Recensies beste beleggingsboeken

De Basis van het Beleggen derde editie#1 – De Basis van het Beleggen

De Basis van het Beleggen is in november 2017 als vierde druk uitgebracht door Holland Invest. Het boek is aan te raden voor zowel beginnende als gevorderde beleggers en richt zich grotendeels op het beperken van risico’s en dit is in het boek terug te vinden in de 3 delen: hoe het vermogen te spreiden, waarin investeren en wanneer te kopen en te verkopen.

Lees de hele recensie (klik hier)

 

Investeren en financieren recensie beste beleggingsboeken#2 – Investeren en financieren

Investeren en Financieren kan het beste worden omschreven als een naslagwerk voor basiskennis van bedrijfseconomie maar ook als studiemateriaal voor een beginnend investeerder of financier. Taco Rietveld is de auteur van het boek Investeren en Financieren en probeert door middel van het boek zijn kennis en ervaring over te brengen aan de lezer.

Lees de hele recensie (klik hier)

 

Beleggen voor Dummies recensie beste beleggingsboeken#3 – Beleggen voor Dummies (3e druk)

De laatste druk van Beleggen voor Dummies laat zien dat de beurs nog steeds een waardevolle plek is om je geld voor je te laten werken. Een plek waar je met discipline, geduld en een plan je rendementskansen vergroot en op verantwoorde wijze je doel kunt bereiken. Naast uitleg over de belangrijkste beleggingscategorieën – zoals aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en trackers…

Lees de hele recensie (klik hier)

 

De Beleggingsillusie recensie beste beleggingsboeken#4 – De Beleggingsillusie

De Beleggingsillusie komt van de hand van de schrijvers Marius Kerdel en Jolmer Schukken. De schrijvers zijn bekend met het reilen en zeilen van de financiële markten dankzij hun achtergrond. De schrijvers zijn beiden econoom en hebben ieder gewerkt bij financiële instellingen. Met het boek willen de schrijvers de lezer duidelijk maken dat het rendement op een simpele manier verhoogd kan worden door het volgen van 3 regels.

Lees de hele recensie (klik hier)

 

Leer beleggen als Warren Buffett recensie beste beleggingsboeken#5 – Leer beleggen als Warren Buffett

Warren Buffett, geboren op 30 augustus 1930 te Omaha, Nebraska, geldt als de beste belegger allertijden. En niet geheel toevallig geldt eveneens dat Buffett een van ‘s werelds rijkste personen is. Een interessant gegeven voor iemand die zelf weinig waarde hecht aan geld en voor wie beleggen eigenlijk niet meer is dan een spel…

Lees de hele recensie (klik hier)

 

 

Beleggen in bull- en bearmarkten recensie beste beleggingsboeken#6 – Beleggen in bull- en bearmarkten

Het boek beleggen in bull- en bearmarkten van de schrijver Ruerd Heeg is een handzaam boek waar menig belegger uren in kan lezen. Naast het lezen is het boek ook interessant omdat aan de hand van de gegeven voorbeelden de lezer zelf op onderzoek kan gaan. In het boek worden een aantal thema’s besproken die niet vaak aan bod komen in andere boeken.

Lees de hele recensie (klik hier)