Meerjarig record Nasdaq: 5.000 punten

Maandag 2 maart passeerde de Nasdaq eindelijk weer de grens van 5.000 punten en het is inmiddels 15 jaar geleden dat de ’technologiebeurs’ dit niveau voor het laatst zag. Eind december plaatsten wij al een artikel over het nieuwe record van de Dow Jones index (klik hier) en de Nasdaq is nu ook hard op weg naar een nieuw record. De slotstand was vandaag 5.008,10 punten en daarmee komt het hoogste niveau ooit van 10 maart 2000 snel in zicht: 5.048,62 punten, zie ook het bericht met de grafiek hieronder. De vorige keer dat de Nasdaq de grens van 5.000 punten passeerde was het ook vrijwel direct het begin van een sterke correctie op de beurzen wereldwijd, ook wel bekend als de internet bubbel die toen barstte.

Nasdaq, de schermenbeurs


De Nasdaq staat bekend om de aandelen van met name technologiebedrijven maar ook als de schermenbeurs. Op 8 februari 1971 begon de eerste handel op deze elektronische beurs en hiermee was het ook de eerste ter wereld. Met ruim de helft van alle beursgenoteerde fondsen in Amerika is de Nasdaq ook de grootste aandelenbeurs in de Amerika. De naam ‘schermenbeurs’ komt door de geautomatiseerde handel door middel van computers. Als men over de Nasdaq spreekt dan gaat het vrijwel altijd over de Nasdaq Composite Index, dit is een index van meer dan 3.000 fondsen. De Nasdaq-100 bestaat uit de 100 grootste fondsen van de Nasdaq Composite Index en de bekendste zal ongetwijfeld Apple zijn. Bij het vorige record van de Nasdaq noteerde Apple nog rond de $4,50 en inmiddels is dit bijna 30 maal zoveel: $128,99. Het bedrijf is in die tijd ook uitgegroeid tot het grootste bedrijf ter wereld met een beurswaarde van bijna 750 miljard US Dollar.

https://twitter.com/carlquintanilla/status/572421627427860480

Normaal gesproken zal de Nasdaq nu snel een nieuw record gaan behalen, wilt u aandelen bespreken die genoteerd staan op de Nasdaq, zoals Apple, neem dan een kijkje op ons forum (klik hier).

 

 

Investeren in crypto? Op Bitvavo kun je meer dan 150 digitale valuta kopen, verkopen en bewaren!

Victor Popup Bottom Template

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

 

Doe dit via een van de volgende crypto exchanges: