Telenet: De bomen blijven groeien? (vervolg 2)

Bijna de gehele cashflow werd uitgekeerd hetgeen inhoud dat het bedrijf moet lenen voor al zijn investeringen. Zelf maakt Telenet hier geen enkel probleem van, het wilt tot 3,5 keer zijn EBITDA gaan lenen. Hetgeen inhoudt dat het bedrijf de volledige kasstroom van drie jaar nodig heeft en nog niet eens schuldenvrij zou zijn. Telenet kan deze hoge schuldgraad verantwoorden omdat het stabiele inkomsten heeft.

Telenet: De bomen blijven groeien? (vervolg 2)

 

Heeft Telenet een plaats in de beleggingsportefeuille?

Is Telenet een aandeel voor de brave huisvader? Wel het antwoord is lastig. Het bedrijf zit in een rustige sector, een concurrentieslag of een grote overname wordt niet bepaald verwacht. Binnen zijn sector is het dan ook nog eens de enige die erin slaagt om te groeien. Op dat vlak is alles in orde. De hoge uitkeringen kunnen echter niet blijven duren, op een bepaald moment zitten ze aan het plafond dat de banken gaan toestaan. Het bedrijf zelf verwacht dat ergens in 2013 dat plafond is bereikt, tot dan is het hoge dividend verzekert. Daarna zal het dividend haast zeker zakken, maar dat wilt niet zeggen dat Telenet die dag geen dividendaandeel meer zal zijn.

Telenet: De bomen blijven groeien? (vervolg 2)De investeringskosten zijn laag en de marges voldoende hoog om ook dan nog een deftig dividend uit te betalen. Maar men moet rekening houden dat dit dividend niet voor eeuwig is. Dit kan een weerslag hebben op de koers net zoals een vertraging van de omzetgroei een risico inhoudt.

Telenet: De bomen blijven groeien? (vervolg 2)

 

Investeren in crypto? Op Bitvavo kun je meer dan 150 digitale valuta kopen, verkopen en bewaren!

Victor Popup Bottom Template

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

 

Doe dit via een van de volgende crypto exchanges: