Telenet: De bomen blijven groeien?

Het verhaal Telenet

Auteur: ‘Master Hofkens’, bezoek The Crazy Investor voor meer artikelen over beleggen

Telenet: De bomen blijven groeien?Telecom is een veilige sector om in te beleggen luidt het verhaal. Mensen zullen altijd bellen en telefoneren. Toch dalen de koersen van de meeste telecombedrijven. De reden is dat de omzet van deze bedrijven onder druk staan. Dit komt omdat overheden de prijzen verlagen of omdat concurrenten een prijzenslag voeren. Of omdat de consumenten steeds anders ‘data’ consumeren. Een dalende omzet heeft een dalende winst ten gevolgen en deze dalende winst zet druk op het dividend. En laat ons eerlijk zijn, telecombedrijven zijn vooral gulle dividendbetalers.

Telenet vormt op dit dividendbeleid geen uitzondering met kapitaalverminderingen en dividendverhogingen aan de lopende band. Wat het bedrijf echt uitzonderlijk maakt is dat het nog altijd groeit in omzet. Heeft dit bedrijf een magische formule?

Telenet: De bomen blijven groeien?In feite niet nee. Het bedrijf begon als kabelaar, wat wilt zeggen dat het ervoor zorgt dat de analoge televisie in uw huis geraakt. Hierop verdien je niet veel als bedrijf maar het geeft je wel letterlijk een voet tussen de deur. En Telenet is een meester in het openbreken van deuren. Het laat zijn klanten overstappen van analoge televisie naar digitale televisie. En vraagt in ruil voor een betere beeldkwaliteit extra geld hiervoor. Terwijl u toch tv kijkt via hun kabel kan u ook via hun internet en vaste telefonie afnemen. Packs is het groeiwoord in de telecom bussines. Het is een Engels woord om simpelweg te zeggen dat je meer dan één dienst afneemt. Vaak met een korting. Telenet slaagt hier perfect in en ziet daardoor de omzet jaar na jaar groeien.

Telenet: De bomen blijven groeien?