Wat je moet weten over NFT verkopen

Wat je moet weten over NFT verkopen

In de wereld van tegenwoordig hebben we veel te maken met technologie. We hebben het urenlang over de nieuwste iPhone, kijken naar een film op onze smart tv, houden de koers van de Bitcoin in de gaten en proberen allemaal voorspellingen te doen op basis van het verleden met technologie. Kortom; we kunnen erg veel met technologie. We zijn hier echter minder bewust mee bezig dan we zouden moeten zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar NFT’s. NFT’s zijn heel erg booming op het moment, maar toch is de kans groot dat je er nog nooit iets mee hebt gedaan. Dat willen wij veranderen en daarom gaan we je nu vertellen waar je op moet letten bij het verkopen van je NFT. Voor het kopen van een NFT verwijzen we je graag naar een andere blog. Laten we maar snel aan de slag gaan, want er is genoeg te bespreken. 

Wat is een NFT?

Allereerst moeten we je misschien maar eens even uitleggen wat een NFT nu precies is, dat is wel zo handig. Als je niet weet wat een NFT is, kom je ook niet veel verder. Een NFT staat voor een non-fungible token. Dit is Engels voor een niet inwisselbare munt en komt in de praktijk neer op een plaatje op het internet, de blockchain, die heel uniek is. Jij hebt dat specifieke plaatje alleen en niemand anders kan hierbij tenzij je besluit te kiezen voor je NFT verkopen. Dat is dan ook waar we het verder met je over willen hebben, maar natuurlijk niet voordat je weet wat een NFT is. Als je eenmaal een NFT aan hebt gekocht, dan zijn hier bepaalde gegevens aan gekoppeld die aantonen dat jij en alleen jij de eigenaar bent. 

Smart contracts

De gegevens die gekoppeld zijn aan je NFT, bevinden zich in het smart contract. Dit is letterlijk vertaald een slm contract, maar het is eigenlijk een reeks gegevens die verbonden is met jou en je NFT. Het toont aan dat er maar één specifiek type NFT van is en dat deze van jou is.

Verkopen, hoe? 

Dan de grote vraag, hoe verkoop je zo’n ding? Dat is helemaal niet zo moeilijk als de meeste mensen denken. Een NFT die je hebt, kun je gewoon verkopen uit je wallet aan iemand rechtstreeks, of via een NFT marketplace. Een NFT marketplace is een plaats waar het vraag en aanbod van NFT’s bij elkaar komt. Je kunt hier simpelweg je NFT’s verkopen en zo makkelijk is het. Mocht je dan zelf een NFT willen kopen, dan kan dat natuurlijk ook. 

Waar op letten? 

Dan is het nog even belangrijk dat je op een aantal dingetjes let als je je NFT verkoopt. Je moet nooit, maar dan ook nooit, je NFT verkopen uit geldnood. Je moet je NFT pas verkopen als je er een prijs voor krijgt waar jij blij mee bent en waarvan jij denkt dat de prijs redelijk is. Dit is natuurlijk zeer afhankelijk van alle omstandigheden van het geval, waaronder de prijs die je ervoor hebt betaald en de prijs die marktconform is. Daarnaast is het in sommige gevallen mogelijk om te bekijken wat de status van de zeldzaamheid van een bepaalde NFT is. Dit bepaalt tot op zekere hoogte ook de prijs die je voor een NFT kunt krijgen. Ook raden we je aan om eens een kijkje te nemen bij een bepaalde plaats waar je je NFT verkoopt, het ene platform biedt betere voorwaarden dan de ander. Het is dus zeer belangrijk dat je alle omstandigheden van het geval meeneemt in je beslissing, getuige onze tips.