VectorVest: Ontdek waarom FA én TA een must zijn als u succesvol wilt beleggen

Een VectorVest abonnee heeft toegang tot ruim 10.300 Amerikaanse en Europese aandelen, zowel fundamentele (FA) als technische analyse (TA).

Het is onbegonnen werk om deze aandelen allemaal zelf te analyseren: daarom hebben we eigen indicatoren (FA, TA, master indicator) zodat u aandelen makkelijk én snel kan analyseren. Buiten FA en TA heeft u ook een plan nodig. Emoties zijn de grootste beleggersvijand.

Wanneer aandelen kopen?

Niemand kan de markt voorspellen, wij ook niet, maar wij hechten wél veel belang aan de trend.

Zo hebben wij UP en DOWN signalen. Hoe deze interpreteren?

Bij een UP signaal stapt u in de markt, en u respecteert de stop loss (S/L).

Bij een DOWN signaal blijft u in de markt, u respecteert de S/L maar … u koopt nooit aandelen (bij)  tijdens een down signaal.

Voor Europa kregen we vorig jaar een Down Signaal op 25/06/2018. U stopte toen met het kopen van aandelen. Het eerstvolgende Up signaal was op 18/01/2019. U stapt terug in de markt. Er volgde toen een verschroeiende rally.

Voor USA kregen we een Down signaal op 4/10/2018 (exact 2 dagen na de piek in de Dow Jones Industrial). Het eerstvolgende Up signaal was ook op 18/01/2019. U stapt terug  in de markt.

Op deze manier vermijdt u dat u veel te vroeg aandelen begint te kopen in dalende markten. Niemand weet of een dalende trend uitmondt in een kleine daling, een zware correctie of een zware berenmarkt: koop daarom nooit tijdens onze down signalen.

Wanneer aandelen verkopen?

U verkoopt enkel als een aandeel door de Stop Loss (S/L) gaat.

De S/L is een combinatie van FA en TA: bij bedrijven met uitstekende fundamentals, brengen we de S/L naar beneden. met deze aandelen hebben we meer geduld. Op die manier zijn aandelen zoals Fiserv (FISV), Adobe (ADBE), Intuit (INTU), Roper Inds (ROP) en vele anderen gedurende meerdere jaren nooit op Sell gesprongen. “Let your profits run”, is een beurswijsheid:  op het einde van de rit maken de winnaars het verschil, zeker als u uw verliezen beperkt: verkoop zonder emotie als het aandeel door de S/L gaat.

Woon een VectorVest workshop bij!

Iedere maand vinden er Nederlandstalige workshops plaats in België (Brugge, Gent, Mechelen, Geel, Lummen) en Nederland (Eemnes en Eindhoven). Ontdek tijdens deze workshops:

  • waarom FA én TA belangrijk zijn bij het beleggen
  • hoe onze UP en DOWN signalen tot stand komen
  • hoe VectorVest aandelen analyseert
  • opbouw en backtest van een strategie, etc

Alle aanwezigen krijgen achteraf de slides doorgemaild. Iedereen is, geheel vrijblijvend, welkom om een workshop bij te wonen. Toegang, parking en drank is gratis. Registratie is verplicht (beperkt aantal plaatsen).

Klik hier voor alle details van onze workshops

Maak ter plaatse kennis met VectorVest abonnees en vraag naar hun ervaring met VectorVest

VectorVest Europe