Investeren in Crowdfunding steeds lucratiever

Investeren in Crowdfunding steeds lucratiever

Crowdfunding is een steeds populairdere manier geworden voor ondernemers om geld in te zamelen voor hun bedrijf. Met de opkomst van online platforms als Kickstarter en Indiegogo is het voor ondernemers makkelijker dan ooit geworden om in contact te komen met potentiële investeerders. Maar wat is crowdfunding en is het een goede manier om te investeren?

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding is het ophalen van geld bij een groot aantal mensen, meestal via internet. Mensen die in crowdfunding investeren, doneren meestal geld in ruil voor een beloning of aandelen in het bedrijf. Beloningen kunnen variëren van vroege toegang tot een product of dienst tot exclusieve toegang tot de producten of diensten van het bedrijf. Voor investeerders is crowdfunding een geweldige manier om betrokken te raken bij startende bedrijven en een directe invloed te hebben op hun succes. Investeren in crowdfunding stelt investeerders in staat om een risico te nemen en potentieel grotere opbrengsten binnen te halen, dan meer traditionele investeringen. Crowdfunding investeringen zijn ook een relatief laag risico vergeleken met andere vormen van venture capital investeringen in een vroeg stadium.

Wat zijn de rendementen

Het potentiële rendement op investering (ROI) van crowdfunding kan sterk variëren, afhankelijk van het type crowdfunding, de aard van het project of bedrijf en het risiconiveau. Sommige projecten of bedrijven kunnen een hogere potentiële ROI bieden, terwijl andere meer speculatief zijn en een hoger risico op verlies hebben. Het is belangrijk om elke crowdfunding mogelijkheid zorgvuldig te onderzoeken en de potentiële risico’s en beloningen te goed in kaart te brengen alvorens je overgaat tot het doen van een investering. Het is immers iets anders dan beleggen en vergelijken op Brokerfolio op de normale aandelenmarkt.

Laagdrempelig

Het grootste voordeel aan investeren in een crowdfunding, is dat het vaak relatief laagdrempelig is. Dit komt doordat bedrijven vaak enkele tienduizenden euro’s willen ophalen, waardoor ze er juist bij gebaat zijn dat ze veel kleine investeerders hebben. Dit heeft namelijk als voordeel dat ook de naamsbekendheid direct een stuk groeit. Dus ben je een beginnende investeerder en wil je een keer iets anders dan beleggen in aandelen, valuta via een Forex broker, dan is investeren in crowdfunding hier een goed alternatief voor. Vaak kun je al instappen vanaf 250 euro en liggen de rendementen zo tussen de 2 en 8 procent. Echter moet je er wel rekening mee houden dat er ook altijd een risico bestaat dat het bedrijf failliet gaat en dus de lening niet kan terugbetalen. Let er daarom altijd op dat je investeert binnen de AFM richtlijnen.

Tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen heeft investeren in een crowdfunding zeker zo z’n voordelen. Uiteraard is het uiteindelijk volledig aan jezelf om te bepalen of het wel of niet iets voor je is. De investering die je doet is vaak toch op basis van potentiële groei en niet op daadwerkelijke cijfers die de gerenommeerde bedrijven op de aandelenmarkt vaak al jaren achtereenvolgens weten te overleggen.

Investeren in crypto? Op Bitvavo kun je meer dan 150 digitale valuta kopen, verkopen en bewaren!

Victor Popup Bottom Template

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

 

Doe dit via een van de volgende crypto exchanges: