Gemaksbeleggen van Knab

Inmiddels is het een maand geleden dat wij kennismaakten met Gemaksbeleggen van Knab. Ondanks dat wij pas kort bekend zijn met het product zijn wij met name gecharmeerd van de voorbeeldportefeuilles. Dit maakt beleggen een stuk laagdrempeliger en minder risicovol dan zelf een aandeel, obligatie, etc. uit te zoeken en te kopen, laat staan diverse aankopen doen om zo voor de nodige spreiding te zorgen. Met Gemaksbeleggen van Knab hoeft u niet een groot kapitaal te hebben om te gaan beleggen, laat staan dat u dagelijks uw beleggingsportefeuille moet volgen en dat geeft al de nodige rust.

LET OP! KNAB Gemaksbeleggen stopt per december 2017. Wilt u beleggen en zoekt u een goede broker? Bekijk onze selectie en vraag informatie aan: Beursig.com Brokeroverzicht

Gemakkelijk beleggen

Logt u in op uw account op Knab dan komt u in de Persoonlijke Bankomgeving, hier ziet u een overzicht van de verschillende rekeningen bij Knab. Vanuit dit overzicht is makkelijk naar het onderdeel Gemaksbeleggen van Knab te gaan. Doordat vorige maand al een eerste inleg was gedaan is de portefeuille inmiddels gevuld met de verschillende beleggingsproducten uit de voorbeeldportefeuille ‘defensief’, zie onderstaand overzicht.

Overzicht portefeuille in Gemaksbeleggen van Knab

Iedere euro die u in één van de voorbeeldportefeuilles investeert zal worden opgedeeld over de beleggingsproducten uit de desbetreffende portefeuille. Zo ontstaan in het overzicht posities die niet in hele aantallen worden weergegeven. Dat de afgelopen weken een negatief rendement werd behaald werd al enigszins verwacht en dat gaven wij ook aan in ons vorige artikel “Beginnen met beleggen met Knab Gemaksbeleggen“. Als redenen voor de nervositeit op de beurzen werden de Amerikaanse presidentsverkiezingen en een mogelijke renteverhoging in Amerika genoemd en dit is nog steeds actueel. Ondanks dat u kiest voor een voorbeeldportefeuille en daardoor diverse beleggingsproducten in portefeuille opbouwt zit u er niet aan vast. Wilt u een positie verkopen, bijvoorbeeld de iShares Euro Corp Bond Large Cap, dan is dat mogelijk. Die betreffende positie kan ook met evenveel gemak worden vergroot door bij te kopen. Let op want deze wijzigingen kunnen invloed hebben op het karakter (defensief/offensief) van uw portefeuille.

Ervaring na een maand Gemaksbeleggen van Knab

Inmiddels is er een maand verstreken sinds wij kennis maakten met het Gemaksbeleggen van Knab. De eerste investering in de voorbeeldportefeuille was op dinsdag 4 oktober toen de AEX op 458,32 punten sloot, vandaag sloot de AEX op 442,31 punten wat een daling van is van 3,5%. De defensieve voorbeeldportefeuille daalde in diezelfde tijd met 2,1%. Natuurlijk is een verlies niet leuk maar hier doet de defensieve voorbeeldportefeuille wel zijn werk door minder te dalen dan de 25 grootste beursgenoteerde bedrijven in Nederland (de AEX index).

In het vorige artikel werd al aangehaald dat periodiek inleggen in een voorbeeldportefeuille onze voorkeur heeft. Nu een maand later zijn de beurzen (en bijna vanzelfsprekend ook de portefeuille) gedaald en als op dit moment eenzelfde bedrag werd ingelegd als de voorgaande maand dan konden iets grotere posities worden bijgekocht.

Gemaksbeleggen van Knab smartphone mobiel
Diverse screenshots van de Knab app voor de smartphone

Knab heeft ook een app voor de smartphone waarop de portefeuille makkelijk te volgen is. Het installeren vraagt even om een validatie met de cardreader die elke klant van Knab ontvangt. Eenmaal gevalideerd dan werkt de app makkelijk en is deze toegankelijk met behulp van een zelf gekozen pincode. De bovenstaande screenshots laten beelden zien van het onderdeel beleggen. Wat wellicht nog gaat komen in de app is het kunnen aan- en verkopen van de diverse beleggingsproducten, dit is nu nog niet mogelijk. In een volgende update kunnen wij misschien meer nieuws brengen welke aanpassingen er in de toekomst gaan komen.

Lees ook de andere reviews: