Altcoin/blockchain op langere termijn (1-5 jaar)

Discussieer en deel informatie over blockchain, bitcoin wallet, koers van de Bitcoin, Ethereum, etc.

Moderator: neku

Plaats reactie
markbeurs
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 Apr 2018 12:57
waarderingen: 1
Contact:

Altcoin/blockchain op langere termijn (1-5 jaar)

Berichtdoor markbeurs » 03 Apr 2018 13:36

Hallo,

Ik ben nieuw hier, en nieuw in de wereld van crypto/altcoin/blockchaintechnologie. Ik heb met grote interesse de diverse posts over het onderwerp gelezen.
Ik heb een vrij algemene vraag, waarvan ik denk dat wel meer mensen diezelfde vraag hebben.

1. Ik geloof dat een investering in altcoins en/of de onderliggende technologie de komende jaren nog erg winstgevend kan zijn. De spectaculairste stijgingen hebben we wellicht wel gehad, maar dat neemt volgens mij niet weg dat er (zeker na de recente correctie, die misschien zelfs nog niet ten einde is) nog relatief grote winsten te maken zijn.
2. Ik heb het grootste deel van mijn spaarcenten veilig belegd in (dividendaandelen, fondsen, vastgoed...) en ben bereid een kleiner bedrag te 'riskeren' aan altcoin/blockchain. Ik weet dat dit risicovol is.
3. Ik heb onverwacht 1.500 euro (een onvoorziene financiële meevaller) ter beschikking om te beleggen. Ik heb dat geld niet nodig.
4. Ik heb niet de technische kennis om de volledige blockchaintechnologie te begrijpen, en ik heb ook niet de tijd om me daar in te verdiepen.
5. Ik ben op zoek naar een buy and hold-systeem. Ik ben geen trader, en al zeker niet in altcoins. Ik ben op zoek naar een investering op langere termijn. Iets om te kopen en waar ik jaren niet naar moet omkijken. (Figuurlijk bedoeld; vanzelfsprekend check je af en toe wel eens. Ik wil maar zeggen dat de waan van de dag niet aan mij besteed is).
6. Mijn investeringstermijn is 1 tot 5 jaar. (In principe zelfs langer, maar ik begrijp dat in de cryptowereld een jaar al erg lang is en 5 jaar een eeuwigheid).

Ik wil graag het advies kennen van mensen die er véél meer van weten dan ik omdat ze er midden in zitten of er dagelijks mee bezig zijn. Zelfs als ik hard en lang begin te studeren, haal ik mijn achterstand inzake kennis niet in ten opzichte van de specialisten. Vandaar deze eerlijke vraag om advies.
Rekening houdende met het bovenstaande (lange termijn / niet traden / buy and hold / 1.500 euro beschikbaar): wat zijn investeringen die jullie me zouden aanraden?
- mag 1 investering zijn van 1.500, of 3 van 500, of zelfs 15 van 100... Ik luister naar alle adviezen.
- ik weet dat er ook fondsen bestaan (bv bij Iconomi). Is dat interessant om het risico te spreiden, of om toch ineens in een aantal altcoins tegelijk te beleggen? Indien ja: wélke van de fondsen zouden jullie me dan adviseren?
__

Excuus voor deze lange post. Maar zoals gezegd, ik denk dat ook anderen er baat bij kunnen hebben. Er zijn ongetwijfeld nóg mensen als ik: die een investering wel zien zitten, maar die geen traders zijn en die niet de technische kennis hebben (want laten we eerlijk zijn: voor een leek is die cryptowereld zo helder niet), en die mede daardoor een buy and hold-strategie wel genegen zijn. "We zaaien iets, we hoeven er niet wakker van te liggen en we zien over een (paar) jaar wel of en hoeveel we kunnen oogsten." Dat idee.

Alle adviezen zijn welkom.
14-11-2014 liked last!14-11-2014
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2062
Lid geworden op: 29 Dec 2017 16:39
waarderingen: 593

Re: Altcoin/blockchain op langere termijn (1-5 jaar)

Berichtdoor 14-11-2014 » 04 Apr 2018 19:09

Ik geloof

Deze zoektocht naar de juiste religieuze gemeente sluit reacties van ongelovigen uit, zodat (tot dusverre) afwezige reacties zouden kunnen worden verklaard doordat ongelovigen u dan ook niet wijzen op hetzij de eenzaamheid van de vaststaande keuze, hetzij dat mede-gelovigen geen aansluiting bij uw schijnbaar onaantrekkelijke geloofsopvattingen hebben.

Zelfs geen reactie van degenen die hun eigen bezit tevergeefs omhoog zouden kunnen willen proberen te praten. Als je je al druk zou willen maken over iemands nu nog bestaande geldoverschotje en beperkende, specifieke geloofsovertuiging.

Succes hoor, maar de keuzes lijken mij een verklaring voor afwezige reacties, tot dusverre.
Laatst gewijzigd door 14-11-2014 op 04 Apr 2018 19:11, 1 keer totaal gewijzigd.

14-11-2014
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2062
Lid geworden op: 29 Dec 2017 16:39
waarderingen: 593

Re: Altcoin/blockchain op langere termijn (1-5 jaar)

Berichtdoor 14-11-2014 » 04 Apr 2018 19:10

Voor de geloofdsgemeenschap, omdat er blijkbaar geen verkopers zijn die daadwerkelijk BTC accepteren: investeer in een belbundel, en zoek een artikel met een flexibele prijs, dat ongeveer 1 BTC kost. Of 0,9999 BTC, mag ook. Tweedehands wagens, bv. eentje die er al wat langer in de weg staat bij de garagist.

Stel, vraagprijs €7.500, bodemprijs €6.500, koers BTC €7.850. Maak er een verkoopstunt van om de wagen te verkopen voor 1 BTC. OF 0,9999 BTC, mag ook. Echt, dus niet dat u voor een criminele 10% of nu nog legale 14,5% provisie de BTC verkoopt. Een (niet geheel risicovrije) long putoptie BTC, uitoefenprijs €6.500, volstaat.

De gelovige koper koopt daadwerkelijk iets voor 1 BTC, maar - uniek - wel écht. De verkoper krijgt €7.500 of minder, de koper betaalt iets teveel maar zit helemaal in een mediagenieke geloofsbelevenis, en exclusief putoptie verdient u iets tussen de €1.350 en €350 per verkochte BTC-wagen. Verkoop na de koop van de wagen meteen de ene BTC zo snel mogelijk, maar - uniek - pas achteraf.

Zo; iets dat zou kunnen werken. Waarschijnlijk vooral door de "bijzonderheid", dat niemand een precies idee heeft wat de wagen mag kosten, en dat ter plekke niemand precies weet wat 1 BTC op de markt waard zou zijn. "Tweedehandswagen, 1 BTC!". Moet kunnen, bij voldoende speling aan de onderkant van de vraagprijs. Geen belangstelling? Geen directe kosten, behalve dan de belbundel om garagisten te zoeken en om media uit te nodigen voor de eerste BTC-deal... ;) :ugeek: :geek: :twisted: