Transgene

Beleggen in aandelen beurzen Frankfurt DAX, Londen FTSE 100, Parijs CAC40
26vdv
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 100
Lid geworden op: 05 Mar 2018 17:31
waarderingen: 19
Contact:

Re: Transgene

Berichtdoor 26vdv » 14 Sep 2018 13:50

Heel mooi bedrijf, hele mooi pipeline, serieus ondergewaardeerd, kan zomaar een sprong maken om U tegen te zeggen.
Soms als ik bedrijven zo analyseer dan denk ik, it's too good to be true maar in Biotech kan het wel goed genoeg zijn.

Prachtig zo een aandelen.
Bioscience liked last!


Beleggen met zeer lage tarieven?
Goedkoopste in België, scherp in Nederlandpowered by Surfing Waves

BRT
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 150
Lid geworden op: 14 Sep 2018 11:22
waarderingen: 29
Contact:

Re: Transgene

Berichtdoor BRT » 14 Sep 2018 14:52

Hebben jullie weet van andere instellingen die de methodologie van Transgene delen, namelijk virussen gebruiken als vector? Het is een veelbelovende behandeling, en kent in se ontelbare toepassingen. Vraag me echter af hoeveel bedrijven de knowhow hebben?

1966
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 114
Lid geworden op: 12 Feb 2018 11:12
waarderingen: 35
Contact:

Re: Transgene

Berichtdoor 1966 » 14 Sep 2018 15:27

BRT schreef:Hebben jullie weet van andere instellingen die de methodologie van Transgene delen, namelijk virussen gebruiken als vector? Het is een veelbelovende behandeling, en kent in se ontelbare toepassingen. Vraag me echter af hoeveel bedrijven de knowhow hebben?


Ik heb deze tekst gevonden op een ander forum en geeft u wat meer uitleg over de technologie.
Veel leesgenot ...

Transgene technologie:

Alhoewel Pharming zich in het laatste jaar steeds meer heeft omgetoverd van technologie bedrijf naar productbedrijf door een flinke uitbreiding van producten (een strategie waar je m.i. vraagtekens bij kan zetten ivm financial en human resource planning) ligt de echte toekomstige waarde van het bedrijf in de technologie.

Transgene technologie heeft vele duidelijke voordelen, zo zijn er vele medicijnen die niet op een andere manier gemaakt kunnen worden waarvan de zgn producten die traditioneel uit bloed werden gewonnen de meest bekende groep is, vele monoclonal (en polyclonal) antibodies zijn de tweede bekende groep. Alhoewel de markt van deze , niet op een andere manier te vervaardigen, producten extreem groot en lucratief is werd de transgene technologie tot op heden niet erg serieus geworden en kwam moeilijk van haar plek. Let wel, er zijn maar weinig methodieken om een medicijn te maken, de hoofdmethodieken zijn bacteriele fermentatie, en Cell culture, nu komt daar dus een nieuwe technologie bij. Uiteraard is dat iets heel anders dan bijvoorbeeld Crucell die een bestaande methodiek verbeterd.

Transgene technologie is niet nieuw, 15 jaar geleden begon men er al aan. Als iets zo lang duurt zou dat kunnen duiden dat het geen geen echt succes is, ook omdat er geen grote jongens tot op heden zich actief hebben beziggehouden met de transgene technologie. Er zijn hier echter wat belangrijke nuances:
1)Zoals de meeste innoverende producten komt ook de transgene technologie van bedrijven die hun oorsprong vinden in (top) research. Feitelijk slechts 3 bedrijven : PPL, GTC Biotherapeutics en Pharming.
2)Wat innoverende bedrijven vaak wel goed doen is goed en breed patenteren, Zo ook in dit geval waar het voor andere bedrijven dus haast onmogelijk is om producten te maken met dezelfde methodiek.
3)Wat dan wel weer een groot nadeel is , is de financiele slagkracht. Alle drie de bedrijven waren geen AMGEN en hadden (zeer) beperkte financiele slagkracht en misschien wel teveel ambitie. PPL ging failliet, Pharming was technisch knockout maar heeft zich erg goed hersteld en GTC biotherapeutics heeft ook de laatste jaren de touwtjes aan elkaar moeten binden en er net als Pharming een actief financiel aandelen uitgifte beleid op na moeten houden (wat in principe normaal is bij een biotechbedrijf in ontwikkelingsfase).

Het is niet helemaal waar dat de grote jongens zich niet hebben beziggehouden met de transgene technologie, de echte grote hebben allemaal wel wat geexpirimenteerd samen met PPL, GTC Biotherapeutics of Pharming. Zo waren er in het verleden al : Bayer, Baxter, Fresenius, Elan, Centocor, Abbott, Kirin en Bristol Myers Squibb, American Red Cross, US Army en nog anderen. Vooral de lijst van GTC Biotherapeutics is wat dat betreft indrukwekkend. (Waarschijnlijk het Amerikaanse thuisvoordeel wat hier ook wel meespeeld).

Er waren m.i. Twee hoofdredenen waarom de grote bedrijven de technologie tot op heden niet omarmd hadden:
1)Door de (te) strakke patentering van de technologie was er voor grote bedrijven te veel afhankelijkheid van een klein research bedrijf.
2)De technologie heeft controversiele punten en geen goedkeuringsinstanties als de EMEA of de FDA had hier een waardeoordeel over gegeven. De grote vraag was of er uberhaupt wel ooit 1 product door de burocratische molen van de EMEA of FDA kwam.

Grote bedrijven hebben dus (noodgedwongen of bewust?) afgewacht totdat de technologie zich zou bewegen van “experiementeel” naar “proven technology”. De laatste jaren zijn vrij zuur geweest, doordat de EMEA een absurd lange tijd nodig had om tot een beslissing te komen voor Atryn en hiermee indirect ook een financieel niet sterk bedrijf als GTC Biotherapeutics langzaam aan het uithollen was door de tijdsfactor. Uiteindelijk na veel tijdsverlies en nu ook wel discutabele acties van de EMEA werd er een positieve opinie gegeven. Dit is voor de transgene technologie echt de belangrijkste gebeurtenis die kon gebeuren dit jaar alsmede het startschot dat vanaf heden alles ander zal zijn.

Nu er een positief waardeoordeel is gegeven door de EMEA over (indirect) de technologie zullen grote bedrijven mogen en durven te investeren in het maken van medicijnen via deze technologie. Over de technologie is genoeg geschreven , het kan een aantal fundamentele problemen oplossen. Het schaalgrote probleem , het niet te produceren probleem en het kan medicijnen veel goedkoper produceren.

Hiermee is ook duidelijk dat de waarde van de bedrijven GCT Biotherapeutics en Pharming eigenlijk ongelimiteerd is, daarom zijn marketcapitalisaties van 100 en 300 miljoen euro ook vrij misplaatst op dit moment. Dit zijn marktcapitalisaties die geeneens kas en deals en /of zeer korte termijn product revenues dekken. Het bevat 0,0 waarde technologie of daadwerkelijke product inkomsten of enige visie Het gaat niet om C1 tegen HAE of Atryn tegen HD. Die toepassingen waren nodig om de technologie te valideren en uiteindelijk de waarde daarvan te unlocken. (Vandaar dat ik persoonlijk wat moeite heb met de strategie van Pharming om steeds meer producten en productlijnen neer te zetten).

Alhoewel vanaf nu zal alles in een stroomversnelling raken en zullen de waarde van deze twee bedrijven erg snel kunnen toenemen. Het risico is in ieder geval erg verkleind (en in het geval van GTC met een al positieve opinie voor haar Atryn HD product eigenlijk niet bestaand) en de potentie in ongelimiteerd.

De komende maanden zal Pharming nu ook met haar filings komen en zal de technologie door de meida waarschijnlijk veelvuldig in de schijnwerpers worden gezet en is de onderhandelings positie en exposure een stuk sterker. Ik ga er vanuit dat we dit allemaal zullen terugzien in de koers / marketcapitalisatie. In ieder geval is de grootste stap genomen die de technologie nog tegenhield en het risico zwaar afgenomen. Het enige wat jammer is , is dat alles door omstandigheden 1 jaar langer heeft geduurd dan dat ik (en vele mensen, en ik denk ook wel Pinto en Cox) hadden gedacht/gehoopt, en daardoor de bedrijven wat beleggersschade hebben opgelopen.
Bioscience liked last!

BRT
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 150
Lid geworden op: 14 Sep 2018 11:22
waarderingen: 29
Contact:

Re: Transgene

Berichtdoor BRT » 14 Sep 2018 16:44

Bovenstaande gaat over antilichamen en niet over virotherapie, maar de gedachtegang is hetzelfde, namelijk dat dit nieuwe methodologieën zijn. Ik weet niet hoeveel concurrentie hierin zit.

Anderzijds voel ik - enerzijds omwille van het domein oncologie, anderzijds omwille van de 'viro' in virotherapie dat we nog een tijdje staan van een afgewerkt eindproduct.

Ben benieuwd naar jullie mening.

Vandaag ingestapt - ik heb tijd.

Brammeke
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 860
Lid geworden op: 19 Okt 2016 15:33
waarderingen: 274
Contact:

Re: Transgene

Berichtdoor Brammeke » 14 Sep 2018 17:57

En nog wat erbij aan 3,19.
gem: 3,066.

Dit moet voldoende zijn ;) . Heb geduld en ben bereid een 2-tal jaar "te wachten". :lol:

ancaoli
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 914
Lid geworden op: 28 Jan 2018 18:54
waarderingen: 461
Contact:

Re: Transgene

Berichtdoor ancaoli » 14 Sep 2018 18:40

Ik sta klaar maar wacht nog even op kleine correctie :?
Vaste Portefeuille:Gala, Exmar, WRN, Accentis, Global G, SocGen, Roularta, Biocartis, Argenx, Enwave, Agfa, Accsys,Pure Gold Mining

Stofke
Premiummember
Premiummember
Berichten: 647
Lid geworden op: 13 Okt 2017 16:18
waarderingen: 331
Contact:

Re: Transgene

Berichtdoor Stofke » 14 Sep 2018 19:07

We are delighted to see $TNG as a favorite pick of @KempenLS with a target price upgraded to €6 !

Wimpy
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 33
Lid geworden op: 14 Aug 2018 18:58
waarderingen: 6
Contact:

Re: Transgene

Berichtdoor Wimpy » 17 Sep 2018 15:16

Ik lees dat er in de tweede helft van dit jaar heel wat nieuws zit aan te komen omtrent Transgene. Zijn er ook al exacte data bekend waarop belangrijk nieuws wordt verwacht?
Gentse strop liked last!

Stofke
Premiummember
Premiummember
Berichten: 647
Lid geworden op: 13 Okt 2017 16:18
waarderingen: 331
Contact:

Re: Transgene

Berichtdoor Stofke » 18 Sep 2018 01:08

Wimpy schreef:Ik lees dat er in de tweede helft van dit jaar heel wat nieuws zit aan te komen omtrent Transgene. Zijn er ook al exacte data bekend waarop belangrijk nieuws wordt verwacht?


Geen specifieke datum

Marbull
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 24
Lid geworden op: 17 Sep 2018 16:14
waarderingen: 0
Contact:

Re: Transgene

Berichtdoor Marbull » 18 Sep 2018 08:06

ik ga toch een pakketje indoen denk ik, tijd zat


Word gratis lid op Beursig.com

Discussieer met duizenden beleggers, profiteer van minder advertenties, ideaal voor smartphone, betere gebruikservaring en abonneer op uw favoriete onderwerpen.

Registreer nu binnen enkele tellen