteit is op het Binance-uitwisselingsplatform. Hoewel oorspronkelijk gemaakt als een token om te betalen voor transacties met korting, kan Binance Coin nu worden gebruikt voor betalingen en het kopen van verschillende goederen en diensten.

 

Wat Binance Coin onderscheidt van zijn concurrenten, is dat het is gemaakt door een bedrijf in plaats van een groep technische ontwikkelaars. Hoewel de toewijding van Binance Coin om een ​​sterke blockchain te behouden veel sceptici heeft gewonnen, blijven sommige investeerders wantrouwend over deze cryptocurrency en de mogelijke beveiligingsproblemen.

 

Binance Coin (BNB) kun je kopen bij Bitvavo.

 

Cardano (ADA)cardano

In slechts 4 jaar werd Cardano de op vier na grootste cryptocurrency. Bekend als de Ethereum-moordenaar, is zijn blockchain-netwerk de rivaal voor Bitcoin en Ether. Te midden van marktvolatiliteit heeft Cardano het vermogen om de dieptepunten te weerstaan ​​en sneller te stabiliseren dan andere cryptocurrencies. Het Cardano-netwerk heeft verder een kleinere footprint, wat om verschillende redenen aantrekkelijk is voor investeerders.

 

Het kost minder energie om een ​​transactie met Cardano te voltooien dan met een groter netwerk als Bitcoin. Hierdoor zijn transacties sneller en goedkoper. Ook beweert het flexibeler en veiliger te zijn. Cardano verbetert consequent zijn ontwikkeling om hackers voor te blijven. Echter zelfs met een beter netwerk kan Cardano mogelijk niet concurreren met grotere cryptocurrencies. Minder gebruikers betekent minder ontwikkelaars. Het platform heeft grootse plannen, maar er zijn twijfels of het die potentie waar kan maken.

 

Cardano (ADA) kun je kopen bij Bitvavo.

 

Dogecoin (DOGE)

dogecoin

Dogecoin werd als grap gemaakt door twee softwareprogrammeurs en werd populair dankzij Elon Musk.  Dogecoin ontleent zijn naam aan een internetmeme met een Shiba Inu-hond. In tegenstelling tot veel digitale valuta’s die het aantal bestaande munten beperken, heeft Dogecoin onbeperkte uitgifte. Het kan worden gebruikt voor betalingen of het verzenden van geld.

 

In mei 2021 maakte Elon Musk van Dogecoin de eerste cryptocurrency die door Tesla werd geaccepteerd en schreef met deze aktie geschiedenis. De waarde van de munt is door de hype gekelderd, maar experts rekenen nog steeds op de te verwachten grote hausse.

Dogecoin (DOGE) kun je kopen bij Bitvavo.

 

Polkadot (DOT)

dot

Polkadot is gemaakt door Ethereum-leiders die zich hebben losgemaakt om hun eigen cryptocurrency te vormen met een beter netwerk. In plaats van een enkele “route” om transacties te voltooien, heeft Polkadot er meerdere.

 

Deze cryptocurrency is ontworpen om echte investeerders te belonen en beleggers af te ketsen die gewoon op de aandelenmarkt handelen om snel geld te verdienen. Polkadot heeft een korte geschiedenis en hierdoor -nog- geen trackrecord om vergelijkingen te maken, waardoor het een riskantere investering is voor potentiële kopers.

 

Polkadot (DOT) kun je kopen bij Bitvavo.

 

Ripple (XRP)

xrp

XRP, voorheen bekend als Ripple en opgericht in 2012, biedt een manier om in veel verschillende echte valuta’s te betalen. Ripple onderscheidt zich van andere cryptocurrencies door internationale transacties aan te bieden. Bij een bank kunnen internationale overboekingen tot 10 werkdagen duren. Met Ripple duren dezelfde transacties slechts enkele seconden. Het bedrijf heeft een  unieke technologie achter zijn netwerk en het is zowel een cryptocurrency als een digitaal betalingsnetwerk.

 

Dit heeft Ripple tot een favoriet van beleggers gemaakt. Bovendien heeft Ripple contracten met grote banken over de hele wereld. Hoe meer contracten het heeft, hoe toegankelijker de Ripple-cryptocurrency is voor gebruikers.  Ondanks al deze positiviteit moet je je niet laten afleiden door indrukwekkende hoge stijgingspercentages van Ripple in de afgelopen jaren. Als je goed kijkt naar de feiten is het minder indrukwekkend.

 

Ripple (XRP) kun je kopen bij Bitvavo.

 

Chainlink (LINKlink

Chainlink is uniek als cryptocurrency omdat het een aantrekkelijke prijs heeft. Dit is aantrekkelijk voor beleggers omdat het heeft bewezen in waarde te kunnen stijgen en er is nog veel ruimte voor groei. Verder is het ook beschikbaar voor handel op Coinbase, een van ’s werelds grootste cryptocurrency-apps. Deze toegankelijkheid maakt Chainlink ook aantrekkelijk voor investeerders.

 

Hoewel het nog steeds boven duizenden andere cryptocurrencies ligt, heeft het een lager volume en marktaandeel dan de hiervoor genoemde cryptocurrencies.

 

Chainlink (LINK) kun je kopen bij Bitvavo.

 

Welke crypto kopen voor 2023-2025?

Het moge duidelijk zijn, er is geen twijfel over mogelijk: cryptocurrencies zijn hier om te blijven. Terwijl jij beslist welke cryptocurrency de beste investering voor je is, zijn hier enkele dingen om in gedachten te houden:

  • De snelheid waarmee transacties worden voltooid
  • De kosten die aan transacties zijn verbonden
  • De mogelijkheid om uw cryptocurrency te gebruiken voor reguliere aankopen en bankoverschrijvingen

 

Als je alleen wilt investeren zonder transacties binnen een bepaald netwerk te doen, onthoud dan dat cryptocurrency geen belegging is om snel rijk te worden. In plaats daarvan moet je het als een lange termijn investering beschouwen. De markt voor cryptocurrency is momenteel net het Wilde Westen, dus realiseer je wanneer je in deze digitale activa wilt speculeren, je niet meer geld moet inleggen dan je je kunt veroorloven te verliezen. De volatiliteit kan intens zijn, waarbij crypto-activa zelfs op één dag aanzienlijk fluctueren.

 

Verder kunnen individuele beleggers handelen tegen zeer geavanceerde spelers, waardoor het een beladen ervaring is voor beginners. Laat je tot slot tijdens het onderzoeken van cryptocurrencies niet afleiden door hoge percentages. Ga naar de echte cijfers en kijk wat de groei echt betekent en heb geduld.