X-FAB Silicon Foundries SE

Beleggen in aandelen beurzen Frankfurt DAX, Londen FTSE 100, Parijs CAC40, etc.
Plaats reactie
john1958
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 10
Lid geworden op: 03 Mei 2018 13:52
waarderingen: 10
Contact:

Re: X-FAB Silicon Foundries SE

Berichtdoor john1958 » 12 Jun 2018 13:39Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 20704
Lid geworden op: 02 Jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 7240
Contact:

Re: X-FAB Silicon Foundries SE

Berichtdoor charel01 » 14 Jun 2018 17:06

‘X-FAB is een goedkope manier om Melexis te kopen'
Als onderaannemer voor chipbedrijven die ontwerpen maar niet zelf produceren, zal X-FAB de komende jaren volop profiteren van het stijgende gehalte halfgeleiders in auto’s, verwacht Rik Dhoest, hoofd research en fondsenbeheer bij Bank Nagelmackers.

De privaatbank geeft om de zes maanden haar visie op de wereldeconomie en de financiële markten, en schuift daarbij ook telkens vijf aandelen naar voor waarin ze potentieel ziet. Dit keer gaat het om vijf middelgrote bedrijven waarin Nagelmackers investeert met zijn small cap-fonds: twee Belgische, een Fins, een Italiaans en een Nederlands.

Zes maanden geleden was X-FAB ook al uitverkoren. Dat de chipmaker er weer bij is, bewijst niet alleen het geloof van de Nagelmackers-analisten in het aandeel, maar heeft ook te maken met het nogal hobbelig parcours dat de halfgeleidersector in het eerste halfjaar kende. De vrees dat de verkoop van smartphones zijn piek heeft bereikt, vertaalde zich in een correctie. Uit contacten met sectorspecialisten leidt Dhoest echter af dat de vertraging in de cyclus van korte duur zou zijn en dat we in het tweede of derde kwartaal van 2019 weer groei mogen verwachten. De vertraging zou trouwens vooral de high end-producten treffen en niet het lagere segment, dat volop blijft profiteren van de groeiende vraag in Azië.

X-FAB is als chipfabrikant trouwens een geval apart. Het bedrijf werkt als onderaannemer voor bedrijven die chips ontwikkelen maar niet zelf maken en focust vooral op de automobielsector, industriële toepassingen en medische producten. De afhankelijkheid van communicatiechips is X-FAB aan het afbouwen omdat die te cyclisch zijn.

De belangrijkste klant van X-FAB is Melexis , dat 90 procent van zijn producten door het zusterbedrijf laat vervaardigen. ‘Qua groei is er geen enkel probleem bij X-FAB’, zegt Dhoest. Hij verwijst naar een studie van de Nederlandse chipbakker NXP Semiconductors waaruit blijkt dat de waarde van de sensoren die in een auto zijn verwerkt, zal stijgen van 300 à 400 euro nu tot 1.300 à 1.500 euro over tien jaar. ‘X-FAB is een goedkope manier om Melexis te kopen’, meent Dhoest, die voor X-FAB een koersdoel van 10 euro heeft.
Bron:"De Tijd"
zwoits liked last!
Go with the flow.

Gebruikersavatar
alles kan beter
Premiummember
Premiummember
Berichten: 591
Lid geworden op: 03 Aug 2017 08:03
Locatie: +9000
waarderingen: 205
Contact:

Re: X-FAB Silicon Foundries SE

Berichtdoor alles kan beter » 15 Jun 2018 10:50

X-FAB rukt op
Chipproducent X-FAB is een van de betere aandelen in Europa vandaag. We vermoeden dat het aandeel reageert op de tip van Rik Dhoest van Bank Nagelmackers. De vermogensbeheerder is erg positief over X-FAB en ziet X-FAB ook als een goedkope manier om te investeren in (het veel duurder gewaardeerde) Melexis
charel01 liked last!
be the reason someone smiles today. or the reason they drink. whatever works