beurs belasting

Deel hier vragen en ervaringen over verschillende banken / brokers, zoals klachten en tarieven
johannes m
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 6
Lid geworden op: 24 Mar 2018 07:15
waarderingen: 0
Contact:

beurs belasting

Berichtdoor johannes m » 25 Mar 2018 07:59

Hee jullie de beurs tax in Belgie dus bij aan koop betaal men ja ook bij verkoop er van ? en boven een bepaald bedrag half m miljoen ook en bij frekwent handelen inkomsten belasting ook als particulier persoon ? zijnde is hier nog spraken van dubbele belasting en kosten die er op kan men niet in mindering brengen .
Ik vroeg mij af hoe zit dat bij banken kunnen die de kosten wel in mindering brengen ieder bedrijf doet dat toch ?
Zouden die een overeenkomst met de belasting hebben ?. Van als jullie politiek de rente laag of geen houden krijgen jullie politiek geld van ons gratis met een bij betaaling van ons de bank ???
Kunnen jullie met mij meedenken hierover hoe het is ?? en wat jullie denken hierover !!!

gr Johannes M

Beleggen met zéér aantrekkelijke tarieven
(klik op broker en vraag vrijblijvend informatie aan)
MeXeM DEGIRO LYNX
Inbev à €6.000 €3,60 €4,28 €6,00
Extra's o.a. 3 maanden
gratis coaching
Geen kosten bij ETF
en turbo kernselectie
Gratis tips en geen
wisselkoersmarge
bekijk hier meer brokers


powered by Surfing Waves

14-11-2014
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2061
Lid geworden op: 29 Dec 2017 16:39
waarderingen: 597

Re: beurs belasting

Berichtdoor 14-11-2014 » 25 Mar 2018 09:21

Ik vroeg mij af hoe zit dat bij banken kunnen die de kosten wel in mindering brengen ieder bedrijf doet dat toch ?
Zouden die een overeenkomst met de belasting hebben ?

Bancken be1eggen voor klanten, waaronder bedrijven, en vallen als bedrijf onder een ander fiscaal regime. Bedrijven zijn uiteindelijk van personen, bijvoorbeeld aandeelhouders ING of KBC, die weer onder een eigen fiscale regime vallen.

Onverstandige, slechte, misplaatste en/of averechts werkende taksen maken geen onderdeel uit van de hobby, maar ik denk niet dat bv. een soortgelijke winstbelasting voor particulieren het winnende alternatief gaat worden.

Gebruikersavatar
piddybull
Premiummember
Premiummember
Berichten: 2110
Lid geworden op: 21 Jan 2013 22:45
Locatie: Aardbol
waarderingen: 3401
Contact:

Re: beurs belasting

Berichtdoor piddybull » 16 Nov 2018 13:07

Arrest over 'buitenlandse' beurstaks op de lange baan


Kunnen beleggers via buitenlandse makelaars effecten verhandelen zonder de verschuldigde Belgische beurstaks te moeten betalen? België vraagt het aan het Europees Hof van Justitie. De onzekerheid houdt aan.

De federale regering besliste dat vanaf 2017 ook beurstaks is verschuldigd als Belgische beleggers via buitenlandse makelaars aandelen of obligaties verhandelen. Tot dan inden buitenlandse makelaars geen beurstaks. De uitbreiding van de beurstaks moet 30 miljoen euro per jaar opbrengen.

Advocaat Anton van Zantbeek van het kantoor Rivus vroeg in juni 2017 het Grondwettelijk Hof om de uitbreiding van de beurstaks te vernietigen. Hij zei dat de 'buitenlandse' beurstaks indruist tegen de grondwet en het Europees recht.

De wet bepaalt dat beleggers verantwoordelijk zijn voor de betaling van de beurstaks. Als buitenlandse makelaars de taks niet afhouden, moeten beleggers die zelf betalen aan de Belgische fiscus. 'Aangezien Belgische makelaars de taks innen en doorstorten, worden beleggers die via sommige buitenlandse makelaars werken geconfronteerd met bijkomende administratieve verplichtingen', zegt Van Zantbeek. Hij noemt die verschillende behandeling een schending van de grondwet. Enkele buitenlandse make- laars zoals het Nederlandse Degiro houden wel de Belgische beurstaks in.

De regering betwist de stelling van Van Zantbeek. Ze merkt op dat een vrijstelling van transacties via buitenlandse makelaars oneerlijke concurrentie veroorzaakt tussen Belgische en buitenlandse makelaars.

De 'buitenlandse' beurstaks is volgens Van Zantbeek ook strijdig met de vrije dienstverlening en het vrije kapitaalverkeer in Europa. 'Het wordt risicovoller, duurder en zwaarder om een beroep te doen op een buitenlandse tussenpersoon.' De regering ontkent dat en zegt dat ze de rechtszekerheid en het economisch welzijn België wil dienen.

Het Grondwettelijk Hof heeft begrip voor de opmerkingen van Van Zantbeek. 'Het is niet uitgesloten dat Belgische ingezetenen ertoe kunnen worden gebracht geen buitenlandse tussenpersoon te gebruiken voor hun beursverrichtingen, omdat ze daardoor zelf de belastingplichtige van de beurstaks worden en onderworpen zijn aan de overeenkomstige plichten.'

Maar het Hof doet geen uitspraak en vraagt via zogenaamde prejudiciële vragen advies aan het Europees Hof van Justitie. België vraagt of de beurstaks voor transacties via buitenlandse makelaars strijdig is met het Europees recht. Het Grondwettelijk Hof vraagt ook wat er moet gebeuren als de 'buitenlandse' beurstaks strijdig is met het Europees recht. Mag de regering de taks dan tijdelijk handhaven om rechtsonzekerheid te voorkomen en voldoende tijd te hebben om de taks aan te passen?

Het is niet duidelijk wanneer het Europees Hof van Justitie zal antwoorden. Maar het staat vast dat de vraag aan het hof de juridische procedure verlengt. Pas na het antwoord van Europa kan het Grondwettelijk Hof een arrest vellen.

'Als het Europees Hof oordeelt dat de uitbreiding van de beurstaks strijdig is met het Europees recht, moet het Grondwettelijk Hof in principe de taks met terugwerkende kracht vernietigen', zegt Denis-Emanuel Philippe, advocaat bij het kantoor Bloom. 'Dat betekent dat Belgen met buitenlandse rekeningen de betaalde taks kunnen terugvorderen.'

Bron De Tijd
quince liked last!
THINK BIG !! GALAPAGOS - TOLEDO - BEST IN CLASS : FILGOTINIB - Probably the best biotech in the world ****** Beursig Tour Poule 2019 https://twitter.com/piddybul (1l)


Word gratis lid op Beursig.com

Discussieer met duizenden beleggers en profiteer
van minder advertenties en abonneer op onderwerpen.

Registreer nu binnen enkele tellen