Slim investeren in cryptovaluta met deze drie tips

Geld beleggen is altijd een risico en je weet nooit zeker hoe het gaat lopen. Het doel is natuurlijk om winst te maken, maar de zekerheid heb je nooit. Toch is het een aantrekkelijke manier van beleggen, en het ‘spannende’ maakt het ook extra leuk. Wil je graag investeren in cryptovaluta? Gebruik dan de volgende drie tips om zo extra verstandig te werk te gaan.

1: Wees bereid om verlies te maken

Als eerste is het verstandig om goed te onthouden dat het een gokspelletje blijft en dat je nooit verzekerd bent van definitieve winst. De koers van cryptovaluta kan namelijk met het uur stijgen en dalen, en het is nooit helemaal te voorspellen wat er met de waarde gaat gebeuren. Zet niet hopeloos al je spaargeld om in btc met als gevolg dat je niks hebt, want zodra je het wil verkopen omdat je geld nodig hebt kan het maar zo zijn dat de koers erg laag is. Dan kun je het niet verkopen voor waar je het voor gekocht hebt en verlies je dus geld. Ga verstandig om met het geld wat je hebt en maak goed uitgedachte keuzes.

2: Doe onderzoek en houd het in de gaten

Het gaat wel om geld, dus het is niet verstandig om hier klakkeloos in te stappen zonder eerst goed onderzoek gedaan te hebben. Lees je goed in over cryptovaluta, kijk wat je nodig hebt en houd een tijdje de koers van de munt die je aan wil schaffen in de gaten. Als de koers van een bepaalde cryptovaluta al een langere tijd alleen maar daalt, is dat waarschijnlijk niet de beste munt om jouw geld in te steken. Maak weloverwogen keuzes en zorg dat je weet waar je aan begint.

3: Bepaal wanneer je de munten verkoopt

Het klinkt misschien logisch, maar je weet pas wat een hoogtepunt was als de koers weer gezakt is. Anders gezegd: het echte hoogtepunt gaat waarschijnlijk aan je voorbij. Misschien zeg je wel tegen jezelf ‘ik verkoop de munten zodra de koers op zijn hoogtepunt is’, maar wanneer is dat dan? Als je het doet zodra er een piek is, wie zegt dan dat hij een dag later niet nóg veel hoger staat? Maar ja, hoe langer je wacht hoe groter de kans dat je toch wel weer verlies maakt. Zet daarom voor jezelf een doel, bijvoorbeeld 20 procent winst. Of dat je het verkoopt voor honderd euro. Door een vast doel te stellen, is de kans uiteindelijk groter dat je geen verkeerde keuzes maakt. Houd ze ondertussen rustig in je wallet.