ABN Amro

Beleggen en aandelen kopen in Nederland, beursberichten, informatie delen, beurskoersen analyseren + AMX, ASCX, Lokaal
Gebruikersavatar
neku
Premiummember
Premiummember
Berichten: 2129
Lid geworden op: 01 Jan 2017 20:21
Locatie: Antwerpen
waarderingen: 715
Contact:

Re: ABN Amro

Berichtdoor neku » 08 Nov 2018 16:27

ABN Amro deed vrolijk mee met de dividendfraude :roll:

https://www.ftm.nl/artikelen/abn-amro-o ... 3g47dqTng0
The aim of education is the knowledge, not of facts, but of values!powered by Surfing Waves

a21
Forum elite
Forum elite
Berichten: 4108
Lid geworden op: 17 Nov 2012 12:19
waarderingen: 3208
Contact:

Re: ABN Amro

Berichtdoor a21 » 16 Nov 2018 07:23

ABN AMRO bedient retail, private banking en corporate banking klanten met een primaire focus op Nederland en met selectieve activiteiten in het buitenland. In Nederland wordt klanten een uitgebreid en compleet pakket aan producten en diensten aangeboden via omni-distributiekanalen waaronder geavanceerde mobiele applicaties en internetbankieren. ABN AMRO beschikt over gedegen financiële expertise en uitgebreide kennis van vele bedrijfstakken.
curieuzeneuzemosterdpot

a21
Forum elite
Forum elite
Berichten: 4108
Lid geworden op: 17 Nov 2012 12:19
waarderingen: 3208
Contact:

Re: ABN Amro

Berichtdoor a21 » 16 Nov 2018 07:24

Persbericht: ABN AMRO organiseert Investor Day 'Banking for Better' 2018-11-16
07:00 CET


ABN AMRO organiseert Investor Day 'Banking for Better'

Hoofdpunten Investor Day

•Een hoogrenderende, duurzame investeringspropositie


•Sterke voortuitgang met uitvoering van strategie en gedisciplineerde realisatie van financiële doelstellingen sinds de beursgang


•Aangescherpte strategische prioriteiten: supporting our clients' transition to sustainability, reinventing the customer experience en building a future-proof bank


•Gerichte, gematigde, winstgevende groei; in toenemende mate in samenwerking met partners


•Aantoonbare kostenbesparingen, met Innovation & Technology als motor achter efficiëntieverbeteringen


•Gematigd risico; aantrekkelijk resultaat en een hoog rendement op eigen vermogen


Vooruitzichten en financiële doelstellingen

•Leningenboek vlak in de periode 2019-2020, lichte groei op de middellange termijn


•Op koers voor kostenbesparingen in 2020, ongeveer EUR 50 miljoen aan reorganisatievoorzieningen verwacht voor Q4 2018


•Nieuwe doelstelling voor de cost/income ratio: <55% in 2022, op basis van de economische vooruitzichten voor ABN AMRO Group, en bnp, renteontwikkeling en huizenmarkt


•Verwachte Basel IV RWA-inflatie circa 43%; Basel IV CET-1 na mitigerende maatregelen (zonder CIB update) boven de 13,5%


•Basel III kapitaaldoelstelling voor 2019 ongewijzigd op 17,5-18,5%, rekening houdend met SREP-eisen voor 2019


•Mogelijke juridische fusie tussen ABN AMRO Group en ABN AMRO Bank zal worden onderzocht; dit kan leiden tot een versimpeling van de juridische structuur en naar verwachting tot een verbetering van de leverage ratio met 20 bps in 2019


•Goed gepositioneerd voor extra dividenduitkeringen, in aanvulling op 50% van de bestendige winst


Banking for better
Het Executive Committee van ABN AMRO organiseert vandaag een Investor Day in Londen, met als thema 'Banking for better'.

Kees van Dijkhuizen, CEO: "Het Executive Committee presenteert vandaag de behaalde resultaten sinds onze beursgang bijna drie jaar geleden. We hebben een sterke batengroei gerealiseerd bij een actief kostenbeheer. Dit heeft geleid tot een significant betere winstgevendheid, waardoor we ons dividend elk jaar hebben kunnen verhogen. Daarnaast hebben we, vooruitlopend op Basel IV, onze kapitaalpositie verbeterd en liggen we goed op koers om onze vier financiële doelstellingen voor 2020 te behalen."

"Vandaag gaan we ook onze aangescherpte strategische prioriteiten voor de komende jaren
uiteenzetten. ABN AMRO slaagt erin om een serieuze bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving, en we kunnen nog meer doen. Als leidraad voor deze verandering hebben we een duidelijke purpose geformuleerd: 'Banking for better, for generations to come.' We richten ons hierbij op drie waardecreërende strategische pijlers: supporting our clients' transition to sustainability; reinventing the customer experience; en building a future-proof bank. Onze focus blijft hierbij op verdere digitalisering van onze producten en processen, waardoor we steeds sneller en efficiënter worden, en op samenwerking met partners, waardoor we nog meer innovatieve producten kunnen bieden. We verwachten aantrekkelijke resultaten te leveren met een hoog rendement op eigen vermogen."

Een hoogrenderende, duurzame investeringspropositie
De presentaties van vandaag laten zien dat ABN AMRO een vooraanstaande positie inneemt op de digitaal zeer geavanceerde Nederlandse markten voor particulieren, private banking, grootzakelijke klanten en het mkb. Het leeuwendeel van onze klanten bankiert digitaal. Vijf jaar geleden begonnen we aan een vernieuwing van de kernsystemen van ons bedrijf, waardoor we nu een concurrerende digitale bank zijn met een solide IT-basis. De komende tijd zullen we ons IT-landschap verder vereenvoudigen, de IT-kosten geleidelijk terugbrengen en tegelijkertijd onze concurrentiekracht verbeteren. We blijven onze diensten ontwikkelen door de klantbeleving opnieuw uit te vinden en steeds meer partnerschappen aan te gaan.

Het verbeteren van de klantervaring is voor Retail Banking topprioriteit. De particuliere bank levert de grootste bijdrage aan de winst van de groep, met een digitaal- en klantgedreven bedrijfsmodel dat erop is gericht de (digitale) klantervaring te verbeteren, telkens weer. De aanhoudend lage rente zet onze winstgevendheid voor de korte termijn onder druk. Door de transitie naar 'digital first' te versnellen, het productaanbod te vergroten en onze provisiebaten via beleggings- en verzekeringsproducten te verhogen, kunnen we deze druk verlichten.

Private Banking maakt binnen Noordwest Europa de stap naar grotere schaalbaarheid, en ziet mogelijkheden voor autonome en niet-autonome groei. Voor nieuwe klanten is duurzaam beleggen nu de norm. Om ervoor te zorgen dat de kosten/batenverhouding in 2021 onder de 70% uitkomt, blijft Private Banking de efficiency verbeteren door harmonisatie en digitalisering.

Commercial Banking draagt ook in belangrijke mate bij aan de groepswinst. Duurzaamheid biedt voor deze businessline duidelijke kansen. Daarbij spelen we in op de behoeften van klanten en markten. Nieuwe producten en diensten, zoals in energie en de circulaire transitie, bieden aanvullende inkomstenbronnen. Net als bij onze andere bedrijfsonderdelen, werken we daarbij samen met partners.

Corporate & Institutional Banking (CIB) zet zich in om toekomstbestendig te worden en het rendement op eigen vermogen (ROE) tot boven de 10% te tillen. Het bedrijfsmodel van CIB stoelt op langetermijnrelaties met klanten die meerdere diensten afnemen. CIB wil de winstgevendheid verbeteren door meer focus aan te brengen, de kosten en risicogewogen activa te verlagen, en door een gedisciplineerde allocatie van kapitaal.
curieuzeneuzemosterdpot

Tijdelijke promo tot 31 augustus:
Word gratis lid op Beursig.com

Discussieer met duizenden beleggers, profiteer van minder advertenties, ideaal voor smartphone, betere gebruikservaring en abonneer op uw favoriete onderwerpen.

Registreer nu binnen enkele tellen