Samsung Galaxy S10, het nieuwe vlaggenschip van Samsung

Na tien jaar en negen eerdere modellen in de Galaxy S-serie heeft Samsung een nieuw vlaggenschip uitgebracht. Sinds februari van dit jaar kunt u de Samsung Galaxy S10 kopen. De Samsung Galaxy S10 is voorzien van de laatste hoogstandjes en is er ook in de S10e en S10+. De S10e kan men het beste omschrijven als een ‘lichtere’ uitvoering van de S10. Zo heeft de S10e een iets kleiner scherm, iets lichtere uitvoering van accu, minder opslag en iets minder werkgeheugen. De S10+ daarentegen heeft dan juist weer een aantal upgrades. De S10+ heeft een iets groter scherm, meer capaciteit voor de accu, meer opslag en ook meer werkgeheugen dan de Samsung Galaxy S10.

Met een 6,1 inch Quad HD+ scherm heeft de Samsung Galaxy S10 een iets groter scherm dan de voorganger (S9). Een groot verschil met de S9 is dat het scherm nu optimaal te gebruiken is omdat randen ontbreken. Op onderstaande foto ziet u het scherm van de S10. Een ander groot pluspunt is de slimme accu die er voor zorgt dat de smartphone minimaal 24 uur mee kan gaan. Door optimalisatie van het energieverbruik is de accuduur beter dan eerdere modellen.

Samsung Galaxy S10 beeldscherm
Samsung Galaxy S10 beeldscherm

Specificaties Samsung Galaxy S10

De S10 kan draadloos worden opgeladen en is ook te gebruiken voor power sharing. Daarnaast heeft de Galaxy S10 een IP68 waardering, dit is een waardering op het gebied van stof- en spatwaterdicht zijn. De S10 en S10+ zijn uitgevoerd met ultrasonic on-screen fingerprint. Alle drie de modellen zijn ook uitgevoerd met een speakersysteem van Dolby Atmos.

Hierboven werd al aangegeven dat de Samsung Galaxy S10 ook een lichtere en een versie met meer upgrades heeft. De grote verschillen kunt u in onderstaande tabel zien.

Model S10e S10 S10+
Scherm Full HD+ QHD+ QHD+
Schermafmeting 5,8 inch 6,1 inch 6,4 inch
Accu 3100 mAh 3400 mAh 4100 mAh
Opslagcapaciteit 128 GB 512 GB 1 TB
RAM Geheugen 6 GB 8 GB 12 GB

De S10 is aan de achterzijde uitgevoerd met drie camera’s, tweemaal een camera met 12 megapixels en een camera met 16 megapixels. De camera’s kregen van DxOMark de hoogste beoordeling, hiermee heeft u de beste camera direct bij de hand. Voor het eerst in de Galaxy serie zit er ook een ultra-groothoeklens in van 123 graden. Ideaal om veel op een foto te krijgen en om de mooiste panoramafoto’s mee te maken. Het maken van video’s gaat ook naar een hoger niveau met de HDR10+ opname en Super Steady Mode. Deze functie zorgt ervoor dat ongewenste bewegingen door wiebelen of hobbels worden gecorrigeerd.

Tot slot kunt u de Samsung Galaxy S10 compleet maken met de wireless Galaxy Buds. Dit zijn de nieuwe draadloze in-ear plugs. Geen koptelefoon meer met een snoertje maar draadloos naar uw favoriete muziek luisteren. Ze zijn ergonomisch ontworpen voor een ideale pasvorm en door hun kleine formaat zijn ze makkelijk mee te nemen in het bijgeleverde doosje. Ze gaan zes uur mee met Bluetooth-streaming of kunnen vijf uur gebruikt worden met beltijd. U kunt ze zelfs draadloos opladen met de Wireless PowerShare op de Samsung Galaxy S10. Dit accessoire is niet standaard bijgeleverd bij de smartphone maar maakt het gebruik nog aangenamer.

Samsung Galaxy S10 Ear Buds
Samsung Galaxy S10 Ear Buds

Conclusie

Met de nieuwe Galaxy S10 heeft Samsung de voorgaande modellen overtroffen. Voorzien van de nieuwste hoogstandjes is het een complete smartphone. Wilt u liever een iets kleiner model en is wat minder opslagcapaciteit ook goed? Dan kunt u kiezen voor de lichtere S10e. Wilt u juist een groter scherm, meer opslagcapaciteit en een sneller werkgeheugen dan is de S10+ met zijn upgrades ideaal. Voor elke gebruiker is er dus een smartphone op maat en dankzij de verbeterde accuduur heeft u er nog langer plezier van.