Gespreid beleggen, nog belangrijker in 2021

Wanneer u op het punt staat om te gaan beleggen is er in eerste instantie alvast een belangrijke keuze die u moet maken. We maken immers een onderscheid tussen twee verschillende manieren van beleggen. In eerste instantie kunt u de keuze maken om in één keer een groot bedrag te gaan beleggen. Daarmee investeert u één keer en vervolgens nooit meer… of althans niet snel. De tweede optie is gespreid beleggen. Zoals de naam reeds laat vermoeden gaat u hierbij bijvoorbeeld maandelijks of per kwartaal een bepaald bedrag investeren. Dit kan dan gebeuren volgens de zogenaamde ‘dollar cost average’ methode. Heel wat experten hebben gesteld dat het hanteren van deze methode in het jaar 2021 nog belangrijker is dan anders. Hoe komt dat nu precies? Dat gaan we u graag vertellen in dit interessante blogartikel.

Beleggen in een markt op all time high

inflatieangst stierenmarkt bullmarket wallstreet stocksEén van de belangrijkste voordelen waar u op kunt rekenen wanneer u kiest voor gespreid beleggen is terug te vinden in het feit dat u onmogelijk steevast op het hoogtepunt van de markt gaat investeren. Dat is gewoon niet mogelijk. De prijs op de beurs fluctueert haast dagelijks en kan wanneer er een vergelijking tussen verschillende maanden wordt uitgevoerd echt sterk verschillen. Omwille van deze reden is het zo dat u door gespreid te beleggen op een bepaald moment een zogenaamde ‘GAK’ of gemiddelde aankoopkoers zult realiseren. Deze koers maakt duidelijk wat de gemiddelde prijs is waar u bijvoorbeeld een bepaald aandeel aan heeft aangekocht.

In het bijzonder in een tijd wanneer veel aandelen en eigenlijk de markt in haar totaliteit op een all time high staat is het van belang om niet zomaar in één keer het volledige gedeelte van uw vermogen dat u wenst te beleggen in één keer te gaan investeren. Doet u dat wel? Dan loopt u het risico dat u door een beurscrash in één klap stevig in het rood gaat duiken. Wanneer de crash op de beurs voldoende zwaar is kan het zomaar even een behoorlijke tijd duren om daarvan te herstellen. Door het hanteren van bijvoorbeeld de dollar cost average methode kunt u dit gelukkig voorkomen.

Waarom kiest dan toch niet iedereen voor gespreid beleggen?

Ondanks het feit dat er ontegensprekelijk tal van verschillende interessante voordelen verbonden zijn aan gespreid beleggen moeten we toch vaststellen dat veel beleggers niet voor deze optie kiezen. Hoe komt dat dan precies? Zeer eenvoudig. Er bestaan immers ook een aantal bedenkingen voor deze manier van investeren. Zo kunt u door het beleggen te lang uit te stellen tegen een verlies aan rendement aankijken. Bovendien is het ook zo dat u inderdaad nooit op het hoogste punt, maar ook nooit volledig op het laagste punt zult instappen. Toch, voor mensen die van plan zijn om te investeren voor lange termijn kan gespreid beleggen, zeker in 2021, veruit de beste keuze zijn.

Investeren in crypto? Op Bitvavo kun je meer dan 150 digitale valuta kopen, verkopen en bewaren!

Victor Popup Bottom Template

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

 

Doe dit via een van de volgende crypto exchanges: