Pas op met binaire opties

Zoals de paddenstoelen nu met de herfst de grond uitschieten zo lijken de verschillende aanbieders van binaire opties ook overal op te duiken. Voor de beginner of leek lijken binaire opties aantrekkelijk, laagdrempelig om mee te beginnen en met mogelijk grote rendementen in een korte tijd. “If it sounds too good to be true it probably is“.

Wat zijn binaire opties?

Binaire opties zijn een variant op de alom op de beurs bekende opties maar hebben wel grote verschillen en nog grotere risico’s. Binaire opties zijn een variant op de gangbare financiële opties en hebben niet altijd een direct verband met de onderliggende waarde (lees hierover later meer). De binaire opties staan vooral bekend om ‘alles’ of niets, waarbij ‘alles’ nog beperkt is. Dit is een groot verschil met de gangbare opties die in waarde toenemen als deze meer in the money raken. Andere grote verschillen zijn de tijdspanne voordat de opties expireren/vervallen en dat binaire opties een vooraf vastgesteld rendement kunnen opbrengen.

Er kan bij binaire opties onderscheid worden gemaakt tussen high/low opties en one touch opties. De high/low binaire opties zijn weer te verdelen in callopties en putopties. Bij de calloptie is er winst wanneer de onderliggende waarde stijgt (en na een uur hoger staat dan op het moment van aankoop), bij de putoptie is er winst wanneer de onderliggende waarde daalt (en na een uur lager staat dan op het moment van aankoop). De one touch binaire opties kennen eigenlijk één variant, een bepaalde koers halen en zo niet dan verliest men de inleg. Op het moment van afsluiten van de one touch binaire optie kiest men een niveau dat behaald moet worden voor het expiratiemoment. Komt de optie op het gekozen niveau of daarboven dan is dit in the money, haalt de optie het niveau niet dan blijft deze out of the money en verliest men de inleg. Normaal gesproken hebben one touch binaire opties een groter risico dan high/low binaire opties en daarbij ook een hogere winstpremie.


Pas op met binaire opties

Hoe werken binaire opties?

Een simpel voorbeeld is dat iemand wil speculeren op een hogere of lagere stand van een index over een uur. De keuze valt op een hogere stand van de index en er wordt €100 ingelegd. Wanneer de index een uur later inderdaad hoger staat is de winst de vooraf bepaalde premie van vaak rond de 80%, dus in dit geval €80. De inleg krijgt u natuurlijk ook terug. Het venijn zit echter in het verkeerd voorspellen (of beter gezegd gokken) van de index, dan verliest u namelijk de gehele inleg. Doorgaans krijgt u bij een index die gelijk blijft na een uur de inleg terug (dit kan per aanbieder verschillen!).

Binaire opties, gokken of weloverwogen handelen?

De vraag is nu of men met binaire opties weloverwogen kan handelen of dat dit meer lijkt op gokken. De simpele berekening van hierboven laat al zien dat het enkele aspecten heeft die lijken op roulette. Gokt u op rood of zwart dan is de kans bij (Frans) roulette 48,6% dat u naast het ingelegde bedrag nogmaals dat bedrag wint (er is immers ook de 0). Gokt u met binaire opties dan is de kans 50% maar is uw winst beperkt tot (ongeveer) 80% van uw inleg. Blijkbaar zou roulette bij een langere reeks van spelen meer kans bieden op een eventuele winst…

Binaire opties overzicht van kansberekening winst verlies.png
Simpele ‘kansberekening’ voor binaire opties (op basis van 80% winstpremie)

Bovenstaande tabel laat zien dat wanneer u 10 rondes telkens €100 inlegt u normaal gesproken na 10 rondes op een verlies van 10% staat (uitgaande van een winstpremie van 80%). Al zou een statistisch gezien de 11e ronde nog winnen dan is er nog een verlies. Wij spreken hier van ‘rondes’ en ‘inleg’ omdat er grote overeenkomsten zijn met roulette en dus gokken zoals bij een casino.

Iemand kan mogelijk succes hebben met binaire opties maar dan moet niet alleen het verdienmodel van de aanbieder van de binaire opties worden verslagen maar ook de beurs. Probeer eens voor uzelf enkele keren na te gaan hoe vaak u het goed heeft met het voorspellen van een index voor een uur later…

Opgepast!

Naast bovenstaand voorbeeld is er natuurlijk altijd de waarschuwing om niet te beleggen/speculeren of in dit geval te gokken met geld waarvan u het niet kunt veroorloven om te verliezen. Lees ook heel goed de kleine lettertjes bij aanbieders van binaire opties, zo kwamen wij bij een aanbieder deze voorwaarde tegen:

De prijzen voor opties zijn niet de real-time prijzen van de onderliggende activa, maar de

prijzen aan dewelke <aanbieder weggeknipt> bereid is een optie uit te geven voor die activa.

Hoe de prijzen dan wel bepaald worden is dus in sommige gevallen schimmig te noemen. De conclusie is dus dat dergelijke producten misschien wel het beste vermeden kunnen worden vanwege het hoge speculatieve karakter maar ook de bijkomende voorwaarden. Bekijk ook eens dit topic met ervaringen over een aanbieder van binaire opties.

Disclaimer: het is mogelijk dat u advertenties ziet op onze website of het forum over binaire opties. Deze worden automatisch geplaatst via een advertentienetwerk en wij raden het gebruik van deze producten niet aan maar ook niet af, ieder moet zich eerst goed verdiepen alvorens gebruik te maken van deze producten. Met bovenstaand artikel hebben wij alvast de nodige informatie willen verstrekken over binaire opties.