LiteBit Review

LiteBit Review

LiteBit is één van de vele cryptovaluta exchanges. Opgericht in 2013 in Nederland, is LiteBit uitgegroeid tot één van de grootste exchanges in Europa.

 

Met meer dan 40 verschillende munten, stelt LiteBit de gebruiker in staat om makkelijk en betrouwbaar cryptomunten te kopen, beheren en verkopen. Naast de transacties, is het ook mogelijk om uw crypto’s veilig te bewaren in uw eigen wallet.

 

LiteBit heeft een volledig Nederlandse interface, en is zeer geschikt voor beginnende gebruikers. Voornamelijk ook omdat iedere gebruiker een eigen LiteBit wallet ontvangt.

litebit Homepage

Hoe werkt de LiteBit exchange?

Wanneer u zich inschrijft op LiteBit, kunt u direct in cryptomunten handelen. Onder het kopje ‘Kopen’ kunt u een keuze maken uit talloze verschillende crypto’s. Nadat u een keuze heeft gemaakt, hoeft u slechts het aantal munten dat u wilt kopen invullen, en kunt u het direct kopen.

 

Dit proces is bij LiteBit erg eenvoudig. Met de munten die u bezit, kunt u handelen met andere munten, en kunt u ze verkopen wanneer u wilt.

 

Inloggen op LiteBit

LiteBit heeft een aantal eisen waar u als gebruiker aan moet voldoen voordat u kunt inloggen.

 

Ten eerste moet u tijdens het registreren uw gegevens naar waarheid invullen, omdat u dan later uw bestedingslimiet kan verhogen door uw identiteit te verifiëren. Vervolgens moet u ook uw telefoonnummer en e-mailadres verifiëren, voor extra veiligheid.

 

Ten slotte moet u uw account beveiligen met sms-beveiliging of 2-factor authenticatie, via Google Authenticator. Na het voldoen aan al deze eisen, kunt u inloggen op litebit.eu en direct beginnen met het kopen en handelen van cryptomunten.

 

litebit phone

Geld storten bij LiteBit

LiteBit biedt een verscheidenheid aan betaalmethoden om cryptomunten te kopen. De meest gebruikte betaalmethoden in Nederland zijn iDEAL en Creditcard. Betalingen via deze methoden worden vrijwel direct verwerkt. Bent u in het buitenland en wilt u met andere methoden betalen? Dan kunt u ook gebruik maken van Bancontact, GiroPay/Sofort en MyBank.

 

Helaas biedt LiteBit geen betaalmethoden zoals Paysafecard, Skrill of PayPal, wat voor sommigen wel ideaal zou zijn.

 

Transactiekosten

Voor iedere transactie via LiteBit, moet er vaak een fee worden betaald, dit is een kleine vergoeding. Dit kan per munt verschillen, maar is gemiddeld 2% per transactie. Dit betekent dus dat er een fee van €2 wordt verrekend wanneer u bijvoorbeeld €100 aan Bitcoin wil kopen. Vergeleken met andere crypto exchanges, is dit wel iets hoger.

 

Geld opnemen bij LiteBit

Het is mogelijk om uw cryptomunten bij LiteBit uit te laten betalen naar uw bankrekening. Hiervoor moet uw bankrekening eerst gekoppeld zijn aan uw LiteBit account, dit wordt gedaan door een eenmalig proces waarbij u €0,01 moet overmaken. Hierna is het mogelijk om crypto uit te betalen naar uw bankrekening. Het kan 1 tot 2 werkdagen duren voordat het bedrag op je rekening is bijgeschreven, alhoewel het soms gewoon op dezelfde dag binnenkomt.

 

Withdrawal fees

LiteBit heeft ook een withdrawal fee (of opnamekosten), echter worden hier andere kosten bij berekend. Voor een opname betaalt u bij LiteBit nooit meer dan €0,40.

 

De wallet van Litebit

Een wallet is een digitale portemonnee, waarin uw cryptomunten bewaard worden. Bijna iedere munt op LiteBit heeft zijn eigen wallet, waar al uw gekochte munten bewaard worden. Dit brengt heel veel voordelen met zich mee.

 

Al uw wallets bevinden zich namelijk in één overzichtelijk plekje, zo is het dus niet nodig om ergens anders een externe wallet te openen. Ook hoeft u geen extra software te downloaden, en het gebruiken van de wallet is compleet gratis. Onder het kopje ‘Wallets’ kunt u heel overzichtelijk al uw wallets beheren en transacties uitvoeren.

 

Door de eenvoudigheid van de LiteBit wallet, is LiteBit zeer geschikt voor beginners in de crypto wereld.

 

Is de LiteBit wallet veilig?

Wanneer u een transactie wil uitvoeren op LiteBit, moet u dit met 2-factor authenticatie bevestigen, dit wordt gedaan via Google Authenticator of SMS. Dit proces verkleint de kans enorm dat hackers toegang kunnen krijgen tot uw account en ongewenste transacties kunnen uitvoeren.

 

Is LiteBit betrouwbaar?

LiteBit staat bekend om hun uitstekende veiligheid en betrouwbaarheid, ze doen er alles aan om hun service zo veilig mogelijk te houden.

 

Alhoewel ze drie keer gehackt zijn het verleden, zijn er geen cryptomunten verloren geraakt, en hebben ze na iedere aanval van hun fouten geleerd en hun beveiliging nog meer versterkt.

 

LiteBit maakt gebruikt van SSL-versleuteling. Dit zorgt voor een versleutelde verbinding tussen u en de server van LiteBit, waardoor de data van alle transacties die u uitvoert, versleuteld wordt, en dus niemand kan meekijken.

 

Om persoonlijke documenten van gebruikers zo goed mogelijk te beschermen, worden deze door LiteBit opgeslagen op een offline-server. Dit is ook het geval bij 95% tot 98% van alle munten op LiteBit; deze worden op een offline wallet bewaard, om het risico dat u uw cryptomunten kwijtraakt te verkleinen.

 

Doordat deze server en wallet niet met het internet verbonden zijn, zullen ze niet worden getroffen door online aanvallen. Om uw persoonlijke documenten te beschermen, voldoet LiteBit aan de AVG; een privacywetgeving van de Europese Unie wat zorgt voor versterking van privacy rechten.

 

Daarnaast worden zwakke wachtwoorden afgekeurd door LiteBit tijdens het maken van een account, zodat uw wachtwoord zo veilig mogelijk is. Ook maakt LiteBit gebruik van two-factor authentication, waardoor u vrijwel niet getroffen kunt worden door hackers. U wordt ook door LiteBit aangemoedigd om uw wachtwoord regelmatig te veranderen.

 

Bovendien hebben ze een excellente klantenservice, die er alles aan doet om uw ervaring zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 

Ten slotte, wanneer u via een onbekende locatie of apparaat probeert in te loggen, ontvangt u een e-mail om te bevestigen dat u het was die probeerde in te loggen.

 

Contact opnemen met Litebit

Het voordeel van een crypto-valuta exchange die in Nederland gevestigd is, zoals LiteBit, is dat u de klantenservice in volledig Nederlands kunt krijgen. LiteBit staat bekend om hun behulpzame en klantvriendelijke klantenservice. U kunt LiteBit contacteren op een aantal verschillende manieren. Vragen, suggesties, meldingen en klachten kunt u gemakkelijk via e-mail versturen, en binnen 24 uur antwoord verwachten.

 

Wilt u direct geholpen worden? Dan is het mogelijk om ze te bellen op hun Nederlandse nummer op weekdagen tussen 09:00 – 17:00. Daarnaast beschikken ze ook over een chatbot die 24/7 online is, waarmee u de snelste antwoorden kunt krijgen.

 

Let wel op dat ze een lunchpauze tussen 12:00 en 13:00 houden, en dat u dan vermoedelijk geen contact kunt krijgen.

 

Wat doen bij een storing?

Met een indrukwekkende uptime van 99,96% hoeft u zich nauwelijks zorgen te maken over storingen. Af en toe is het mogelijk dat er een tijdelijke storing is, maar dit wordt vaak binnen enkele uren opgelost. Daarnaast kan het ook zijn dat er een onderhoud bezig is aan de site, waardoor het enkele ogenblikken niet bereikbaar is.

 

LiteBit Review & Ervaring

Na het afwegen van de voordelen en nadelen van LiteBit, is LiteBit zeker een aanrader, en vooral voor beginners. De interface is intuïtief, en de gebruiksvriendelijkheid van LiteBit is zeer aantrekkelijk.

 

Alhoewel een aantal gebruikers liever andere exchanges gebruiken met lagere transactiekosten dan LiteBit’s 2%, maar dit is toch zeker wel een acceptabel bedrag.

 

Waar LiteBit heel erg in uitblinkt, is de klantenservice. Naast het feit dat u volledig in het Nederlands geholpen kunt worden, kunt u ook zeker service van hoge kwaliteit verwachten. Ze zijn niet alleen behulpzaam, maar ze doen ook hun best om u zo spoedig mogelijk te helpen.

litebit traden

Daarnaast probeert LiteBit voor de gebruikers een zo veilig mogelijke ervaring te bieden, door bijvoorbeeld documenten en munten offline op te slaan, of door IP-verificaties.

 

Al met al, is LiteBit een erg populaire Nederlandse crypto-valuta exchange, en dat is niet zonder reden. Met de diverse betaalmethoden, ingebouwde crypto wallets, en een nadruk op veiligheid en betrouwbaarheid, is LiteBit geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

 

Veelgestelde vragen

Is mijn geld veilig bij LiteBit?

LiteBit is volkomen veilig, ze doen er alles aan om de exchange zo veilig mogelijk te houden, waaronder:

-Persoonlijke documenten en 95% tot 98% van de munten worden offline opgeslagen;

-2-factor authentication;

-IP-adres verificatie;

-Strenge wachtwoordeisen;

-En een uitstekende klantenservice.

 

Hoe snel zijn de uitbetalingen?

De uitbetaling bij LiteBit duren meestal 1 tot 2 werkdagen, maar kan ook dezelfde dag nog op uw rekening staan. Deze transacties zijn beveiligd met SSL-technologie.

 

Welke munten zijn beschikbaar op LiteBit?

LiteBit biedt meer dan 40 verschillende munten aan waarmee u kan handelen. Al de meest gebruikte munten zijn beschikbaar op LiteBit, waaronder Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), en Litecoin (LTC).

Ook heeft LiteBit minder populaire munten, denk aan Dash (DASH), Stellar (XLM), of Swipe (SXP). Zo heeft LiteBit wel wat voor iedereen.

 

Hoelang duurt een transactie?

De snelheid van uw transacties zijn afhankelijk van de onderliggende technologie van de munt, ook wel Blockchain genoemd. Een transactie van Bitcoin kan bijvoorbeeld tot 40 minuten duren, terwijl een Ethereum transactie binnen 5 minuten afgerond kan zijn.

 

Kan ik betalen met PayPal?

LiteBit Review

Momenteel is het bij LiteBit helaas niet mogelijk om met PayPal te betalen.

 

Hoe verifieer ik mijn identiteit?

Om uw identiteit bij LiteBit te verifiëren, moet u in bezit zijn van een geldig paspoort of ID-kaart. Nadat u hier foto’s van heeft gemaakt (voorkant en achterkant), kunt u ze inzenden en zal LiteBit uw identiteit zo spoedig mogelijk verifiëren.

 

Zijn er trade limieten?

LiteBit heeft trade limieten, die afhankelijk zijn van de verificatie van uw profiel. Nadat u volledig geverifieerd bent, zijn uw limieten als volgt:

  • €200.000 per dag
  • €1.500.000 per week
  • €1.500.000 per maand

 

Zijn er maximale uitbetalingen?

Vergelijkbaar met de trade limieten, zijn er ook maximale uitbetalingslimieten die hoger worden nadat u geverifieerd bent:

  • €35.000 per dag
  • €245.000 per week
  • €500.000 per maand

 

Is er een minimum aankoop?

Het minimale bedrag waarmee u een aankoop kunt doen op LiteBit is €30. Dit is een redelijk laag bedrag voor beginners die slechts willen instappen.