Koninklijke BAM

Beleggen en aandelen kopen in Nederland, beursberichten, informatie delen, beurskoersen analyseren + AMX, ASCX, Lokaal
Gebruikersavatar
ringoeur
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 804
Lid geworden op: 25 Jun 2013 11:07
waarderingen: 764
Contact:

Re: Koninklijke BAM

Berichtdoor ringoeur » 21 Dec 2018 12:43

BAM blijft in race voor Britse spoorklussen
Door ANP PRODUCTIES

11 min geleden in FINANCIEEL


BUNNIK - BAM Nuttall zit bij de partijen waaraan het Britse Network Rail raamwerkcontracten heeft toegezegd voor werk aan de spoorinfrastructuur in het zuiden van Engeland. Het gaat om meerdere contracten met een totale waarde tot 7 miljard pond, omgerekend bijna 7,8 miljard euro.

Naast het BAM-onderdeel gaat het om J Murphy & Sons en Geoffrey Osborne Limited. De periode waarop de aankondiging betrekking heeft is 2019 tot 2024. Het multidisciplinaire raamwerk levert naar verwachting klussen van uiteenlopende waardes op. Zo zal er gewerkt moeten worden aan stations, elektrificatie, signalering, telecommunicatie en het spoor zelf.

https://www.telegraaf.nl/financieel/294 ... oorklussen

Beleggen met zéér aantrekkelijke tarieven
(klik op broker en vraag vrijblijvend informatie aan)
MeXeM DEGIRO LYNX
Inbev à €6.000 €3,60 €4,28 €6,00
Extra's o.a. 3 maanden
gratis coaching
Geen kosten bij ETF
en turbo kernselectie
Gratis tips en geen
wisselkoersmarge
bekijk hier meer brokers


powered by Surfing Waves

Gebruikersavatar
ringoeur
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 804
Lid geworden op: 25 Jun 2013 11:07
waarderingen: 764
Contact:

Re: Koninklijke BAM

Berichtdoor ringoeur » 29 Dec 2018 10:25

Duitsland geeft akkoord voor aanleg tunnel naar Denemarken

De Duitse autoriteiten hebben vrijdag ingestemd met de aanleg van de Fehmarnbelt-tunnel, ondanks de milieubezwaren die zijn ingebracht tegen het in totaal €7 mrd kostende project. Dit meldt persbureau Reuters. Voor Nederlandse bouwer BAM en baggeraars Van Oord en Boskalis is de toestemming een belangrijke mijlpaal. Zij wonnen in 2016 de aanbesteding en gaan meebouwen aan de tunnel.

De Fehmarnbelt-tunnel levert een veel directere verbinding op met de oostelijke eilanden van Denemarken en Zweden.

De negentien kilometer lange afzinktunnel verbindt Duitsland met de weg en per spoor met de oostelijk gelegen eilanden van Denemarken. Hierdoor ontstaat een directe verbinding van Hamburg via Lübeck naar Kopenhagen. De verbinding verkort de reistijd tussen de Duitse en Deense kust tot tien minuten met de auto, waar nu een omweg van 160 kilometer nodig is of een reis per veerboot van een uur. De trein doet er straks zeven minuten over.

Omdat er al een brug ligt tussen de Deense hoofdstad Kopenhagen en het Zweedse Malmö zal ook Zweden een veel betere verbinding met Duitsland krijgen dankzij de tunnel.

Hoger beroep nog mogelijk
Tegen het besluit van de Duitse autoriteiten is nog hoger beroep mogelijk. Omdat het project nog verschillende procedures moest doorlopen, is de Nederlandse bouwer BAM er na de gunning conservatief mee omgegaan. Een woordvoerder van het bouwconcern zei eerder dit jaar dat de opdracht nog niet is opgenomen in het orderboek. BAM zit met een aantal ander bouwers in het consortium dat de tunnelbuis aanlegt. Het heeft een aandeel van €850 mln in deze opdracht van €3,4 mrd.

Baggeraars BAM en Van Oord sleepten gezamenlijk een order van €600 mln binnen, die ze 50/50 verdelen. Zij gaan de sleuf maken waarin de tunnel moet komen te liggen. Oorspronkelijk was voorzien dat de aanleg in 2018 zou starten en dat de tunnel in 2024 zou worden opgeleverd. Duitsland staat er om bekend dat de procedures bij infrastructurele projecten lang duren.

Gebruikersavatar
Kevander
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1117
Lid geworden op: 07 Nov 2012 14:04
waarderingen: 80
Contact:

Re: Koninklijke BAM

Berichtdoor Kevander » 29 Dec 2018 13:12

Aan dergelijke grote projecten scheurt BAM meestal haar broek!
in port: Ageas (€35), KBC (€55,24), KBCA (€31,64), GSK ($51,20), Ahold Delhaize (€18,50), AB Inbev, Shell (€30,09), BMW (€70), Bekaert (€40), Wereldhave Belgium (€91), BAM (€3,90), PostNL (€3,22)

Gebruikersavatar
ringoeur
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 804
Lid geworden op: 25 Jun 2013 11:07
waarderingen: 764
Contact:

Re: Koninklijke BAM

Berichtdoor ringoeur » 02 Jan 2019 09:27

Persbericht
Koninklijke BAM Groep nv


Eindhoven Airport en BAM bereiken akkoord over financiële afwikkeling parkeergarage
Persbericht Eindhoven Airport N.V. en Koninklijke BAM Groep nv

Eindhoven/Bunnik, 2 januari 2019 - Eindhoven Airport en bouwonderneming BAM hebben een akkoord bereikt over de financiële afwikkeling van het incident van 27 mei 2017, waarbij de parkeergarage op Eindhoven Airport gedeeltelijk instortte. Bij het incident vielen gelukkig geen slachtoffers.

Begin april 2018 is BAM gestart met de herbouw van de parkeergarage. De oplevering is gepland voor oktober 2019. Partijen doen geen verdere mededelingen over de inhoud van het bereikte akkoord.

‘We zijn blij dat we met dit akkoord een punt kunnen zetten achter de financiële afwikkeling en we onze blik op de toekomst kunnen richten’, zegt Joost Meijs, algemeen directeur van Eindhoven Airport.

‘De afwikkeling past binnen de voorziening die BAM hiervoor in het vierde kwartaal van 2017 heeft getroffen’, stelt Jaap Hazeleger, directeur BAM Bouw en Techniek bv. ‘De herbouw vordert voorspoedig.’

Gebruikersavatar
ringoeur
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 804
Lid geworden op: 25 Jun 2013 11:07
waarderingen: 764
Contact:

Re: Koninklijke BAM

Berichtdoor ringoeur » 03 Jan 2019 18:03

Bouwbedrijven zien kosten voor personeel dit jaar fors dalen

Werkgevers in de bouw komen er beter vanaf dit jaar: ze zijn een stuk minder kwijt aan werknemerspremies. Het verschil met vorig jaar kan oplopen tot wel 225 euro per werknemer per vier weken.

Dat blijkt uit berekeningen van loonstrookverwerker ADP, dat op basis van de premies voor 2019 verschillende sectoren onder de loep nam.

Bouwbedrijven betaalden vorig jaar nog 5,74 procent aan premies, bedoeld voor een bijdrage aan WW-uitkeringen. Dit bedrag gaat nu naar nul, omdat de werkloosheid in de bouw sterk terugloopt en het WW-fonds inmiddels flink is gevuld.

Ambtenaren duurder
In andere sectoren zijn werkgevers dit jaar juist duurder uit. Met name in de overheidssector drukken hogere pensioenlasten op de werkgeverskosten. Dit kan een werkgever tot wel 160 euro per maand extra kosten per ambtenaar.

Voor werknemers ziet het loonstrookje er dit jaar beter uit. Zij houden netto meer over omdat de inkomstenbelasting omlaag gaat. Maar doordat het lage btw-tarief ook stijgt, is het nog maar de vraag of werkenden onder de streep meer overhouden.

https://www.rtlz.nl/business/artikel/45 ... merspremie
marvan liked last!

Gebruikersavatar
ringoeur
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 804
Lid geworden op: 25 Jun 2013 11:07
waarderingen: 764
Contact:

Re: Koninklijke BAM

Berichtdoor ringoeur » 08 Jan 2019 10:25

Persbericht
Koninklijke BAM Groep nv

BAM plant 150.000 bomen ter gelegenheid van 150ste verjaardag
Bunnik, 8 januari 2019 – In 2019 bestaat Koninklijke BAM Groep nv 150 jaar. Om het commitment van de Groep aan duurzaamheid te onderstrepen, plant de Europese bouwonderneming in dit jubileumjaar 150.000 bomen. Meer informatie over de geschiedenis van BAM en de diverse jubileumactiviteiten is terug te vinden op http://www.bam.com/150.

Timmerwinkel
BAM behoort met een jaaromzet van circa € 7 miljard, ongeveer 20.000 medewerkers en tien werkmaatschappijen tot de grote Europese bouwconcerns. De geschiedenis van de onderneming gaat terug tot mei 1869, toen Adam van der Wal een timmerwinkel opende in Groot-Ammers, een boerendorp in de Alblasserwaard. Zijn zoon Jan van der Wal gaat als aannemer buiten de regio aan de slag in onder meer Vlaardingen en Den Haag, waar hij zich uiteindelijk definitief vestigt. De derde generatie Van der Wal – de in 1902 geboren Joop van der Wal – komt na zijn studie civiele techniek in Delft in 1926 bij zijn vader in dienst. De bedrijfsnaam wordt dat jaar gewijzigd in Fa. J. van der Wal en Zoon. In 1927 wordt het familiebedrijf omgezet in een naamloze vennootschap ‘N.V. Bataafsche Aanneming Maatschappij van Bouw- en Betonwerken v/h Firma J. van der Wal en Zoon’ (al snel afgekort tot ‘BAM’). De onderneming is sinds 1959 beursgenoteerd in Amsterdam. Op 31 maart 1971 wordt de ondernemingsnaam gewijzigd in BAM Verenigde Bedrijven N.V. (vanaf 1973 BAM Holding N.V.). De naam Bataafsche Aanneming Maatschappij blijft in gebruik voor de utiliteitsbouwactiviteiten tot 1992. Daarna is BAM niet langer in gebruik als afkorting, maar uitsluitend als naam. De geschiedenis van BAM kent vele kleinere en grotere overnames; in het bijzonder rond de eeuwwisseling is BAM door verwerving van onder meer NBM en HBG sterk gegroeid.

150.000 bomen wereldwijd
CEO Rob van Wingerden: ‘Vanuit onze oorsprong als klein familiebedrijf zijn we uitgegroeid tot een toonaangevende Europese onderneming. Door de jaren heen hebben we indrukwekkende gebouwen en infrastructuur gerealiseerd waarmee we de levenskwaliteit van veel mensen hebben verbeterd. Daarop zijn we enorm trots,. We willen deze historische mijlpaal vieren op een manier waar iedereen baat bij heeft, en die onze betrokkenheid bij het behoud van de aarde onderschrijft. Daarom zal BAM in 2019 wereldwijd 150.000 bomen planten. Met dit gebaar aan toekomstige generaties onderstrepen we BAM’s missie om een duurzame omgeving te realiseren. Duurzaam in termen van kwaliteitsbeleving voor de honderdduizenden gebruikers van onze projecten, en duurzaam qua oplossingen voor onze opdrachtgevers en waardecreatie voor onze aandeelhouders.’
Volgens Van Wingerden zijn duurzaamheid en toekomst bij BAM nauw met elkaar verweven. ‘Aandacht voor veiligheid, het omarmen van digitale en nieuwste technologieën, inspelen op de nieuwste trends, juist daarmee kunnen wij beter inhoud geven aan het duurzaamheidsstreven van BAM. En zo kunnen we een van de aantrekkelijkste bedrijven in de sector zijn én blijven voor nieuwe medewerkers, onze opdrachtgevers en bouwpartners.

https://www.bam150years.com/nl
marvan liked last!

Gebruikersavatar
ringoeur
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 804
Lid geworden op: 25 Jun 2013 11:07
waarderingen: 764
Contact:

Re: Koninklijke BAM

Berichtdoor ringoeur » 10 Jan 2019 09:42

BAM gaat Britse brug bouwen
donderdag 10 januari 2019 09:23
BUNNIK (AFN) - Een samenwerkingsverband tussen bouwbedrijf BAM en branchegenoot Farrans heeft de opdracht voor een brug in Great Yarmouth gekregen. De twee bedrijven gaan de zogeheten Third River Crossing ontwerpen en bouwen. De bouw start naar verwachting eind volgend jaar.

Financiële details van de opdracht zijn niet bekendgemaakt. De kosten voor het volledige project worden op 120 miljoen pond geraamd.

https://www.beurs.nl/nieuws/binnenland/ ... ug-bouwen/

Gebruikersavatar
ringoeur
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 804
Lid geworden op: 25 Jun 2013 11:07
waarderingen: 764
Contact:

Re: Koninklijke BAM

Berichtdoor ringoeur » 15 Jan 2019 10:29

15-01-2019 BAM en Beamix brengen 3D-betonprinten in hogere versnelling met nieuwe fabriek

Een printrobot op rails met vier printbedden langszij. Daarmee willen BAM Infra en mortelleverancier Weber Beamix een enorme impuls geven aan het printen van betonconstructies.

De twee bedrijven nemen dinsdag een printfaciliteit in Eindhoven in gebruik. Op de vier printbedden kunnen parallel of kort na elkaar werkstukken worden geprint. Net wat het handigst uitkomt, afhankelijk van ontwerp, gedrag van de mortel en de gewenste eindsterkte. De kunst is volgens Marco Vonk van Weber Beamix om de betonmortel zo gelijkmatig uit de spuitkop te laten stromen. “In de meeste gevallen zal het het handigst zijn om eerst een werk af te maken voordat de robot naar een ander printbed rijdt om daar aan de slag te gaan. Maar dat is niet anders dan bij bijvoorbeeld lasersnijden. Je wilt de installatie zoveel mogelijk laten doen waar hij goed in is. Dat bepaalt uiteindelijk hoe efficiënt je de techniek kunt inzetten en hoe succesvol die wordt. Het heeft geen zin de robot nodeloos tussen de verschillende printbedden te laten manoeuvreren.”

Rol wapeningsdraad loopt mee bij de printkop
BAM Infra en Weber Beamix realiseerden eerder samen de veelbesproken 3D-geprinte fietsbrug bij Gemert; een wereldprimeur. Die kwam tot stand op de bekende betonprinter van de TU Eindhoven. Die XYZ-printer is nadrukkelijk bedoeld voor onderzoeksdoeleinden om de mogelijkheden van de techniek te onderzoeken. Voor grootschalige productie is hij niet bestemd. Hoogleraar Theo Salet gaf eerder al aan blij te zijn dat de markt dit signaal nu ook oppikt en zelf printers aanschaft en ontwikkelt. Want er kloppen veel te veel partijen bij de TU aan met de vraag of ze niet even iets willen printen of uitproberen. BAM en Beamix hebben een robot aangeschaft van fabrikant ABB, die veel wordt toegepast in de auto-industrie. Hij is een slag groter dan de robots waarover andere betonprintbedrijven beschikken. Dat maakt grotere werkstukken mogelijk. Bovendien loopt er een rol staaldraad mee bij de printkop. Die kan elke betonlaag voorzien van de benodigde wapening.

De printer zal hoogstwaarschijnlijk ook de eerste woning van het project Milestone gaan realiseren. Dat is een wijkje van vijf 3D-geprinte woningen in de Eindhovense wijk Meerhoven. Elke woning is weer wat complexer dan zijn voorganger. De eerste is gelijkvloers, de laatste telt drie bouwlagen, uitkragende balkons en andere complexe details, waarvan de initiatiefnemers nu nog niet weten of ze die wel kunnen realiseren met de printtechniek. De woningen moeten zo snel mogelijk bewoond worden. Niet op proef, een week of een maand, maar permanent. Dat moet nuttige kennis opleveren over al die andere niet-technische aspecten van het printen van woningen, zoals het comfort, beleving, levensduur en in hoeverre constructies voldoen aan wetgeving en bouwbesluit. De ambitie is om de laatste woning met een printer op locatie te printen.

Bij Milestone treedt overigens niet BAM op als hoofdaannemer, maar Van Wijnen. Maar volgens woordvoerder Bert Ooms van BAM Infra is dat geen bezwaar. “We zijn als infradivisie van BAM in dit project gestapt en niet met onze woningbouwdivisie. Het initiatief komt nu eenmaal voort uit die opvallende geprinte brug die inmiddels zo’n anderhalf jaar over de Peelse loop bij Gemert ligt. Hoe revolutionair dat project toen ook was….. vergeleken met wat we nu kunnen met deze robot lijkt het wel of we toen wat aan het knutselen waren. De ontwikkelingen gaan snel.”

Vier fietsbruggen voor Noord-Holland
De printer gaat de komende tijd aan de slag met de segmenten voor vier fietsbruggen voor de provincie Noord-Holland. Ook voor daarna zitten er volgens Ooms al heel wat projecten in de pijplijn, maar totdat de financiering definitief rond is en de laatste handtekeningen zijn geplaatst, kan hij daarover niets zeggen.

Eerste publicatie door Ad Tissink op 15 jan 2019

https://www.cobouw.nl/bouwbreed/nieuws/ ... -cookies=1

Gebruikersavatar
ringoeur
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 804
Lid geworden op: 25 Jun 2013 11:07
waarderingen: 764
Contact:

Re: Koninklijke BAM

Berichtdoor ringoeur » 15 Jan 2019 10:47

De Telegraaf NL Eerste 3D-printlocatie voor beton geopend
in FINANCIEEL


EINDHOVEN (ANP) - De eerste Europese productielocatie voor driedimensionaal geprint beton wordt dinsdag officieel geopend in Eindhoven. Daar kunnen betonnen bouwelementen worden geprint, die kunnen worden gebruikt voor betonnen fietsbruggen of zelfs woningen.

De stad krijgt dit jaar de wereldprimeur met het eerste bewoonbare betonnen huis uit de printer. Dat is nog gelijkvloers, maar de vier huizen die daarna voor hetzelfde project uit de printer rollen krijgen wel verdiepingen.

De vier betrokken bedrijven, de gemeente Eindhoven en de Technische Universiteit Eindhoven willen de 3D-printer ook gebruiken voor de productie van betonnen fietsbruggen. Een dergelijke brug werd in oktober 2017 al in gebruik genomen in het Brabantse Gemert, eveneens een wereldprimeur.

De 3D-betonprinter gaat volgens de betrokken partijen voor opschudding in de bouwsector zorgen. Met een 3D-printer kunnen eenvoudig vormen worden gemaakt die met een traditionele bouwwijze erg arbeidsintensief zijn. Bouwen gaat daardoor sneller en is bovendien milieuvriendelijker.

https://www.telegraaf.nl/financieel/302 ... on-geopend

Gebruikersavatar
ringoeur
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 804
Lid geworden op: 25 Jun 2013 11:07
waarderingen: 764
Contact:

Re: Koninklijke BAM

Berichtdoor ringoeur » 15 Jan 2019 11:27

15/01/2019 11:24:46
Productie bouw stijgt

(ABM FN) De Belgische bouwproductie is in november 2018 op maand- en jaarbasis gestegen. Dit bleek dinsdag uit voorlopige cijfers van statistiekbureau StatBel.

De seizoensgezuiverde productie index in de bouwnijverheid steeg met 0,7 procent ten opzichte van oktober 2018, van 102,8 naar 103,5.

De werkdaggezuiverde index steeg 2,5 procent op jaarbasis, van 120,2 in november 2017 tot 105,8 in november vorig jaar.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be


Word gratis lid op Beursig.com

Discussieer met duizenden beleggers en profiteer
van minder advertenties en abonneer op onderwerpen.

Registreer nu binnen enkele tellen