Laat de koers van PostNL een omkeerpatroon zien? (technische analyse)

Buiten sommige oplevingen na hebben aandeelhouders nog weinig plezier kunnen hebben in het aandeel PostNL. Het koersverloop is op z’n zachtst gezegd erg grillig te noemen en inmiddels is het aandeel aangekomen in de buurt van de laagste koers ooit. Het absolute dieptepunt was begin april 2013 met een koers van net boven de €1,20 (intraday). In mei verloor het aandeel 30 procent aan waarde en is er dan nog iets positiefs te noemen?

In de weekgrafiek is te zien dat de koers onder de horizontale lange termijn steun van €1,51 is gekomen. Dit is op basis van de maandgrafiek ook een steun (geweest). Een weekslot èn maandslot hierboven zou een positief signaal kunnen zijn. De RSI indicator geeft inmiddels aan dat de koers oversold is geworden. Dit kan aangeven dat de markt overdrijft en elke dip van deze RSI werd de laatste jaren gevolgd door een (kort) herstel. Met een koers van €1,41 werd op dinsdag 18 juni de diagonale korte termijn steun geraakt, deze blijft nog intact.

Laat de koers van PostNL een omkeerpatroon zien? (technische analyse)
Technische analyse PostNL 18 juni 2019 (weekgrafiek)

Herstel voor de koers van PostNL?

In de daggrafiek op basis van de slotkoers van dinsdag 18 juni is een mogelijk omkeerpatroon te zien, zie onderstaande grafiek. Binnen de cirkel is een mogelijke ‘hammer’ te zien. Deze is te herkennen vorm van een hamer, zie de lange lont en een beperkt lichaam dat aan de bovenzijde van de candle staat. Bij een dalende koers kan het een sterk omkeersignaal zijn. Hoewel de verkopers de overhand hadden is de koers toch hersteld. Er is echter wel bevestiging nodig dat dit ook een ommekeer is. Een vervolg en bevestiging moet komen uit zowel een stijgende koers als een stijgend volume.

Op basis van de daggrafiek is de RSI indicator nog lager dan bij de weekgrafiek. Hoewel het oversold aangeeft is het statistisch gezien pas een positief signaal voor de koers van PostNL wanneer er een uitbraak uit de oversold zone volgt (>30).

Lees meer op het PostNL forum.

Laat de koers van PostNL een omkeerpatroon zien? (technische analyse)
Technische analyse PostNL 18 juni 2019 (daggrafiek)

Legenda bij grafiek(-en) + disclaimer
Groene lijnen = steunlijnen
Rode lijnen = weerstanden
Disclaimer: de technische analyses op www.beursig.com zijn geen advies tot kopen, houden of verkopen van een aandeel of ander beleggingsproduct. Een technische analyse kan achterhaald worden na verloop van tijd, nieuws en/of (macro) economische ontwikkelingen.