Wat zijn cryptovaluta en hoe werken ze precies?

Cryptovaluta, ook wel cryptocurrencies genoemd, hebben de afgelopen jaren een nieuwe manier van betalen geïntroduceerd. Maar wat is cryptogeld nu eigenlijk precies? En wat zijn de voor- en nadelen? En hoe kun je het beste met deze manier van geld werken? Cryptovaluta verwijst naar valuta in digitale of virtuele vorm die cryptografie gebruiken om transacties te beveiligen. Cryptocurrencies hebben geen centrale autoriteit of uitgever, maar gebruiken een gedecentraliseerd systeem om transacties vast te leggen en nieuwe eenheden uit te geven. Wil je hier graag meer over weten? Lees dan snel verder!

Hoe werkt het precies?

Crypto’s zijn in feite een soort digitale tegoeden die beheerd worden met zogenaamde cryptografische algoritmes. Een crypto heeft dus geen fysieke munt zoals een euromunt, maar is eigenlijk een versleutelde code, dat je eigenlijk kunt zien als een soort wachtwoord. Daarnaast zijn er bovendien verschillende soorten crypto’s. Iedereen kent bijvoorbeeld vast wel de bitcoin. Bitcoin is waarschijnlijk de bekendste crypto, maar er zijn nog honderden andere soorten crypto. Je kunt bijvoorbeeld eens denken aan de zogenaamde Litecoin, Ethereum en Ripple. Deze manier van geld kan van dag tot dag van waarde veranderen. Het volgen van het laatste nieuws over crypto is dus zeker aan te raden als je dus op deze manier geld zou willen verdienen. Het laatste nieuws over crypto kan tegenwoordig op meerdere online kanalen!

Waarom kiezen voor crypto?

Crypto’s hebben uiteraard voor- en nadelen. Het grootste voordeel van het werken met crypto’s is de bereikbaarheid. Met cryptocurrencies kun je betalen of betaald krijgen zonder tussenkomst van derden, zoals bijvoorbeeld banken. Een nadeel van het werken met cryptovaluta is dat de meeste cryptocurrencies zeer volatiel in waarde zijn. Als gevolg hiervan kunnen cryptovaluta snel in waarde dalen. Daarom is het eigenlijk niet geschikt als betaalmiddel. Echter kun je wel betalen met stablecoins. Deze zijn aan de andere kant wel riskant omdat cryptocurrencies zichzelf illegaal maken voor eigen gebruik vanwege hun toegankelijkheid en anonimiteit.

Hoe gaat het in zijn werk?

Als je crypto wilt kopen, dan kan dat bij veel crypto aanbieders over de hele wereld. Zo zijn er cryptobeurzen die vooral gericht zijn op België en Nederland, maar er zijn ook bekende cryptobeurzen die internationaal actief zijn. Door het grote aanbod is het niet altijd makkelijk om de juiste crypto exchange te vinden die past bij jouw wensen en eisen. Als je meer informatie wilt verkrijgen over andermans ervaringen over het werken met crypto’s, kun je online altijd eens kijken naar crypto exchange ervaringen. Door het lezen van crypto exchange ervaringen kun je altijd overwegen om aan de slag te gaan met crypto’s!

 

Investeren in crypto? Op Bitvavo kun je meer dan 150 digitale valuta kopen, verkopen en bewaren!

Victor Popup Bottom Template

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

 

Doe dit via een van de volgende crypto exchanges: