Mithra koers zakt verder weg maar komt op steun in de technische analyse

Het aandeel Mithra steeg recent nog sterk op het nieuws dat de anticonceptiepil Estelle groen licht kreeg van de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA. De Mithra koers wist ondanks het positieve nieuws toch af te glijden tot onder de koers van kort voor het nieuws over Estelle. In de tussentijd deed het aandeelhouders weinig vertrouwen geven dat oprichter François Fornieri tussen 20 en 29 april voor 8,1 miljoen euro aan aandelen Mithra verkocht. Dit bleek aan transparantiemeldingen naar de beurswaakhond FSMA. Ook begin april verkocht hij al aandelen. Het aandeel Mithra is één van de populairste aandelen uit de hoek van biotech en pharma in de Benelux. Hieronder volgt een technische analyse op basis van de daggrafiek.


Mithra koers zakt verder weg maar komt op steun in de technische analyse

Kan Mithra koers steun vinden?

Het koersverloop zal bij menig aandeelhouder van het aandeel Mithra voor verbazing zorgen. Inmiddels is de Mithra koers aangekomen op een diagonale lange termijn steun (1). Deze steun werd al enkele keren getest en telkens veerde de koers hiervan op. Met deze stijgende diagonale steun en een dalende diagonale weerstand lijkt er in de daggrafiek een driehoek te ontstaan (2). Een uitbraak uit een driehoek is vaak sterk dus deze ontwikkeling kan interessant zijn om te volgen. Buiten deze driehoek liggen sterke niveaus op 28,00 euro en 18,37 euro. De RSI indicator (3) geeft momenteel 40 punten aan wat neutraal is en in de buurt komt van oversold (<30 punten).

Wanneer een koers zoals nu bij Mithra op een steun staat kan het interessant zijn om een aankoop te overwegen. Toch zijn steunen ook een moment van alertheid, wanneer het door een steun zakt kan het een slechter technisch beeld geven met een verdere daling als gevolg.

Technische analyse aandeel Mithra 14 mei 2021 (daggrafiek)
Technische analyse aandeel Mithra 14 mei 2021 (daggrafiek)

Lees meer op het Mithra forum

DEEL MET VRIENDEN


Legenda bij grafiek(-en) + disclaimer
Groene lijnen = steunlijnen
Rode lijnen = weerstanden
Disclaimer: de technische analyses op www.beursig.com zijn geen advies tot kopen, houden of verkopen van een aandeel of ander beleggingsproduct. Een technische analyse kan achterhaald worden na verloop van tijd, nieuws en/of (macro) economische ontwikkelingen.