ASML

Beleggen in aandelen beurs Amsterdam, AEX en AMX index, etc.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Mannie
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1299
Lid geworden op: 01 Feb 2012 11:06
Locatie: Paperassen
waarderingen: 293
Contact:

Re: ASML

Berichtdoor Mannie » 20 Feb 2018 09:44

Beursblik: ASML zet proactieve stap
NIBC blijft letten op sleutelfiguren voor nieuwe technologie.

(ABM FN-Dow Jones)De wisseling van de wacht bij de tak EUV van ASML is een proactieve stap zoals die ook mag worden verwacht van een kwaliteitsbedrijf als ASML. Dit stelde analist Edwin de Jong van NIBC dinsdag.

ASML wil Christophe Fouquet als opvolger van Frits van Hout bij de zo belangrijke divisie EUV. De Jong meent dat ASML zich zo klaar maakt voor de nieuwe fase die EUV ingaat, namelijk die van een uitrol van de nieuwe machines met een stijgende productie.

Van Hout blijft samen met CTO Martin van den Brink volgens de analist in belangrijke mate verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe technologie in Veldhoven.

Het aandeel ASML koerste dinsdag kort na de opening nipt lager naar 153,80 euro. NIBC heeft een Accumuleren advies met een koersdoel van 165,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved
Ahold Delhaize - Alphabet - ASML - Beiersdorf - Brederode - Deceuninck - Elia - Kinepolis - Kuka - Marvel Technology Group - Miko - Nvidia - ROBO - Sioen - Solvay - Ter Beke


Gebruikersavatar
Wimpie85
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1160
Lid geworden op: 19 Jan 2013 13:48
waarderingen: 211
Contact:

Re: ASML

Berichtdoor Wimpie85 » 14 Apr 2018 19:32


Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3816
Lid geworden op: 01 Sep 2013 14:05
waarderingen: 883
Contact:

Re: ASML

Berichtdoor Hunter » 16 Apr 2018 14:47

'ASML voldoet aan eigen omzetprognose'
Gepubliceerd op 16 apr 2018 om 09:51

AMSTERDAM (AFN) - Chipmachinefabrikant ASML heeft in het eerste kwartaal naar verwachting aan zijn eigen omzetprognose voldaan. ASML heeft aangegeven dat de omzet in de eerste drie maanden van 2018 uitkomt op circa 2,2 miljard euro. Dat komt overeen met de gemiddelde prognose van analisten in een consensus opgesteld door Bloomberg. ASML publiceert woensdag voorbeurs resultaten.

In het vierde kwartaal van 2017 werd door ASML een omzet behaald van krap 2,6 miljard euro. Volgens het bedrijf haalden sommige klanten gezien de sterke vraag naar halfgeleiders orders naar voren, want er was eigenlijk gerekend op een terugval van de verkopen.

Voor het eerste kwartaal wordt door ASML een brutomarge voorspeld van 47 tot 48 procent, van ruim 45 procent in de voorgaande periode. ASML denkt dat over heel 2018 de omzet en winstgevendheid verder zullen verbeteren. Voor 2020 mikt de onderneming op een omzet van minstens 10 miljard euro. In 2017 kwamen de opbrengsten uit op 9 miljard euro.

Kredietbeoordelaars hebben de afgelopen tijd positieve geluiden laten horen over ASML. Zo schroefde Moody's het vooruitzicht voor het kredietoordeel van ASML op en Fitch kwam met een verhoging van de rating. Er werd onder meer gewezen op de sterke positie van ASML met zijn EUV-technologie in de chipindustrie en de goede financiën bij de onderneming.

ASML heeft per 1 april Christophe Fouquet in de raad van bestuur voor de leiding over het EUV-programma. Volgens topman Peter Wennink brengt Fouquet, die uit eigen gelederen komt, zowel zakelijke als technologische ervaring mee.

Gebruikersavatar
Mannie
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1299
Lid geworden op: 01 Feb 2012 11:06
Locatie: Paperassen
waarderingen: 293
Contact:

Re: ASML

Berichtdoor Mannie » 18 Mei 2018 07:22

Eerste Chinese order chipmachinereus ASML

Door REDACTIE DFT

15 mei 2018


Chipmachinemaker ASML uit Veldhoven heeft een eerste Chinese miljoenenorder binnen voor zijn nieuwste machine die chips met ultraviolet licht opbouwt.

Dat meldt de Japanse beurssite Nikkei. Deze order voor de zogeheten EUV-chipmachines afkomstig van de door de staat gesteunde Chinese chipmaker Semiconductor Manufacturing International is goed voor $120 miljoen.

De eerste orders is in omvang op een jaaromzet van €9 miljard van de Veldhovense halfgeleider relatief klein. Marktvorsers zien hierin het signaal dat de Chinezen bij goede ervaringen meer machines zouden gaan afnemen.

Export mogelijk

ASML groeit de laatste jaren al sterk in Azië. In Zuid-Korea en Taiwan boekte de voormalige loot van Philips in drie jaar tijd 24% omzetgroei. In deze landen zijn de grote aandeelhouders en klanten als TSMC gevestigd.

De order komt op het moment dat China in een handelsoorlog verkeert met de Verenigde Staten. Voor ASML zijn er volgens het bepalende Verdrag van Wassenaar geen beperkingen opgenomen die export van de chipmachines naar China zouden beperken
Wimpie85 liked last!
Ahold Delhaize - Alphabet - ASML - Beiersdorf - Brederode - Deceuninck - Elia - Kinepolis - Kuka - Marvel Technology Group - Miko - Nvidia - ROBO - Sioen - Solvay - Ter Beke