Het Coca-Cola aandeel, de moeite waard om in te investeren of niet?

Voor bijzonder veel mensen geldt dat ze bij het samenstellen van hun beleggingsportefeuille in het bijzonder kijken naar de (zeer) lange termijn. Dat is vaak de interessantste optie, maar er zit ook een keerzijde aan de medaille. Wanneer u wilt kunnen rekenen op een solide fundament en een beleggingsportefeuille die de tand des tijds moeiteloos kan weerstaan is het immers van belang om te kijken in de richting van “future proof” investeringen. Daarvoor wordt er in eerste instantie op moment van schrijven vooral gekeken in de richting van tech. Dit gaat een beetje ten koste van een aantal vaste waarden op de markt die toch nog steeds het overwegen waard kunnen zijn. In dit artikel gaan we het even hebben over een dergelijke vaste waarde, namelijk ‘Coca-Cola’!

Een aandeel dat niet meer is weg te denken uit de markt

Coca colaDoor de jaren heen zijn er heel wat bedrijven op de markt verschenen die inmiddels alweer naar de eeuwige jachtvelden zijn verwezen. Ondanks het feit dat dergelijke beursgenoteerde ondernemingen op korte termijn misschien een aardig rendement kunnen realiseren zijn ze zelden opgewassen tegen de concurrentiedruk. In het bijzonder wanneer u wenst te bouwen aan een portefeuille voor de lange termijn moet het dan ook gezegd dat het veel interessanter is om te kijken naar aandelen van bedrijven die eigenlijk niet meer weg te denken zijn uit de markt. Daar hoort Coca-Cola zeker ook bij. Dit bedrijf heeft dan ook uiteraard veel meer merken in haar portefeuille zitten dan enkel en alleen de gelijknamige frisdrank. Wat immers ook te denken van andere merken zoals:

  • Chaudfontaine;
  • Minute Maid;
  • Aquarius;
  • Fanta;
  • Monster Energy;

Deze (fris)dranken worden vaak wereldwijd aangeboden en genieten een gigantische populariteit. De verkoop ervan zorgt bovendien voor een betrouwbare, periodieke inkomstenstroom. Dit heeft ervoor gezorgd dat het vertrouwen in deze onderneming sterk is toegenomen. Niet voor niets is Coca-Cola ook sinds jaar en dag één van de favoriete aandelen van Berkshire Hathaway, de investeringsmaatschappij van topbelegger Warren Buffett.

Eén van de meest betrouwbare dividenden op de markt

Coca-Cola staat er niet alleen om bekend een vrij betrouwbaar aandeel te zijn op zich. Daarnaast zorgt ook het interessante dividend ervoor dat dit aandeel op de radar van heel wat (potentiële) investeerders is komen te staan. Voor dividendbeleggers is het van belang dat de aandelen waarin ze gaan investeren niet alleen een hoog, maar vooral een betrouwbaar dividend uitbetalen. Dat geldt zeker voor Coca-Cola. Dit bedrijf staat dan ook bekend als een rasechte ‘Dividend Aristocrat’. In principe krijgt een aandeel deze status reeds wanneer ze minstens gedurende 25 opeenvolgende jaren een dividendverhoging doorvoert. Bij The Coca-Cola Company staat de teller inmiddels echter al op meer dan 50 jaar aan dividendverhogingen. Voor wie op zoek is naar een solide bedrijf met een betrouwbaar dividendaandeel zou Coca-Cola dus zeker het overwegen waard kunnen zijn.