Short gaan op Bitcoin met de eerste inverse Bitcoin ETF

Canada krijgt de eer voor de eerste inverse Bitcoin ETF, hiermee kan men short gaan op Bitcoin. Een inverse ETF maakt het namelijk mogelijk om te verdienen aan een daling van in dit geval de Bitcoin. De ETF krijgt een notering op de Toronto Stock Exchange. Terwijl toezichthouders in de VS terughoudend zijn met het goedkeuren van ETF’s die cryptocurrency volgen, brengt Horizons ETF een fonds uit (met de ticker BITI) waarmee beleggers shortposities op Bitcoin-futures kunnen innemen.


Short gaan op Bitcoin met de eerste inverse Bitcoin ETF

“Veel beleggers hebben een mening over Bitcoin en deze nieuwe ETF zal een kans bieden aan degenen die geloven dat de huidige prijs niet gerechtvaardigd is en dat Bitcoin klaar is voor een correctie”, zegt Todd Rosenbluth, directeur ETF-onderzoek voor CFRA Research. De lancering komt terwijl aanvragen voor een standaard Bitcoin ETF zich opstapelen in de VS. Met een standaard ETF bedoelen wij het kunnen verdienen aan een stijging van in dit geval de Bitcoin. Bijna tien bedrijven die graag een Bitcoin ETF willen lanceren lopen tegen een strenge toezichthouder die niet direct voornemens lijkt om akkoord te geven.

Sinds 2013 heeft de SEC tot nu toe elke Bitcoin ETF-aanvraag afgewezen, daarbij verwijzend naar zorgen over manipulatie en criminele activiteiten. Ondertussen zijn Canadese toezichthouders soepeler gebleken dan de VS door goedkeuringen te verlenen voor ETF’s die Bitcoin volgen, bedrijven met blanco cheques, psychedelica en marihuana. De eerste Bitcoin ETF in Noord-Amerika werd minder dan twee maanden geleden gelanceerd in Toronto en heeft al 1 miljard Amerikaanse dollar aan activa bereikt.

Short gaan op Bitcoin

Horizon’s BetaPro Inverse Bitcoin ETF zal tot 100 procent de omgekeerde dagelijkse prestatie leveren van een index die, volgens de verklaring, “het rendement repliceert dat in de loop van de tijd wordt gegenereerd door blootstelling aan lange fictieve investeringen in Bitcoin-futures.” Het zal 1,45 procent beheerkosten op jaarbasis in rekening brengen.

“Het kopen van de inverse Bitcoin ETF (BITI) is net zo eenvoudig als het kopen van een aandeel of andere ETF, en beleggers hoeven geen afzonderlijke rekeningen voor cryptocurrency te openen”, aldus Steve Hawkins, CEO van Horizons ETF’s. Bovendien biedt BITI een manier voor beleggers om een ​​‘korte’ blootstelling aan Bitcoin te verwerven zonder dat ze een margin-rekening hoeven te gebruiken of futures moeten shorten.” Dit maakt het short gaan op Bitcoin laagdrempeliger.

De populaire cryptocurrency doorbrak woensdag voor het eerst het niveau van 64.000 dollar net op de eerste handelsdag van cryptovaluta beurs Coinbase Global Inc. De Bitcoin viel terug naar ongeveer 62.000. Gezien de recordhoogte zal er ongetwijfeld animo zijn voor het short gaan op Bitcoin.

Meer op Bitcoin op het Bitcoin forum

DEEL MET VRIENDEN