Technische analyse Bitcoin, steunen dichtbij na verlies van ruim een kwart

Voor traditionele beleggers die zich vooral op onder meer aandelen, obligaties en trackers zijn cryptovaluta controversieel. Niet bepaald zonder reden maar tot op heden konden weinig beleggingen in de buurt komen van wat de koersevolutie van de Bitcoin laat zien. De bekendste van alle cryptovaluta kende in de afgelopen maand een behoorlijke daling. Meer dan een kwart van de waarde van de Bitcoin ging verloren al is alles relatief voor wie de koers bekijkt over een langere periode. In oktober vorig jaar noteerde de Bitcoin nog onder een niveau van 11.000 dollar. Inmiddels is de top al bijna aan het zesvoudige hiervan geweest. Toch geeft de technische analyse Bitcoin houvast voor wie Bitcoin bezit of eventueel wilt kopen.


Technische analyse Bitcoin, steunen dichtbij na verlies van ruim een kwart

Technische analyse Bitcoin

Dat Bitcoin voor veel beleggers niet onomstreden is mag duidelijk zijn, technische analyse is dat voor velen ook niet. Toch kan technische analyse helpen bij het bepalen van momenten om een financieel product te kopen of verkopen. Dit kan dus ook worden toegepast op cryptovaluta zoals een technische analyse Bitcoin. In de onderstaande grafiek zijn diverse steunen aangegeven. De diagonale lange termijn steun (1) ligt nu rond de 40.000 dollar. Op ongeveer hetzelfde niveau ligt ook een horizontale steun (2) welke zijn oorsprong heeft uit de eerste maanden van 2021. In de grafiek zijn ook bollinger bands aangegeven die ook als steun en weerstand kunnen dienen. Zoals u kunt zien is het doorschieten buiten deze banden een signaal dat er een tegengestelde beweging zal volgen. Althans dit is in de meeste gevallen zo maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Bollinger bands en RSI

Op dit moment schiet de Bitcoin koers onder de onderste band (3), dit kan een signaal zijn dat er een herstel volgt. Tot slot ziet u onder de grafiek de RSI indicator waarbij de paarse zone neutraal is. Deze neutrale zone ligt tussen de 30 en 70 punten. Inmiddels staat de RSI indicator nog nipt in de neutrale zone (4) maar neigt al bijna naar oversold. Dit komt er op neer dat er een overdreven neerwaartse beweging is geweest.

Technische analyse Bitcoin BTC USD
Technische analyse Bitcoin BTC USD

Let op, cryptovaluta zijn erg volatiel en kunnen sterk reageren op ontwikkelingen zoals nieuws, mogelijke reguleringen, etc. Beperk uw investeringen in cryptovaluta dan ook tot een voor u aanvaardbaar niveau.

Lees meer op het cryptovaluta forum

DEEL MET VRIENDEN


Legenda bij grafiek(-en) + disclaimer
Groene lijnen = steunlijnen
Rode lijnen = weerstanden
Disclaimer: de technische analyses op www.beursig.com zijn geen advies tot kopen, houden of verkopen van een aandeel of ander beleggingsproduct. Een technische analyse kan achterhaald worden na verloop van tijd, nieuws en/of (macro) economische ontwikkelingen.