Electroneum (ETN)

Discussieer en deel informatie over blockchain, bitcoin wallet, koers van de Bitcoin, Ethereum, etc.

Moderator: neku

Plaats reactie

Gebruikersavatar
neku
Premiummember
Premiummember
Berichten: 2474
Lid geworden op: 01 jan 2017 20:21
Locatie: Antwerpen
waarderingen: 845
Contacteer:

Electroneum (ETN)

Bericht door neku » 22 sep 2018 19:19

Wat is Electroneum en waarom zou je hierin investeren?

Electroneum cryptocurrency

De digitale geldmarkt is een dynamische markt die dagelijks groeit. Maar heel erg transparant is de markt niet voor de meeste beginners. Er zijn veel munten, verschillende exchanges en voordat je aan de slag kunt, moet je eerst weten welke munten interessant zijn. Electroneum is een van de cryptovaluta die de drempel weg wil halen. En dat mag zo rigoureus opgevat worden als het klinkt, want dit platform wil investeren in ETN net zo makkelijk maken als het downloaden van een mobiele applicatie.

Electroneum is een afsplitsing van Monero en heeft een ASIC-proof manier van delven gebruikt. Zo worden de munten eerlijker verspreid. De doelstellingen van Electroneum zijn overigens ambitieus. Het wil het betaalmiddel worden voor het online casino, maar wil tevens de wereld van de online spellen overnemen. Zo wordt het mogelijk om met dezelfde munteenheid te betalen bij het spelen van World of Warcraft, Fifa en Tribal Wars. Om dit mogelijk te maken, heeft ETN een flinke community nodig, net als de gemiddelde crypto. Maar het platform moest de ICO al voortijdig sluiten omdat het streefbedrag binnen was, en heeft op dit moment al meer dan 1 miljoen actieve leden. En dat aantal stijgt elke dag verder.

Waarom is Electroneum interessant?

Een van de redenen waarom Electroneum zo interessant is, is het feit dat de ICO voortijdig gesloten moest worden omdat het gewenste bedrag al binnen was. Toen het platform live moest komen, werd Electroneum slachteroffer van een DDoS-aanval. Er werd hard gewerkt om de software veiliger te maken, in samenwerking met HackerOne. Daardoor werd de munt later gelanceerd dan het idee was, maar wisten de oprichters wel zeker dat alles in orde was.

In januari 2018 kwam het bericht naar buiten dat Electroneum een gebruikersbereik verworven had van bijna 100 miljoen mensen. Dit heeft het weten te bereiken door overeenkomsten te sluiten met onder andere BMedia, Effortel en Fanfare. Hierdoor is een enorm potentieel opgezet dat ingezet kan worden om de ETN-crypto een nog grotere community te geven in de toekomst. Maar Electroneum is nog lang niet waar het wil zijn. Er is hard gewerkt aan de mobiele miners voor Android en iOS, de manier om munten te delven met een mobiele telefoon zonder dat deze hierdoor heet wordt. Ook is het extra internetverbruik minimaal en wordt de batterij niet onnodig belast. Het spelen van een spelletje kost aanzienlijk meer krachtreserve dan het runnen van de miner.

Overigens heeft Electroneum hier nog verder over nagedacht. Cryptovaluta moet het betaalmiddel van de toekomst worden. De (anonieme) oprichter van Bitcoin schreef al over een munt die echt eigendom van de mensen zou zijn, maar Bitcoin heeft hier zelf in gefaald. Grote farms in China mijnen namelijk het grootste gedeelte van de munten en voor de gemiddelde consument ligt de munt ver buiten het bereik. Met Electroneum heb je echter niets aan de grote ASIC-machines. Het is namelijk ASIC-proof. Concreet betekent dit dat je met een computer, laptop of mobiele telefoon prima de kans hebt om blokken te vinden. Een eerlijke verspreiding van de munten dus, waardoor een grote community ontstaat.
De market cap van Electroneum

Electroneum heeft een market cap van 21 miljard munten. Dat is veel hoger dan de 21 miljoen munten die Bitcoin als market cap gekozen heeft. De reden om de bovengrens zoveel hoger in te stellen, heeft een psychologische achtergrond. Electroneum wil de community kunnen belonen voor deelname en activiteit, maar wil de waarde van de munten tegelijkertijd integer houden. En laten we eerlijk zijn, wat klinkt beter als betaling: 10 ETN of 0,0000130 BTC?

Wanneer alle 21 miljard munten in omloop zijn, kunnen de miners overigens nog steeds aan het werk. Zij halen dan geen nieuwe blokken meer binnen, maar krijgen een deel van de transactiekosten als beloning voor de inspanningen die geleverd worden. Ook dit is een strategische keuze. Hoe actiever de community achter de munt blijft, hoe beter de toekomst van ETN eruit zal zien.

Electroneum koers: actuele ETN-waarde

Wil je investeren in cryptovaluta, maar wil je geen duizenden euro’s neerleggen om getallen vóór de komma te krijgen zoals bij Bitcoin en Ethereum? Dan is Electroneum een goede optie. De waarde van een ETN is namelijk veel lager dan die van veel andere munten. Daar moet direct bij gezegd worden dat deze munt nog in de kinderschoenen staat. In november 2017 werd de munt in omloop gebracht na een succesvolle ICO. En net als bij veel van de andere cryptovaluta was er een stijging te zien rond de jaarwisseling, gevolgd door een daling.

Maar dat is niet het hele verhaal. De ETN koersen zijn op dit moment wellicht nog het minst interessant voor de mensen die op zoek zijn naar een munt om in te investeren. Electroneum zit nog in de aanvangsfase en is hard aan het werk om meer mensen te bereiken en samenwerkingen aan te gaan met verschillende grote bedrijven. Wanneer dit lukt – en ETN het betaalmiddel wordt bij online games bijvoorbeeld – schiet de interesse voor Electroneum hard omhoog. Zeker nu er steeds meer interesse voor de munt komt, en ETN ook op exchanges gekocht en verhandeld kan worden.

ETN kopen of verkopen

ETN heeft een vervelend nadeel gehad bij het opstarten van de munt. Het is namelijk de zoveelste altcoin en het is zeker niet de eerste afsplitsing geweest in de wereld van de digitale valuta. Dit betekent dat de makers van de hardware wallet en de exchanges voorzichtiger zijn geworden en niet meer alle munten direct toegankelijk maken. De DDoS-aanval op 1 november, vlak voor de lancering van de munt, heeft dit natuurlijk niet bevorderd.

De eerste exchange waar ETN te koop was, was Cryptopia. In maart 2018 volgde vervolgens ook KuCoin, waar ETN nu ook gekocht en verhandeld kan worden, net als veel andere altcoins. Heb je nog geen cryptomunten en wil je handelen op een exchange waar geen fiatgeld gebruikt kan worden? Dan is het verstandig om eerst even naar LiteBit of BL3P te gaan om daar cryptomunten aan te kopen met euro’s, zodat je met die cryptovaluta verder kunt om ETN te kopen.

Electroneum wallet

Ben je op zoek naar een goede manier om jouw ETN te bewaren, dan ben je aangewezen op de diensten van Electroneum zelf. Op dit moment wordt er een mobiele online wallet aangeboden, maar kun je ook kiezen voor een papieren wallet. Gezien de geringe leeftijd van Electroneum én het feit dat het een afsplitsing is van Monero, is er op dit moment nog geen hardware wallet die je kunt gebruiken voor de opslag van de munten. Wanneer de populariteit van ETN verder stijgt de komende maanden, bestaat de kans dat een bedrijf als KeepKey, Trezor of Ledger alsnog ondersteuning zal bieden voor deze Electroneum tokens.

https://cryptostart.nl/reviews/wat-elec ... nvesteren/

https://electroneum.com/overview-white-paper.pdf
The aim of education is the knowledge, not of facts, but of values!powered by Surfing Waves

Gebruikersavatar
neku
Premiummember
Premiummember
Berichten: 2474
Lid geworden op: 01 jan 2017 20:21
Locatie: Antwerpen
waarderingen: 845
Contacteer:

Re: Electroneum (ETN)

Bericht door neku » 27 sep 2018 16:35

Sit Down With Electroneum (ETN) Founder Amidst 196% Increase

Electroneum (ETN) has recently experienced a significant surge in price following the beta launch of their new mobile payment app. Since the app’s beta rolled out, Twitter and Reddit have been flooded with positive testimonials from beta users. The app allows individuals to conduct transactions using ETN in a matter of seconds, no matter the distance. As of now, beta testers worldwide have successfully integrated the API. It appears the app’s instant success bodes well for the ETN currency’s reputation, as well.

Electroneum Prices Skyrocket

The coin’s price rose from $0.00514 on Tuesday, September 18th to $0.015216 as of the time of writing, Wednesday, September 26th. This is an increase of 196%. Landing ETN at a market cap of $121,440,196. This introduced ETN to the top 100 cryptocurrencies list, where it currently sits at #52.

Clearly, large developments are underway for Electroneum and its users. Eager to learn more about the future of Electroneum, we spoke with the coin’s CEO and Founder, Richard Ells, to dig deeper.

An Interview With Richard Ells, Founder of Electroneum

According to Ells, in October, Electroneum plans to start marketing for the first time since the ICO. The marketing efforts will aim to bring on vendors and new corporate partners. If successful, Ells believes these to be the first steps towards mass adoption.

Blocklr: Through marketing, how do you plan to target potential users and streamline mass adoption?

Richard Ells: As the world’s first mobile cryptocurrency, we’re designed for mass adoption. We make it easy for anyone with a smartphone to earn, accept and spend cryptocurrency. Our route to market is through partnerships with global mobile network operators. We have signed deals in place to access over 100M smartphone users and many more in the pipeline.

The mobile operators allow us to reach out and incentivize their customer bases, whilst bringing many benefits to the network operator themselves. It’s a great symbiosis. We have two network operators that are currently integrating Electroneum Instant Payments into their systems to allow their users to top-up their airtime and data with ETN. Once these are live we’ve got a marketing plan ready to bring on more network operators.

We’re working with our partners and their vendor networks to build an education program to enable the vendors to educate their customers in person about the benefits of ETN. Word of mouth and personal recommendations will help our network grow and will help people really understand what we offer – particularly in those parts of the globe and those communities who are new to crypto.

All of these things – our technology, our partnerships, the power of the face-to-face education and interaction, and significant marketing investment – will work together to help us achieve mass adoption.

What do you think being in the top 20 coins will do for crypto adoption as a whole?

It’ll give us a much bigger profile – and if more people know they can get an ETN account and all the benefits that come with it for free, then we’re confident that not just our user numbers but the overall number of people using crypto will skyrocket. It’s important to remember that gaining access to ETN will enable huge numbers of users to get access to the entire cryptocurrency market for the first time.

It’s only our price that keeps us from the CoinMarketCap top 20 list, but we are focused on delivering a solid product with the largest number of real users in any cryptocurrency in the world.

Does this line up with your company goals?

ETN was founded with the goal of creating a cryptocurrency that is so simple to use and acquire that almost everyone can access it, that was aimed at the 99%, instead of the 1%. We want to take the elitism out of crypto – and more partners, users and vendors is a key step towards achieving that.
How will Electroneum change as a digital currency with more adoption?

You’ll see more people actually using ETN as a form of payment, more shops, and stores offering it as a payment option and more big businesses – or corporations – willing to accept payment in ETN.

A big factor in our growth will be the legitimacy we get from complying with Know Your Customer (KYC) and Anti Money Laundering (AML) regulations.

We were never intended to be a token that was solely bought, held and traded by speculators – we were designed to be a means of payment, something that people could use to improve their lives.
What can we expect from Electroneum as both a company and a currency in the next few months?

We’ve got some massive milestones coming up over the next few months.

-We’re looking to move our Instant Payment API out of beta very soon.
-We’re also rolling out KYC. Which has been a requirement to close the deals with a number of corporate partners we’ve been negotiating with.
-We also have mobile mining for iOS users in the pipeline. We’ll offer ‘Cloud Mining’ to people who use iOS phones. If it goes well, we’ll roll out ‘Cloud Mining’ on Android too.

In the long-term, we’re hoping to see more ETN ecosystems established. Our reward system enables people who engage with ETN to earn around $3 a month. This is not a large amount of money to people in the Western world, but a substantial amount in areas where the monthly income is often less than $100.

If we can create an environment where people can earn $3 worth of ETN and then spend it locally or online. We’ll make a huge difference to the lives of millions of people across the world. Once the instant payment integration is complete with the network operator you’ll see our first country come online very soon. That will enable us to show how building an ecosystem works across the world. Once we have one, we’ll roll them out as quickly as we possibly can!

A Bright Future For ETN

We’d like to thank Richard Ells for providing Blocklr and our readership with a peek into the future of ETN. After watching ETN climb recently and speaking with Ells, we could not be more excited for what’s to come. Moreover, we look forward to more significant developments in the crypto community.

https://blocklr.com/news/electroneum-et ... -increase/
The aim of education is the knowledge, not of facts, but of values!

Gebruikersavatar
neku
Premiummember
Premiummember
Berichten: 2474
Lid geworden op: 01 jan 2017 20:21
Locatie: Antwerpen
waarderingen: 845
Contacteer:

Re: Electroneum (ETN)

Bericht door neku » 28 sep 2018 16:16

Electroneum Erupts Like A Supernova

Is Electroneum a star in the making? It's starting to look like one.

The crypto market was not in one of those moods to reach for the stars today. It has climbed in the last 24 hours, but not with any real urgency. Except, that is, for Electroneum.

The mobile-based cryptocurrency has just not stopped accumulating value, apart from one brief dip when the whole market collapsed. In the last 24 hours, at 3pm EST, it added another 40.33% to its value. It has been one of the stars of the crypto market for the past week: there’s no doubt this was one almighty launch. Who knew ETN stood for Eternally Trading Nicely?
Electroneum: Market Cap Grows 300%

In the last six days, it has has gone from a market cap of $53.1 million on the 21st Sept to $170 million today. Early investors have made a killing and now the only thing we have to wait and see is if it can hold this value, and even build on it.

The instant notifications system that can drive instant payments systems, or the simple buoyancy of the digital currency, is winning over the crowds. Electroneum is turning into a standout performer of a relatively poor month and one of the few rays of sunshine in a rainy Thursday crypto market.

By the way, do supernovae erupt? Explode? Astrophysicists, please leave the answer in the comments.

https://cryptobriefing.com/joe-crypto-e ... supernova/
The aim of education is the knowledge, not of facts, but of values!

CryptoBenelux
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 sep 2019 13:48
waarderingen: 0
Contacteer:

Re: Electroneum (ETN)

Bericht door CryptoBenelux » 30 sep 2019 12:45

Electroneum is super goed bezig! In Turkije kunnen 41.000 Electroneum (ETN) gebruikers nu met Electroneum betalen om hun mobiele data aan te vullen. https://cryptobenelux.com/2019/09/30/el ... n-turkije/

koenvhaver
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 512
Lid geworden op: 11 jan 2012 16:40
waarderingen: 113

Re: Electroneum (ETN)

Bericht door koenvhaver » 11 okt 2019 22:44

Heb ze nu enkele dagen opgevolgd en is ook goed op weg naar beneden. Al die munten die in de vergeetput belanden. Er noteren er nu al meer dan 2500. De eerste 20 stellen nog iets voor. De rest is een bodemloos vat.
Tevreden: de 250% winst voorbij sinds 2016

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen.Plaats reactie