Koers van Agfa Gevaert breekt uit en hoe nu verder? (technische analyse)

Enkele weken geleden werd op het beursforum een technische analyse gedeeld over de koers van Agfa Gevaert en dat er een uitbraak aan leek te komen. Dit bleek een mooi koopmoment geweest te zijn voor wie Agfa Gevaert nog niet in bezit had. Onderstaande tekst en afbeelding dateren van 18 oktober:

Wat betreft technische analyse komt er een interessant punt aan. In de weekgrafiek (zie onderstaande afbeelding) was het weekslot net boven de diagonale lange termijn weerstand die al sinds mei 2017 niet meer doorbroken is. Nu is er bevestiging nodig door een toename in volume dus interesse en dan kan het volgende doel ca. €4,34 zijn. Ondanks de mooie stijging in de laatste 2 maanden is de RSI indicator nog niet in de overbought-zone gekomen.

Technische analyse Agfa-Gevaert 18 oktober 2019 (weekgrafiek)
Technische analyse van de koers van Agfa Gevaert (weekgrafiek)

Technische analyse van Agfa Gevaert

Bij bovenstaande technische analyse werd een doel van 4,34 euro aangegeven, de koers van Agfa Gevaert sloot gisteren op 4,35 euro. Inmiddels is er een uitbraak geweest en is de technische analyse klaar voor een update. In de onderstaande daggrafiek is te zien dat de koers nu net boven de horizontale middellange termijn steun noteert van 4,34 euro (1). Dit was enkele weken geleden nog de eerder genoemde weerstand en het doel waar de koers van Agfa Gevaert naartoe zou kunnen gaan. Deze nieuwe steun is echter niet heel sterk.


Koers van Agfa Gevaert breekt uit en hoe nu verder? (technische analyse)

De diagonale lange termijn weerstand (2) lijkt nu de volgende horde te zijn. Bij een doorbraak hiervan kunnen beleggers uitkijken naar de volgende horizontale weerstand (4) rond 4,93 euro. Echter de kans op winstnemingen is redelijk aanwezig nu de koers van Agfa Gevaert op ongeveer het hoogste niveau in 2,5 jaar staat. Ook de RSI-indicator (5) staat met bijna 75 in de zone van ‘overkocht’. Bij winstnemingen en een daling zijn er diagonale steunen (3) of de horizontale middellange termijn steun op 4,06 euro.

Lees meer op het Agfa Gevaert forum

Technische analyse koers van Agfa-Gevaert 8 november 2019 (daggrafiek)
Technische analyse van de koers van Agfa Gevaert (daggrafiek)

Legenda bij grafiek(-en) + disclaimer
Groene lijnen = steunlijnen
Rode lijnen = weerstanden
Disclaimer: de technische analyses op www.beursig.com zijn geen advies tot kopen, houden of verkopen van een aandeel of ander beleggingsproduct. Een technische analyse kan achterhaald worden na verloop van tijd, nieuws en/of (macro) economische ontwikkelingen.