Welke aandelen kunnen profiteren van heropening economie?

De Coronacrisis heeft er voor gezorgd dat we even met z’n allen in een compleet andere wereld terecht zijn gekomen. De vaccins die inmiddels op de markt zijn verschenen hebben er evenwel voor gezorgd dat we langzaam terug evolueren naar het normale leven. Dat is een opluchting voor consumenten, maar zeker ook voor bedrijven. Heel wat verschillende sectoren slaagden er het voorbije jaar immers maar moeilijk in om het hoofd boven water te houden. We denken dan vooral aan bedrijven die afhankelijk zijn van de toeristische sector en de horeca. Nu de volledige heropening van de economie langzaam maar zeker een feit blijkt te worden kan het interessant zijn om met dit gegeven in het achterhoofd enkele nieuwe investeringen te doen op de beurs. Enkele bedrijven die worden getipt als potentieel interessant stellen we in dit blogartikel graag aan u voor.

Heineken interessantste aandeel bij heropening van economie?

HeinekenHet eerste aandeel is er duidelijk één die wordt getipt omwille van de heropening van de horeca. Ondanks het feit dat het biermerk Heineken evenals de andere merken die toebehoren tot het bedrijf uiteraard ook in de supermarkten zijn terug te vinden is het algemeen bekend dat de marges in de cafés aanzienlijk hoger zijn gelegen.

Heineken is een Nederlandse multinational die actief is in 190 verschillende landen verspreid over de wereld. In totaal bezit ze tegenwoordig maar liefst 300 biermerken. Het bedrijf mag zich met een capaciteit van gemiddeld meer dan 218 miljoen hectoliter rekenen tot één van de grootste brouwerijen ter wereld. In principe moet ze alleen het Belgische Anheuser-Busch InBev voor zich dulden. Heineken keert haar aandeelhouders ook nog een (beperkt) dividend uit wat eveneens geen onbelangrijk voordeel kan zijn voor investeerders.

Ook verschillende financiële aandelen worden getipt

In het bijzonder de toenemende zorgen met betrekking tot de inflatie heeft er ook voor gezorgd dat verschillende financiële aandelen worden getipt. Credit Suisse heeft bijvoorbeeld in haar lijst met tien favoriete aandelen op de AMS voor de heropening van de economie ook namen genoemd als BNP Paribas en ING. Beide aandelen zouden in het bijzonder kunnen profiteren wanneer blijkt dat de inflatie ook in Europa meer om zich heen gaat slaan. Bovendien geldt voor met name ING dat ze een behoorlijke correctie heeft gezien waardoor ze volgens veel experten over een aardig groeipotentieel beschikt. Het aandeel van de ING Groep keert ook een dividend uit van 1,08 procent. Voor het aandeel van BNP Paribas geldt dat er op moment van schrijven sprake is van een dividend van 2 procent. Andere aandelen die volgens Credit Suisse wel eens sterk zouden kunnen profiteren van de heropening van de economie zijn met name Adecco, Easyjet en Informa.