Top 5 banken in Nederland – Welke is de beste voor expats en waarom?

Top 5 banken in Nederland - Welke is de beste voor expats en waarom?

Nederland staat erom bekend een sterk ontwikkeld en stabiel banksysteem te hebben. Er is een aantal banken actief in het land, waaronder zowel lokale als internationale banken. In dit artikel bespreken we de top 5 banken in Nederland, met aandacht voor factoren als klantenservice, toegankelijkheid en andere kenmerken die relevant zijn voor expats.

Expat of niet, een bankrekening openen is misschien niet de leukste onderneming in je verhuisreis, vooral als je niet weet hoe het plaatselijke systeem werkt. Maar het is niettemin een belangrijk onderdeel van het leven in elk land. Of je nu uit eten wilt, online wilt winkelen of echt geld wilt winnen bij Nederlandse online casino’s, het is veilig om te zeggen dat je een eigen bankrekening nodig hebt.

#1. ING 

Top 5 banken in Nederland - Welke is de beste voor expats en waarom?

ING staat bekend om zijn innovatieve digitale bankoplossingen en uitstekende klantenservice. Hun mobiel bankieren app, die door klanten hoog wordt gewaardeerd, biedt een reeks functies die bankieren gemakkelijk en toegankelijk maken. Klanten kunnen vanaf hun mobiele apparaat rekeningsaldi en transacties bekijken, betalingen doen en spaardoelen beheren. De app bevat ook een unieke functie genaamd, waarmee klanten hun rekeninginformatie kunnen delen met anderen om betalingen te ontvangen zonder hun persoonlijke gegevens bekend te hoeven maken. Dit maakt het gemakkelijk voor expats om hun financiën te beheren en betalingen van vrienden en familie te ontvangen.

#2. ABN AMRO 

Top 5 banken in Nederland - Welke is de beste voor expats en waarom?

ABN AMRO zet zich in voor duurzaam bankieren en heeft ambitieuze duurzaamheidsdoelen gesteld, zoals koolstofneutraal worden in 2030. Ze bieden een reeks duurzame beleggingsopties, zoals groene obligaties en duurzame fondsen, die aansluiten bij hun streven naar milieu- en sociale verantwoordelijkheid. Naast hun inzet voor duurzaamheid biedt ABN AMRO Bank een reeks digitale bankoplossingen die bankieren gemakkelijk en toegankelijk maken voor expats. Ze hebben een speciaal expat-team dat hulp biedt in het Engels, wat vooral nuttig kan zijn voor expats die nieuw zijn in Nederland en zich nog moeten aanpassen aan de taal en cultuur.

 #3. Rabobank 

Top 5 banken in Nederland - Welke is de beste voor expats en waarom?

Rabobank is een coöperatieve bank die eigendom is van haar leden en bekend staat om haar gemeenschapsgerichtheid en inzet voor duurzame landbouw. Ze hebben een gespecialiseerd expat-team dat hulp biedt aan expats die nieuw zijn in Nederland en hulp nodig hebben bij het opzetten van bankrekeningen en andere financiële diensten. De Rabobank biedt ook een reeks digitale bankoplossingen, waaronder een mobiele app waarmee klanten hun rekeningen kunnen beheren, betalingen kunnen doen en geld kunnen overmaken. Expats die prioriteit geven aan gemeenschapsgerichtheid en persoonlijke service vinden de Rabobank wellicht een goede optie.

#4. Triodos Bank 

Top 5 banken in Nederland - Welke is de beste voor expats en waarom?

Triodos Bank zet zich in voor sociale en ecologische verantwoordelijkheid en biedt een reeks duurzame beleggingsopties die aansluiten bij hun waarden. Ze hebben ambitieuze duurzaamheidsdoelen gesteld, zoals klimaatneutraal worden in 2030, en geven prioriteit aan transparantie in hun kredietverlening en beleggingspraktijken. Klanten die duurzaamheid en transparantie hoog in het vaandel hebben staan, kunnen bij Triodos Bank terecht. Daarnaast biedt Triodos Bank een reeks digitale bankoplossingen, waaronder een mobiele app waarmee klanten hun rekeningen kunnen beheren en betalingen kunnen doen.

#5. Bunq 

Top 5 banken in Nederland - Welke is de beste voor expats en waarom?

Bunq is een digital-only bank die bekend staat om zijn innovatieve oplossingen en inzet voor duurzaamheid. Ze bieden een reeks functies die speciaal zijn ontworpen voor expats, zoals internationale geldtransfers en de mogelijkheid om rekeningen in meerdere valuta aan te houden. Een unieke functie is hun Travel Card, waarmee klanten tijdens het reizen geld kunnen opnemen en betalingen kunnen doen zonder wisselkosten. Dit maakt het gemakkelijk voor expats die vaak reizen om hun financiën te beheren zonder zich zorgen te maken over verborgen kosten. Daarnaast zet Bunq Bank zich in voor duurzame bankpraktijken en biedt een reeks duurzame beleggingsopties die aansluiten bij hun waarden. Klanten die innovatie, duurzaamheid en gemak belangrijk vinden, kunnen Bunq Bank een goede optie vinden.

Voor expats ruime keuze 

Al met al heeft elk van deze banken zijn eigen sterke punten en kan het verschillende expats aanspreken, afhankelijk van hun individuele behoeften en voorkeuren. Voor expats die prioriteit geven aan klantenservice en digitale bankoplossingen, zijn ING, ABN AMRO en Rabobank wellicht goede opties. Voor expats die prioriteit geven aan duurzaam bankieren en innovatieve digitale oplossingen, zijn Triodos en Bunq wellicht beter geschikt.

Bij het kiezen van een bank in Nederland moeten expats ook rekening houden met factoren als kosten, rentetarieven en toegankelijkheid. Sommige banken kunnen kosten in rekening brengen voor bepaalde diensten of eisen dat er een minimumsaldo wordt aangehouden, terwijl andere banken een hogere rente op spaarrekeningen bieden. Expats moeten ook de toegankelijkheid van de bank overwegen, inclusief de beschikbaarheid van kantoren en geldautomaten, en het gemak van het opzetten en beheren van rekeningen.

In het algemeen hebben expats in Nederland een reeks opties als het gaat om bankieren, en het is belangrijk om je onderzoek te doen en een bank te kiezen die voldoet aan je individuele behoeften en voorkeuren. Het ligt ook vooral aan wat je zelf prioriteert – één ‘goed’ antwoord is er niet, dit is naar eigen inzicht.

 

Investeren in crypto? Op Bitvavo kun je meer dan 150 digitale valuta kopen, verkopen en bewaren!

Victor Popup Bottom Template

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

 

Doe dit via een van de volgende crypto exchanges: