Biocartis

Beleggen en aandelen kopen in België, beursberichten, informatie delen, beurskoersen analyseren + Mid, Small, Fixing
Gebruikersavatar
Lama Daila
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1646
Lid geworden op: 20 Jul 2017 10:53
waarderingen: 2794
Contact:

Re: Biocartis

Berichtdoor Lama Daila » 13 Mar 2019 22:27

Hoebeet schreef:Ik heb in het verleden wel eens overwogen om in Biocartis te stappen; toen waren ze qua koers en markt-
waarde nog 'n stúk kleiner.

Maar enerzijds had in na MDx éven m'n buik vol van diagnostics, en anderzijds heb ik me altijd afgevraagd,
waaróm het bedrijfje niet gewoon voor "een habbekrats" door bijvoorbeeld een bedrijf als Philips Medical of Siemens van de beurs werd gehaald.

Deze deal toont m.i. nu óók aan, dat ze weliswaar op de goede weg zijn; maar dat die weg nog tamelijk lang is. Want BMS steekt zo op 't oog, slechts z'n dikke teen even in 't water.
Het achterwege laten van financiële details zou in dezen een teken aan de wand kunnen zijn; maar kan natuurlijk ook vanwege BMS zijn ingegeven.

Hoebeet, in de toekomst opnieuw overwegen?
De weg naar winstgevendheid is inderdaad nog tamelijk lang (alhoewel kan nu relatief vlot gaan), maar ik stap liever in op het moment dat men bezig is die weg te bewandelen. Sinds korte tijd dus ook aandeelhouder van Biocartis.
Biobel liked last!
https://twitter.com/lama_dailaWord gratis lid op Beursig.com

Discussieer met duizenden beleggers en profiteer
van minder advertenties en abonneer op onderwerpen.

Registreer nu binnen enkele tellenpowered by Surfing Waves

joe 123
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 253
Lid geworden op: 10 Mar 2018 13:16
waarderingen: 96
Contact:

Re: Biocartis

Berichtdoor joe 123 » 14 Mar 2019 00:09

Proficiat met uw aankoop Lama.
VWarena liked last!

Gebruikersavatar
Lama Daila
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1646
Lid geworden op: 20 Jul 2017 10:53
waarderingen: 2794
Contact:

Re: Biocartis

Berichtdoor Lama Daila » 16 Mar 2019 20:26

https://insidebeleggen.knack.be/beurs/a ... 37593.html

De ambitie van Biocartis blijft groot

Danny Reweghs
Directeur strategie Inside Beleggen

Het Mechelse diagnosticabedrijf Biocartis pakte uit met jaarcijfers die beantwoorden aan de verwachtingen. Het aantal nieuw geplaatste Idylla's nam met 326 toe tot 973 toestellen. Dat was beduidend beter dan verwacht (250 à 275 toestellen). Het volume verkochte cartridges klom met 87 procent, van 71.000 tot 133.000, binnen de herziene vork van 130.000 à 135.000. De omzet uit de cartridges klom met 76 procent tot 14,7 miljoen euro. De omzet per cartridge daalde licht, van 117 naar 110 euro, als gevolg van de commerciële opstart in de Verenigde Staten. De omzet uit Idylla-systemen daalde met 9 procent tot 4,2 miljoen euro, omdat meer toestellen werden gehuurd (inkomsten van 1,2 naar 1,8 miljoen euro) in plaats van gekocht (van 3,4 naar 2,4 miljoen euro).

De inkomsten uit productverkopen stegen met 46 procent tot 18,8 miljoen euro. De inkomsten uit samenwerkingen met partners klommen met 8 procent tot 8,3 miljoen euro, en de bedrijfsinkomsten met 24 procent tot 28,7 miljoen euro. De productiekosten stegen met 77 procent, van 8,7 miljoen naar 15,3 miljoen euro, in absolute cijfers ongeveer evenveel (6,7 miljoen tegenover 6,3 miljoen) als de extra inkomsten uit de verkoop van cartridges.

De fors gestegen volumes maakten duurder nacht- en weekendwerk noodzakelijk. De onlangs ingehuldigde tweede cartridgeproductielijn komt net op tijd om de grotere volumes op te vangen en vooral de productiekostprijs aanzienlijk te drukken. Dat effect zal volop spelen vanaf 2020, want 2019 wordt nog een overgangsjaar waarin de productie geleidelijk wordt overgeheveld naar de veel meer geautomatiseerde lijn met een jaarlijkse capaciteit van 1 miljoen cartridges, tegenover 250.000 voor de eerste lijn. De onderzoekskosten daalden met 7 procent tot 36,8 miljoen euro, terwijl de verkoopkosten met 32 procent toenamen tot 15,3 miljoen euro door de uitbouw van de verkoop- en onderzoeksactiviteiten in de Verenigde Staten. De totale kosten klommen 13 procent hoger tot 75,5 miljoen euro. Het nettoverlies steeg met 15 procent tot 48,2 miljoen euro. De kaspositie bedroeg eind december 63,5 miljoen euro.

Door de succesvolle plaatsing van 5 miljoen nieuwe aandelen (9,73% extra) tegen 11,1 euro in januari beschikt de groep over ruim 110 miljoen euro. Tegen eind 2019 mikt Biocartis op een kaspositie van 55 à 65 miljoen euro. Intussen is de duizendste Idylla geplaatst en eind 2019 wordt gemikt op 1300 geplaatste toestellen. Het cartridgevolume zal naar verwachting met 60 à 70 procent toenemen, tot 210.000 à 225.000 cartridges. Biocartis kondigde de CE-markering aan van de MSI-darmkankertest. Voor die test is sterke interesse uit de industrie. Belangrijk is dat MSI ook kan voorspellen of immunotherapie zal aanslaan. De mogelijkheden voor die toepassing worden onderzocht. Midden 2019 volgt de lancering van de eerste liquide biopsietest voor longkanker. In 2020 volgt dan de lancering van een belangrijke nieuwe longkankertest (genefusion).

Bij de samenwerkingen is het uitkijken naar de vorderingen met Genomic Health in borstkanker (commerciële Europese lancering in 2020) en urologie, en met Astra Zeneca in longkanker. Op lange termijn ziet Biocartis nog een enorm groeipotentieel door de verdere ontwikkeling van eigen kankertesten (gerichte therapieën, immunotherapie en liquide biopsietesten voor monitoring van patiënten) en bijkomende samenwerkingen.


Conclusie

We zijn tevreden met de vooruitgang. Er is geduld nodig om de hoge investeringen vertaald te zien in forse groei, maar we zijn overtuigd dat Biocartis, met de nodige strategische wendbaarheid, de juiste keuzes maakt. Bovendien is de sterke steun van de partners heel waardevol. Het opwaartse potentieel op lange termijn blijft groot.

Advies: koopwaardig
Risico: gemiddeld
Rating: 1B
Koers: 11,80 euro
charel01 liked last!
https://twitter.com/lama_daila

joe 123
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 253
Lid geworden op: 10 Mar 2018 13:16
waarderingen: 96
Contact:

Re: Biocartis

Berichtdoor joe 123 » 17 Mar 2019 12:12

En nu nog een positieve koersreactie aub.

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2657
Lid geworden op: 26 Aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 2809
Contact:

Re: Biocartis

Berichtdoor vogelspotter » 23 Mar 2019 07:53

23-03-2019

favoriete aandelen van Emmanuel Caudron (Quaestor Vermogensbeheer)

Emmanuel Caudron


Indutrade (holding)

Het Zweedse Indutrade is een in- dustriële holding van meer dan 200 kleine en middelgrote voornamelijk Europese ondernemingen. Die bedrijven zijn vaak familiaal geleid en kampen met een opvolgingsproblematiek. De ondernemingen hebben typisch een sterke positie in hun nichemarkt, mooie marges en groeipotentieel.

Indutrade ambieert een omzetgroei van 10 procent per jaar door middel van organische groei en overnames. Sinds begin dit jaar deed Indutrade twee overnames, waaronder STRIHL Scandinavia, dat actief is in straat- en luchthavenverlichting.

Tencent (internet)

Het conglomeraat Tencent is het grootste spelletjesbedrijf ter wereld en eigenaar van het meest gebruikte Chinese sociale netwerk WeChat. Het platform verwelkomt maandelijks meer dan 1 miljard actieve gebruikers. De tentakels van Tencent zitten ook in sterk groeiende segmenten zoals cloud-, reclame- en betalingsdiensten. Bovendien kan de toename van de middenklasse de komende jaren een hefboom zetten op de inkomsten van Tencent. Tencent heeft ook belangen in genoteerde bedrijven als Tesla, Ubisoft, Spotify en Fortnite-eigenaar Epic Games.

Keywords Studios (spelletjesontwikkelaar)

Het Ierse Keywords Studios verleent diensten aan spelletjesontwikkelaars. Het helpt hen bij alles wat niet tot hun kerntaak behoort, zoals de productie van geluidseffecten en muziek, het vertalen van teksten, de ontwikkeling van promotiefilmpjes... Het bedrijf is de jongste jaren stevig gegroeid via overnames, waardoor het nu als enige de grote spelers globaal kan bedienen. Keywords heeft 23 van de grootste 25 spelletjesontwikkelaars als klant en werkt jaarlijks mee aan de lancering van 500 games. Daardoor surft het volop mee op de sterke groei van de gamesindustrie.

GBL (holding)

Na het overlijden van Albert Frère zit de hervorming van de holding in een nieuwe fase. Sinds 2012 is een transformatie bezig in het beleggingsbeleid van oudere industriële bedrijven met hoge dividenden (Total, Engie) naar ondernemingen in groeiende sectoren (Umicore, Adidas). CEO Ian Gallienne heeft veel ervaring met niet-genoteerde bedrijven. We verwachten dat die divisie (Sienna Capital) aan belang wint. GBL noteert met een korting van ruim 25 procent op de intrinsieke waarde, heeft amper schulden en keert een brutodividend van 3,5 procent uit.

Biocartis (diagnostica)

Met Idylla heeft Biocartis een minilabo voor moleculaire testen op de markt gebracht. Idylla werkt met gestandaardiseerde testpatronen, waarbij bloed-, urine- en weefselstalen accurater en sneller dan met traditionele methodes getest kunnen worden. Dat resulteerde in samenwerkingen met Amgen, Astra Zeneca, Genomic Health en recent Bristol Meyers voor de ontwikkeling van nieuwe testen voor diverse aandoeningen. Het ruimere aanbod moet leiden tot een sterkere vraag naar zowel minilabo's als testpatronen, wat de omzet en de marges ten goede moet komen.

Emmanuel Caudron werkt sinds Nieuwjaar als financieel analist voor Quaestor Vermogensbeheer. Hij maakt deel uit van het investment team van de Roeselaarse vermogensbeheerder.

Neil Dwane van Allianz Global Investors trad voor het laatst op in deze rubriek op 24 maart 2018. Het vijftal staat op een gemiddeld verlies van 12,2 procent exclusief dividenden en omgerekend naar euro.

Over dezelfde periode won de MSCI World Euro-index 12,9 procent.

Bron:"De Tijd"
Wimpie85 liked last!
In port:AB Inbev,Arcelor,ASIT,Avantium, Deceun,Deutsche Bank,econocom,Euronav, Greenyard,OneSpan ,Weight Watchers, X-Fab,Wessanen,UCB,Petrobras (PBR-A).
Verk.TomTom,Nyrstar.

Sheridans
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 66
Lid geworden op: 07 Sep 2018 15:02
waarderingen: 19
Contact:

Re: Biocartis

Berichtdoor Sheridans » 23 Mar 2019 10:43

Ik kom stilaan tot de trieste conclusie dat je meer kans maakt op winst als waarzegger dan als belegger.
Biocartis, Acacia

sparrow
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1405
Lid geworden op: 05 Feb 2015 11:02
waarderingen: 425
Contact:

Re: Biocartis

Berichtdoor sparrow » 23 Mar 2019 18:21

Sheridans schreef:Ik kom stilaan tot de trieste conclusie dat je meer kans maakt op winst als waarzegger dan als belegger.


De correlatie tussen de waarde van een bedrijf zoals Biocartis en de beurskoers is onbestaand. Het is een casino. Best-In-Class platform, enorm goede prognoses, een stabiel management, een constante groei en met geen mogelijkheid boven de IPO prijs te krijgen dit aandeel. Wordt het in bedwang gehouden ? Ik denk het. En uiteraard speelt het sentiment van de recessie in Amerika nu ook weer niet in ons voordeel. Helaas zijn de Amerikanen blijkbaar oververtegenwoordigd als aandeelhouders in de poel. Een overname is het enige wat een meerwaarde kan genereren voor de aandeelhouders. Duimen maar.

Brammeke
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 844
Lid geworden op: 19 Okt 2016 15:33
waarderingen: 269
Contact:

Re: Biocartis

Berichtdoor Brammeke » 25 Mar 2019 16:17

nog wat gekocht aan 10,88.
gem: 9,966.

Bammeke
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 45
Lid geworden op: 25 Sep 2015 16:45
waarderingen: 2
Contact:

Re: Biocartis

Berichtdoor Bammeke » 25 Mar 2019 19:13

Van de gelegenheid gebruik gemaakt om stevig in te stappen, na al dat schitterend nieuws tocj een ideaal instapmoment volgens mij :up:

Sheridans
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 66
Lid geworden op: 07 Sep 2018 15:02
waarderingen: 19
Contact:

Re: Biocartis

Berichtdoor Sheridans » 25 Mar 2019 20:00

Ik weet wel geduld en blablabla, maar ... :down:
Biocartis, Acacia