Hoe koop ik de FTX token (FTT)?

Tegenwoordig lijken er veel te veel cryptocurrency exchanges te zijn om uit te kiezen. De meeste van de top exchanges hebben zo veel verschillende functies en unieke utility tokens dat het moeilijk is om de beste exchange te kiezen. De FTX Exchange is een fantastische optie voor geavanceerde handelaren en haar utility token, FTX Token, heeft meer functionaliteit dan veel van haar concurrenten. De meeste toepassingen van het token zijn gerelateerd aan het FTX handelsplatform, maar het kan ook een geweldig hulpmiddel zijn voor prijsspeculatie. FTX probeert voortdurend de waarde van het token te verhogen door middel van veel verschillende methoden.

ftx token

Wat is de FTX Token?

FTX Token is een ERC-20 token op Ethereum en de native crypto van de FTX Derivatives Exchange. Als je FTX al gebruikt of er binnenkort mee wilt beginnen, kan de aankoop van FTT de moeite waard zijn. Houders van het token krijgen aanzienlijke kortingen op de handelskosten op het platform. Ze kunnen FTT ook inzetten om bonussen te krijgen zoals verder verlaagde handelskosten en meer airdrops van FTX’s andere token, SRM.

De FTX exchange zelf is een toonaangevend platform voor spot, over-the-counter (OTC), futures en prediction market trading. Het is 1 van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld in termen van volume, ondanks zijn jeugd. Het biedt honderden verschillende tokens aan, en zijn missie is om de overvloed aan gebreken te verhelpen waar de meeste leveraged trading platforms aan lijden. Gedwongen liquidatie, wanneer een handel met hefboomwerking moet worden verkocht om onmogelijk te betalen margestortingen te vermijden, kan op grote schaal catastrofaal zijn voor gebruikers en beurzen.

FTX maakt gebruik van een backstop liquiditeitsprogramma waarbij grote handelaren geliquideerde transacties opkopen voordat ze de markt als geheel kunnen schaden. De meeste, zo niet alle, beurzen met hefboomwerking zoals OKEx hebben verzekeringsfondsen voor grote liquidaties, maar kunnen niet omgaan met dramatische prijsbewegingen zoals het FTX backstop programma.

Korte geschiedenis van FTX Token

De FTX Derivatives Exchange werd in 2017 opgericht door Sam Bankman-Fried en Gary Wang Zowel Bankman-Fried als Wang zijn afgestudeerd aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) voordat ze FTX lanceerden en zijn de huidige CEO en CTO van het bedrijf, respectievelijk. Bankman-Fried is 1 van de meest succesvolle en bekende spelers in de cryptocurrency gemeenschap. Hij is ook de oprichter en CEO van Alameda Research, een kwantitatief handelsbedrijf dat voor miljarden dollars aan cryptocurrencies verhandelt. Zijn expertise is onbetaalbaar en hij heeft beide bedrijven naar groot succes geleid.

Het FTX-team is meesterlijk geweest in het aantrekken van financiering en brak op 21 juli records met een Serie B-investeringsronde van 900 miljoen dollar. Meer dan 60 grote investeerders droegen bij aan de Serie B, waaronder Paradigm. Onlangs sloot zelfs Tom Brady, de legendarische quarterback van de National Football League, een deal met FTX voor aandelen in het platform en een niet nader genoemd bedrag aan cryptocurrency om merkambassadeur te zijn.

Hoe FTX Token te kopen

Op zoek naar de makkelijkste manier om te investeren in FTX Token? Zoek niet verder dan de 3 snelle stappen hieronder!

Open een online rekening

Hoe dan ook, je zult een account moeten opzetten op een cryptocurrency exchange. Ethereum is vereist om een gedecentraliseerde uitwisseling op het netwerk te gebruiken, en je kunt hier wat van kopen op bijna elke cryptocurrency uitwisseling. Coinbase, Crypto.com, Gemini en Voyager zijn allemaal geweldige opties.

Nadat je jouw account hebt aangemaakt, moet je jouw identiteit verifiëren om iets te kunnen kopen. Dit houdt in dat je jouw adres, Burgerservicenummer en een foto van je rijbewijs of andere geldige ID moet verstrekken. Zodra jouw identiteit is geverifieerd, kunt je jouw account financieren en beginnen met handelen.

Kies een wallet (optioneel).

Als je FTX Token direct van een gecentraliseerde beurs als Binance kunt kopen, hoef je niet per se een wallet aan te schaffen. Als ke echter van plan bent een DEX te gebruiken om het token te kopen, heb je een software of hardware wallet nodig.

Beide soorten wallets hebben hun eigen voor- en nadelen. Software wallets zijn meestal gratis en makkelijk te gebruiken met decentrale financiële (DeFi) applicaties, maar ze zijn minder veilig omdat de wallet informatie online wordt opgeslagen. Hardware wallets kunnen prijzig en een beetje onhandig zijn, maar ze zijn de meest veilige manier om je cryptocurrencies op te slaan. Veel beleggers hebben het beste van twee werelden, door het grootste deel van hun wallet in een harde wallet op te slaan en een software wallet te gebruiken voor dagelijkse transacties.

Doe een aankoop

Deze stap is een makkie voor beleggers die toegang hebben tot Binance of FTX. Eerst moet je jouw wisselrekening financieren met fiatvaluta of een andere ondersteunde crypto. Bij Binance kun je fiatvaluta storten met een bankrekening en zelfs met een creditcard of bankpas. Zodra je de fondsen die je nodig hebt beschikbaar hebt, zoek je het FTT-handelspaar dat je wilt gebruiken en doe je een aankoop.