Maandelijks inkomen uit dividend verwerven uit een REIT

Voor menig aantal investeerders geldt dat zij het belangrijk vinden om een vorm van passief inkomen op te bouwen met hun beleggingen. Wanneer we het hebben over passief inkomen spreekt het voor zich dat we dan al snel gaan denken aan dividenden. Gevestigde bedrijven kiezen er doorgaans voor om hun investeerders te belonen voor hun vertrouwen. Die beloning bestaat in de vorm van dividend. De hoogte van het dividend wordt bepaald door het bedrijf zelf. Bovendien is het zo dat er ook een verschil kan bestaan op vlak van periodiciteit. Wanneer en bijgevolg ook hoeveel keer kiest een bedrijf er bijvoorbeeld voor om over te gaan tot het uitbetalen van een dividend? Wist u dat er ondernemingen zijn die maandelijks hun dividenden uitbetalen? Zo kunt u ee maandelijks inkomen uit dividend ontvangen. Wij hebben alvast drie potentieel interessante REITS op een rijtje gezet die maandelijks een dividend uitkeren.


Maandelijks inkomen uit dividend verwerven uit een REIT

Realty Income

In eerste instantie is er Realty Income. Voor deze REIT geldt dat ze op moment van schrijven ongeveer 5.000 gebouwen bezit die worden verhuurd. Voor deze gebouwen geldt dat ze zijn terug te vinden verspreid over nagenoeg alle verschillende staten in Amerika. Dit zorgt er voor dat er automatisch een bepaalde vorm van gespreid beleggen ontstaat. Natuurlijk wel nog met de focus op vastgoed. Bovendien kan er worden vastgesteld dat de gebouwen die worden verhuurd door Realty Income ook betrekking hebben tot verschillende sectoren. Dit zorgt er voor dat de diversificatie in principe alleen maar sterker wordt. Voor Realty Income geldt dat ze op moment van schrijven beschikt over een dividendrendement van gemiddeld ongeveer 4,5 procent. Wie op zoek is naar een betrouwbaar maandelijks dividend kan er zeker voor kiezen om in de richting van deze onderneming te kijken.

Stag Industrial

Stag Industrial is een Amerikaans bedrijf afkomstig uit Boston. De nadruk ligt bij deze REIT duidelijk op industrieel vastgoed. De vastgoedportefeuille is door de jaren heen significant uitgebreid. Ongeveer de helft van de meer dan 400 gebouwen tellende portefeuille van deze onderneming zijn fabrieksgebouwen. De overige 200 gebouwen zijn voornamelijk magazijnen evenals logistiek vastgoed. Eén van de belangrijkste en tevens ook bekendste klanten van Stag Industrial luistert naar de naam ‘Amazon’. Geen onbekende naam voor menig belegger. Met een dividendrendement van gemiddeld 3,97 procent kan ook dit een interessante onderneming zijn om uw maandelijkse dividend uitbetalingen omhoog te stuwen. 

Gladstone Land

Last but not least voor een maandelijks inkomen uit dividend is er nog ‘Gladstone Land’. Deze REIT onderscheidt zich ten opzichte van de eerder genoemde twee opties omdat ze zich in het bijzonder richt op vastgoed binnen de agri-sector. Dit betekent concreet dat deze REIT zich in het bijzonder richt op het beheren, kopen en verkopen van landbouwgronden. Op moment van schrijven heeft deze REIT in totaliteit 113 boerderijen in haar portefeuille zitten. Deze boerderijen bevinden zich verspreid over 10 verschillende Amerikaanse staten. Omdat Gladstone Land zich specialiseert in het beheren van landbouwgronden lijkt de kans op waardevermindering over verloop van tijd eerder beperkt. Het dividendrendement op moment van schrijven van dit aandeel bedraagt 2,38 procent.

Maandelijks inkomen uit dividend

Let er op dat een maandelijks inkomen uit dividend niet kan met aandelen uit België en Nederland. Er zijn geen aandelen in beide landen die een maandelijks dividend uitkeren. Dan moet al snel worden gekeken naar de VS waar tal van deze aandelen aanwezig zijn. Let dan wel op dat u niet dubbel dividendbelasting/roerende voorheffing verschuldigd bent.

Lees meer over beleggen en aandelen op het beursforum

DEEL MET VRIENDEN


Investeren in crypto? Op Bitvavo kun je meer dan 150 digitale valuta kopen, verkopen en bewaren!

Victor Popup Bottom Template

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

 

Doe dit via een van de volgende crypto exchanges: