Rusland lijkt niet in te zetten op algeheel cryptoverbod

(ABM-Crypto) Rusland lijkt niet van plan om net als China crypto volledig in de ban te doen. Dit blijkt uit een gesprek van het Russische persbureau Interfax met Alexei Moiseev, de staatssecretaris van Financiën.

In dit gesprek benadrukte Moiseev de ban op cryptomunten als betaalmiddel, maar Russen kunnen vooralsnog wel een wallet met crypto’s aanhouden en die voor betalingen buiten Rusland gebruiken. Volgens de bewindsman zijn er nog geen plannen hier iets in te veranderen, aldus Interfax.

Reden dat Rusland niet wil dat crypto’s worden gebruikt voor betalingen, is dat dit de financiële soevereiniteit van het land aantast, zoals bewindslieden zien gebeuren in andere landen waar dergelijke betalingen wel zijn toegestaan. 

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

Rusland lijkt niet in te zetten op algeheel cryptoverbod© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Investeren in crypto? Op Bitvavo kun je meer dan 150 digitale valuta kopen, verkopen en bewaren!

Victor Popup Bottom Template

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

 

Doe dit via een van de volgende crypto exchanges: