Roep om meer regels voor stablecoins

(ABM-Crypto) Het Amerikaanse ministerie van Financiën wil dat er nieuwe striktere regels komen voor uitgevers van zogeheten stablecoins. 

Deze uitgevers zouden zich moeten registreren en aan bepaalde regels moeten voldoen. Dit blijkt uit een onderzoek van een werkgroep naar de risico’s van stablecoins voor het financiële systeem.

Vooral als er een zogeheten ‘run’ komt op een stablecoin, is de vraag of er voldoende reserves zijn. Dit lijkt vooral te gelden voor Tether, de grootste uitgever en waar onduidelijk is hoe de dollarreserves er precies uitzien.

De werkgroep vraag daarom het Amerikaanse Congress om nieuwe wetten op te stellen waardoor niet iedereen zomaar een stablecoin kan lanceren. 

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

Roep om meer regels voor stablecoins© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Investeren in crypto? Op Bitvavo kun je meer dan 150 digitale valuta kopen, verkopen en bewaren!

Victor Popup Bottom Template

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

 

Doe dit via een van de volgende crypto exchanges: