Volg Beursig.com op Twitter en Facebook

Arcadia Biosciences (RKDA)

Bespreek hier de kleinere aandelen van de beurs in New York
Abramis brama
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 71
Lid geworden op: 17 feb 2015 19:28
waarderingen: 75
Contacteer:

Arcadia Biosciences (RKDA)

Bericht door Abramis brama »

Zijn er toevallig nog mensen hier aanwezig die het aandeel RKDA in de smiezen houden ?

Ik houd altijd een tweetal min of meer speculatieve biotech-spelers in portefeuille. Tot nu toe ben ik daar met Tigenix en Ablynx goed mee weggekomen.

Momenteel heb ik op gelijkaardige wijze een positie opgebouwd in RKDA. Een aandeel dat niet aan te bevelen was voor hartlijders de voorbije jaren. Op 1 maart 2018 opende het aandeel nog aan 4,5 dollar om op 15 maart een hoogste notering van 66,56 dollar aan te tikken.
Die koerssprong kwam er nadat het bedrijf een mijlpaal bereikte in haar GoodWheat-programma.

Daarna deemsterde de koers weer weg richting 4 dollar waar het - op een korte opflakkering boven de 10 dollar vorig jaar - eigenlijk altijd bleef. Het bedrijf is immers nog steeds verlieslatend omdat er meer geld gepompt wordt in onderzoek, overnames en kweekprogramma's dan dat er inkomsten zijn uit gecommercialiseerde producten.

Het bedrijf ontwikkelt zowel wel-als-niet-genetisch-gemodificeerde variëteiten met superieure nutritionele kwaliteiten en/of significant verhoogde productiviteit (denk aan efficiëntere stikstofassimilatie en sterk verhoogde droogte- en saliniteitsbestendigheid) van onder meer hennep, granen, rijst, soja, suikerriet, suikerbieten, safloer en katoen.

Dit jaar verwacht het bedrijf voor het eerst de drempel van structurele winstgevendheid te bereiken. De enorme pipeline aan producten begint steeds meer te kristalliseren in commercialiseringen en partnerships, wat voor 2020 een winstgevendheid van om en bij 10 miljoen dollar zou moeten opleveren.
GoodWheat en safloer-olie zijn al gecommercialiseerd (zowel voor gebruik in diervoeding als voor menselijke consumptie) en het zijn vooral de GoodWheat-verkopen die nu op dreef komen en het bedrijf winstgevend zullen maken als de verwachtingen gerealiseerd zullen worden. Er wordt ook zwaar ingezet op de GoodHemp-lijn, die een enorm potentieel belooft.

Ik geloof in dit bedrijf om meerdere redenen :
- de enorme waaier aan patenten die ze opbouwden
- het gemak waarmee partners gevonden worden om de commerciële markt te betreden
- wat leidt tot de succesvolle eerste stappen in het commercialiseren van
- de enorme pijplijn aan potentiële game changers
- waarbij voor mij persoonlijk de droogte- en zoutresistente variëteiten van economisch enorm belangrijke gewassen in deze tijden van klimaatverandering wel eens een belangrijke rol zouden kunnen gaan spelen in de toekomst

Wie de koersevolutie bekijkt zal misschien zijn bedenkingen hebben, maar fundamenteel heeft dit kleine bedrijfje (42 werknemers, market cap $33M) m.i. de potentie om een grote speler of een dure overnameprooi te worden. Ik maak in alle geval van elke koerszwakte gebruik om beetje bij beetje verder de positie uit te bouwen.

Volg Beursig.com op Twitter en Facebook

     


Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!


Plaats reactie