VanEck Video Gaming and eSports ETF doorbreekt mijlpaal 1 miljard USD

  • Sinds de beursintroductie in juni 2019 is de VanEck Vectors™ Video Gaming and eSports UCITS ETF al tot een miljard US dollar gegroeid
  • De ETF profiteert van een solide groei op de markt van videogames en eSports

Slechts 19 maanden na de beursintroductie van de VanEck Vectors™ Video Gaming and eSports UCITS ETF heeft deze ETF al de mijlpaal van meer dan een miljard US dollar belegd vermogen overschreden. In april 2020, slechts 9 maanden geleden, doorbrak de ETF al de grens van 100 miljoen US dollar.


VanEck Video Gaming and eSports ETF doorbreekt mijlpaal 1 miljard USD

“De sterke groei van onze ETF voor videogames en eSports laat zien dat deze sector voor zowel particulieren als professionele beleggers een interessante en toekomstbestendige beleggingsmogelijkheid is,” zegt Martijn Rozemuller, hoofd Europa van VanEck. “Digitaal en online amusement wordt steeds belangrijker. Het is inmiddels zoveel meer dan zomaar een vorm van vrijetijdsbesteding. eSports-wedstrijden zijn uitgegroeid tot een miljardenmarkt op zich, met professionele bonden en competities.”

“Deze trend was de afgelopen jaren al duidelijk zichtbaar en werd in 2020 nog versneld door de Covidpandemie, de lockdown en de daarmee gepaard gaande periodes van thuisblijven. Los daarvan zijn wij ervan overtuigd dat bedrijven zoals softwareontwikkelaars of streamingproviders zich ook op de lange termijn positief zullen blijven ontwikkelen. Ook als de huidige beperkingen zijn opgeheven. In 2023 zou de wereldwijde omzet in de videogamesmarkt al bijna 218 miljard kunnen bedragen (1),” zegt Rozemuller.

Tegelijkertijd mogen de risico’s van een belegging in videogaming- en eSports-bedrijven niet over het hoofd worden gezien: deze bedrijven zijn sterk afhankelijk van patentbescherming en voor hen gelden soms regelgevingsvereisten voor cyberbeveiliging en gegevensbescherming.

De VanEck Vectors™ Video Gaming and eSports UCITS ETF biedt beleggers de kans om de beursprestaties te volgen van bedrijven die hoofdzakelijk actief zijn op het gebied van videogames en/of eSports. Er wordt gestreefd naar een zo nauwkeurig mogelijke weergave van de koers- en rendementsontwikkeling (vóór kosten en vergoedingen) van de MVIS® Global Video Gaming and eSports Index. De index volgt de prestaties van de wereldwijde sector voor videogames en eSports en omvat als pure-playconcept uitsluitend bedrijven, die op het moment van opname meer dan 50 procent van hun omzet uit videogames en/of eSports halen.

VanEck Video Gaming and eSports ETF doorbreekt mijlpaal 1 miljard USD
Informatie over de Video Gaming and eSports ETF

Meer over aandelen en ETF’s op het beursforum

DEEL MET VRIENDEN