Gebruik deze stappen om vandaag al te beginnen met online beleggen

Gebruik deze stappen om vandaag al te beginnen met online beleggen

Beleggen waar begin je, wat zijn de valkuilen. Beleggen is een reis die je zo vroeg mogelijk moet beginnen. Elke dag is een goede dag om te beginnen met investeren. Begin klein of begin groot zolang je maar begint. Want de kracht van beleggen zit in de lange termijn. Het jaar over jaar laten groeien van je portfolio zorgt voor de echte impact. Maar waar begint jouw reis? In dit artikel geven we jou de stappen om vandaag te beginnen met online beleggen.

Mogelijkheden bij online beleggen.

Bij het kiezen voor online beleggen zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt gaan voor traditioneel beleggen. Dit is in de vorm van aandelen, staatsobligaties of ETF’s. Deze zijn tegenwoordig makkelijk te verhandelen via online brokers. Een online broker is een soort bank waar je kan aangeven wat je wilt kopen. De broker voert  jou vraag om een aandeel of obligatie te kopen voor een bepaalde prijs uit. Als dit gebeurd is is je aandeel in je portfolio terug te vinden.

Bij online beleggen is het ook belangrijk om een duidelijke strategie te hebben. Hoelang ga je je aandelen vast houden. Ga je juist voor groeiende aandelen of pak je aandelen die dividend uitkeren. Bij groeiaandelen gaat het juist om de waardestijging van de aandelen. Hierbij moet je wel je aandelen verkopen om de extra waarde te verzilveren. Bij dividend aandelen krijg je elk jaar, half jaar of kwartaal een geld bedrag uitgekeerd per aandeel. Hierbij hoef je de aandelen niet te verkopen om de waarde te verzilveren.

Online crypto kopen

Een andere vorm van investeren die relatief nieuw is zijn cryptocurrency. Deze digitale munten zijn steeds populairder, maar dragen ook een hoog risico. Het snelle geld is voor veel jongeren en vroege investeerders. Ze vertellen hoe ze over nacht veel geld verkregen. Nu is de vraag natuurlijk hoe kun jij in de wereld van crypto stappen. Dit gaat ook door middel van brokers, er zijn verschillende partijen die bitcoin kopen aanbieden. Deze brokers regelen alle moeilijke en ingewikkelde kanten van crypto. Hierbij kun je denken aan het aanmaken van een wallet, keys en andere ingewikkelde zaken. Hierdoor hoef je je daar geen zorgen over te maken en kun je direct online beleggen zonder ingewikkelde stappen.

Kies een betrouwbare broker

Bij het kopen van Bitcoin en andere crypto is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare broker. Het liefste een die is aangesloten als nederlandse bank. Deze brokers bieden relatief veilige munten aan. Projecten die al langer bestaan. Crypto is erg gevoelig voor prijsschommelingen. Dit komt doordat de crypto markt anders dan de aandelenbeurs nooit sluit. Er is dus geen adem pauze of tijd om je van tevoren in te lezen.

Dit kan ervoor zorgen dat de markt heel sterk reageert op zowel goed nieuws als slecht nieuws. Daarom kan het stressvol zijn om in deze markt te investeren. Het is wel een goede manier om je portfolio te diversifiëren. Met een wat risicovoller aandeel wat op de langere termijn voor hogere returns kan zorgen.