Premium auto kopen met crypto

Tegenwoordig valt er steeds meer te kopen met jouw crypto. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om luxe horloges en sieraden direct aan te schaffen met bitcoin of andere cryptocurrency of kun je ervoor kiezen om een premium auto aan te schaffen met crypto. Alleen voor een autoverzekering afsluiten heb je nog euro’s nodig.

Investeren in een auto

Diverse bedrijven zijn gespecialiseerd in de levering van premium auto’s en oldtimers die je kunt aanschaffen met cryptocurrency. Dit zijn goede investeringen, omdat deze auto’s tot wel 20 procent per jaar in waarde kunnen groeien. Wanneer je ervoor kiest om met een bedrijf in zee te gaan dat cryptocurrency accepteert, verzorgen deze over het algemeen niet alleen de auto’s zelf maar ook alle diensten daaromheen. Zo ontvang je bijvoorbeeld een certificaat of rapport over de auto en alle benodigde documentatie, inclusief douanepapieren wanneer het gaat om een geïmporteerde auto. Het is ook altijd een optie om je crypto te verkopen en van de winst een auto aan te schaffen.

Auto kopen voor één bitcoin

Tegenwoordig (najaar 2021) is één bitcoin rond de €50.000 waard. Bekijk hier de actuele bitcoin koers. Er zijn aardig wat goede automodellen die je voor een bitcoin kunt kopen. Ga bijvoorbeeld voor de Porsche 911 Carrera S, die als occasion zo’n €35.000 kost. De Jaguar F-type is een exclusieve wagen, waarin luxe en sportiviteit samen komen. De coupé levert 340 pk. Als occasion ligt de prijs op ongeveer €50.000. De grote vraag voor veel investeerders is wanneer ze een Lamborghini kunnen kopen met hun investering. Hoelang het duurt voordat je een Lambo kunt kopen met jouw crypto-investering ligt aan het model dat je wilt kopen en de hoeveelheid geld dat je investeert in cryptocurrency. Zo kost het meest populaire model, de Lamborghini Aventador, $424,000. Voor de Lamborghini Huracan ben je met $260,000 een stuk minder kwijt. De bitcoin moet dus 7,5X gaan voordat je hier een de Lamborghini Aventador van kunt kopen.

Afrekenen met bitcoin

Op dit moment is bitcoin nog geen wettig betaalmiddel in Nederland, maar het is wel mogelijk om op diverse plekken met cryptocurrency te betalen. Zowel online als in sommige fysieke winkels accepteren winkeliers bitcoin. Een veelgenoemde reden om geen bitcoin te accepteren, is vanwege de volatiliteit van de koers. Er bestaan hier wel oplossingen voor, zo zijn er bijvoorbeeld diensten die bitcoins automatisch en direct omzetten naar euro’s. Hierdoor kunnen ondernemers toch bitcoinbetalingen accepteren, zonder risico te lopen door de veranderlijke prijs. Naar verwachting gaan meer landen bitcoin als wettig betaalmiddel accepteren. Na El Salvador, dat als eerste land ter wereld bitcoin accepteerde als wettig betaalmiddel, is er momenteel een wetsvoorstel in de maak in Brazilië. Parlementslid Aureo Ribeiro van de sociaaldemocratische partij Solidariedade wil dat BTC de wettelijke status ‘betaalvaluta’ krijgt.