Deutsche Bank

Beleggen in aandelen beurzen Frankfurt DAX, Londen FTSE 100, Parijs CAC40
Gebruikersavatar
neku
Premiummember
Premiummember
Berichten: 2105
Lid geworden op: 01 Jan 2017 20:21
Locatie: Antwerpen
waarderingen: 699
Contact:

Re: Deutsche bank

Berichtdoor neku » 11 Mar 2019 12:26

Beheerder schreef:Top Deutsche Bank en Commerzbank serieus in gesprek – media
11 maart 2019 07:44 Redactie

(ABM FN-Dow Jones) De bazen van Deutsche Bank en Commerzbank zijn concreet met elkaar in gesprek over een fusie van de twee grootste Duitse banken, onder druk van de Duitse politiek, die binnen enkele weken een beslissing zou verwachten. Dat meldden Welt am Sonntag en andere media zondag.

Lees meer op: https://beursig.com/beursnieuws/top-deu ... rek-media/


Het is ofwel dat ofwel de volgende financiële/EU crisis...
The aim of education is the knowledge, not of facts, but of values!powered by Surfing Waves

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2715
Lid geworden op: 26 Aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 2911
Contact:

Re: Deutsche Bank

Berichtdoor vogelspotter » 17 Mar 2019 10:42

Nieuws
 Ondernemen
Banken

'Allianz zint op kroonjuweel Deutsche Bank'


17 maart 2019 10:08


Terwijl de geruchten over een fusie tussen Deutsche Bank en Commerzbank steeds luider klinken, toont de verzekeringsreus Allianz vooral interesse voor de vermogensbeheerpoot DWS.

Allianz zou overwegen om zijn vermogensbeheerdochter samen te voegen met DWS, en zo een reus te creëren die goed is voor net geen 1.200 miljard euro aan tegoeden onder beheer. Heel concreet zijn de plannen nog niet, schrijft het financiële persagentschap Bloomberg zondag. Concrete gesprekken zijn er alvast niet, en Deutsche Bank zou ook niet geneigd zijn om DWS snel van de hand te doen.

Met 662 miljard euro aan vermogens onder beheer geldt DWS als een van de kroonjuwelen van Deutsche Bank. Begin vorig jaar bracht de financiële reus DWS deels naar de beurs.

Hervormingen

Die maatregel paste in een ruimer hervormingsplan van voormalig topman John Cryan. Via saneringen en een kapitaalverhoging van 8 miljard euro probeerde die Deutsche Bank weer op de rails te krijgen. Financiële markten maken zich al lang zorgen over de toekomst van de grootste bank van Duitsland, die al jaren wordt geplaagd door financiële schandalen en kwakkelende resultaten bij de zakenbankpoot.

Ook Cryans opvolger, de Duitser Christian Sewing, heeft de grootste moeite om weer orde op zaken te stellen. Intussen gonst het van de geruchten dat Deutsche Bank zou fuseren met Commerzbank, een ander Duits slachtoffer van de bankencrisis. Vorige week nog meldde de Duitse pers dat Deutsche Bank bereid was om informele gepsrekken aan te knopen over zo'n monsterfusie. Maar dat project ligt hoedanook gevoelig omdat er enorm banenverlies mee gepaard zou gaan. Binnen Deutsche Bank wordt dan weer gevreesd dat de groep slechts een minderaandeelhouder zou worden van een eventuele nieuwe fusiebank.

Andere kapers op de kust

Een eventuele verkoop van DWS - dat vandaag een beurswaarde heeft van 5,6 miljard euro - zou een deal met Commerzbank kunnen vergemakkelijken, speculeren sommige waarnemers. Door DWS volledig af te stoten zou Deutsche Bank namelijk extra miljarden ontvangen en zou het een nieuwe kapitaalverhoging kunnen vermijden. De kans is klein dat Allianz de enige partij is die interesse heeft voor DWS. Ook giganten als Amundi, UBS en Morgan Stanley hebben eerder al aangegeven dat ze op overnamepad zijn.

Pieter Suy,

Redacteur Ondernemen

Bron:" Bloomberg ,De Tijd"
wolfe liked last!
In port:AB Inbev,Arcelor,ASIT,Avantium, Deceun,Deutsche Bank,econocom,Euronav, Greenyard,OneSpan ,Weight Watchers, X-Fab,Wessanen,UCB.
Verk.TomTom,Nyrstar,Petobras(PBR-A).

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2715
Lid geworden op: 26 Aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 2911
Contact:

Re: Deutsche Bank

Berichtdoor vogelspotter » 17 Mar 2019 14:15

Nieuws
 Ondernemen
Banken


Deutsche Bank en Commerzbank praten over monsterfusie


17 maart 2019 12:09


Na maanden van geruchten bevestigt Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, zondag officieel dat het fusiegesprekken aanknoopt met concurrent Commerzbank.


'In het licht van opkomende opportuniteiten, heeft het management van Deutsche Bank beslist om strategische opties te verkennnen.' Met die draak van een zin bevestigt de Duitse bankreus zondag dat het praat met Commerzbank over een fusie van de twee bedrijven.


Ook Commerzbank bevestigt de gesprekken in een persbericht dat welgeteld één zin telt. 'Commerzbank en Deutsche Bank hebben vandaag beslist om discussies te starten over een potentiële fusie.'


Een grote verrassing is die aankondiging niet: er wordt al meer dan een jaar gespeculeerd dat Commerzbank en Deutsche Bank de krachten willen bundelen. Maar als het ooit tot een huwelijk komt tussen die twee financiële reuzen, zal het niet bepaald uit liefde zijn.


Zowel Deutsche Bank en Commerzbank is al jaren het spoor bijster. Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, wordt al jaren achtervolgd door schandalen. De zakenbankpoot, het 'geheime wapen' waarmee Deutsche Bank ooit de Amerikaanse Wall Street-reuzen van hun troon wilde stoten, blijkt intussen een loodzwaar blok aan het been.


Commerzbank, vandaag nog voor 15 procent in handen van de Duitse overheid, heeft op zijn beurt de financiële crisis van 2008 nooit kunnen verteren en dook ook geregeld op in financiële schandalen.

Duitse zorgenkinderen

Ondanks een indrukwekkende reeks managementwissels, saneringen en kapitaalverhogingen zijn de twee banken er tot dusver niet in geslaagd orde op zaken te stellen. Dat vertaalt zich ook in desatreuze prestaties op de beurs een blijvende zorgen of de twee groepen wel sterk genoeg staan om een nieuwe financiële crisis te doorstaan.


24 miljard

Fusiegroep

Als Deutsche Bank en Commerzbank de krachten bundelen, zou er volgens waarnemers een groep ontstaan met een marktwaarde van 24 miljard euro.


Vandaar dat de twee banken de voorbije maanden geregeld naar voren werden geschoven als een mogelijke overnameprooi. Recent nog werd Commerzbank gekoppeld aan het Italiaanse UniCredit. De Europese Centrale Bank had eerder al laten uitschijnen dat Deutsche Bank in zee mag gaan met een buitenlandse bankengroep.


Berlijn ziet dat anders. Olaf Scholz, de nieuwe Duitse minister van Financiën, stuurt al een tijd aan op de vorming van een nieuwe Duitse bankenkampioen. Als Deutsche Bank en Commerzbank de krachten bundelen, zou het de tweede grootste bank van de eurozone worden met een marktwaarde van 24 miljard euro. Een nieuwe 'Grosse Koalition' tussen beide instellingen zou ook kunnen leiden tot verdere consolidatie in de nog bijzonder versnipperde Duitse bankenmarkt, verdedigt Scholze.

Amper winst

Maar of alle problemen van de baan zijn met een monsterfusie, valt te betwijfelen. Met heel veel moeite wist Deutsche Bank in februari zijn eerste winst sinds 2014 te rapporteren, met een rendement op het eigen vermogen van 0,5 procent in 2018. Commerzbank was vorig jaar goed voor een nettowinst van 865 miljoen euro en een rendement op het eigen vermogen van 3 procent. Ter vergelijking: KBC geldt als de beste leerling van de klas in de eurozone met een rendement op het eigen vermogen van 16 procent.

De vakbonden bij Deutsche Bank en Commerzbank zijn evenmin overtuigd van de pluspunten. Logisch: als de twee grootste banken van Duitsland samensmelten, gaat dat ongetwijfeld gepaard met een groot banenverlies. Dat was tot dusver ook een van de belangrijkste redenen waarom Berlijn zich niet expliciet in de discussie wilde mengen. Deutsche Bank telt wereldwijd 97.535 werknemers, waarvan 42.526 in Duitsland. Bij Commerzbank werken 36.917 van de 49.417 personeelsleden in Duitsland.

Pieter Suy,

Redacteur Ondernemen

Bron:"De Tijd"Deutsche en Commerzbank kondigen spoedig aan fusiegesprekken te voeren – media

17 maart 2019 11:38 Redactie 

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank en Commerzbank zullen spoedig aankondigen dat zij verkennende gesprekken voeren om tot een fusie te komen. Dit schreef persbureau Bloomberg zondag op basis van bronnen.

De aankondiging komt nadat de Duitse regering aangaf akkoord te zijn met het schrappen van banen en snijden in de kosten, zo stelden de bronnen.

Zondag zouden de besturen van beide Duitse banken bijeenkomen om goedkeuring te verlenen voor de gesprekken, aldus Bloomberg. Vervolgens komt er een publieke aankondiging is de verwachting.

Al tijden zijn er geluiden dat de twee Duitse banken plannen hebben om samen te gaan. Mogelijk gebeurt dit onder druk van de Duitse overheid, zoals Welt am Sonntag eerder deze maand al meldde.

De fusie zou een bank creëren met 130.000 medewerkers en een balanstotaal van 2 biljoen euro.

Bron:"ABM FN-Dow Jones, Beursig"
wolfe liked last!
In port:AB Inbev,Arcelor,ASIT,Avantium, Deceun,Deutsche Bank,econocom,Euronav, Greenyard,OneSpan ,Weight Watchers, X-Fab,Wessanen,UCB.
Verk.TomTom,Nyrstar,Petobras(PBR-A).

Gebruikersavatar
Lukang
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1707
Lid geworden op: 18 Feb 2012 17:18
waarderingen: 535
Contact:

Re: Deutsche Bank

Berichtdoor Lukang » 18 Mar 2019 15:43

Eindelijk.
Beurskoers Deutsche Bank en Commerzbank hoger
18/03/19 om 13:12 - Bijgewerkt om 13:12
Bron: Belga
De officiële bevestiging van fusiegesprekken tussen Deutsche Bank en Commerzbank gaf beide aandelen maandag vleugels op de beurs van Frankfurt. Het aandeel van Commerzbank ging 5,6 procent hoger, tot het hoogste peil sinds december vorig jaar. Deutsche Bank won 4 procent.
De markten verwachten dat Deutsche Bank bij een fusie vermogensbeheerder DWS in de etalage zal zetten. Dat filiaal heeft een aparte beursnotering en noteerde maandagochtend 14 procent hoger, op het niveau van mei vorig jaar. Verzekeraar Allianz zou geïnteresseerd zijn in dit 'kroonjuweel'.
https://trends.knack.be/economie/bedrij ... r-RNBTRKZ&
vogelspotter liked last!
port. Bekaert Proximus Nyrstar Elia Agfa Tess. Socfinasia Ahold engie Enel Telecom Italia Pfizer tinc Solvay Telenet kbc euronav Xior Sofina ab inbev gimv umicore en fondsen

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2715
Lid geworden op: 26 Aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 2911
Contact:

Re: Deutsche Bank

Berichtdoor vogelspotter » 18 Mar 2019 20:05

Wirtschaft


Montag, 18. März 2019

Gründe, Folgen, Alternativen Die wichtigsten Fragen zur Bankenfusion

Von Max Borowski65711320.jpg

Dauerbaustelle: Auch ohne neue Fusion arbeiten Deutsche Bank und Commerzbank an umfassenden Reformen, inklusive Abbau tausender Stellen.

Woran krankt das Geschäftsmodell von Deutscher Bank und Commerzbank? Warum treibt der Finanzminister die Fusion voran? Gibt es bessere Alternativen? Und welche verschiedenen Rollen spielt die Politik? n-tv.de beantwortet die wichtigsten Fragen zur Bankenfusion.

Was ist das Problem der deutschen Banken?

Deutsche BankDeutsche Bank 8,18


CommerzbankCommerzbank 7,61
In den Jahren vor der großen Finanzkrise gehörte die Deutsche Bank zu den größten Kreditinstituten der Welt, auch die Commerzbank war damals ein Finanzkonzern von internationalem Rang. Doch seitdem sind die beiden führenden deutschen Banken tief gestürzt. Die Deutsche Bank hält sich – gemessen an der weiter schrumpfenden Bilanzsumme – noch auf Platz 15 der globalen Rangliste, die Commerzbank auf Platz 45. Noch gravierender: Beide Banken verdienen kaum Geld. Die Deutsche Bank erwirtschaftet kaum eine Rendite, die Commerzbank verdient magere 3,4 Prozent von ihrem Eigenkapital - und das während die Konjunktur 2018 noch gut lief. Wenn sich das Wirtschaftswachstum wie in diesem Jahr erwartet spürbar abschwächt, drohen die Banken sofort in die Krise zu rutschen.

Als Hauptgründe für diese im internationalen Vergleich winzigen Gewinne gelten einerseits veraltete, aufgeblähte Strukturen der beiden Banken sowie für die Deutsche Bank Milliardenkosten für die Folgen alter Skandale. Zum anderen stehen alle Banken im Euroraum und besonders in Deutschland vor besonderen Schwierigkeiten: Die Negativzinsen der Europäischen Zentralbank machen ihnen ebenso zu schaffen wie die ruinöse Konkurrenz auf dem mit weit mehr als 1000 Privatbanken, Sparkassen und Genossenschaftsbanken völlig überfüllten deutschen Bankenmarkt.

Was würde eine Fusion bringen?

7f42331113054eb47831bccd6f2a2ae9.jpg

Wirtschaft 18.03.19

"Dieser Weg ist falsch"
Fusionsgespräche manövrieren Scholz in politisches Kreuzfeuer

Auf dem Papier zumindest hätte Deutschland wieder eine Bank von zumindest europäischem Spitzenrang. Mit rund zwei Billionen Euro wäre das fusionierte Institut die Nummer zwei im Euroraum. Nach Vorstellungen der Fusionsbefürworter wäre die neue Bank damit eher in der Lage, große internationale Transaktionen für deutsche Konzerne weltweit zu unterstützen, als es die beiden schrumpfenden Einzelbanken derzeit können.

Durch Sparmaßnahmen könnten die Gewinne steigen. Beide Banken verfügen über viele Strukturen in der Verwaltung, bei den Filialen und in der IT doppelt. Das ergibt - in der Theorie - gigantische Einsparpotenziale. Fraglich ist allerdings, ob sich diese Synergien so leicht heben lassen. Laut der "Financial Times" glauben Bankenaufseher, dass der Deutschen Bank die "Brutalität" für das notwendige "Blutbad" fehlt, das heißt für die Streichung zehntausender Stellen. Erfahrungen etwa mit dem Kauf der bis heute nicht vollständig integrierten Postbank durch die Deutsche Bank oder die desaströse Übernahme der Dresdner Bank, die die Commerzbank in den Abgrund riss, lassen erahnen, wovon die Aufseher sprechen.


*Datenschutz

Inoffiziell wird in Regierungskreisen argumentiert, die neue Großbank sei im Fall einer Finanzkrise stabiler als die Deutsche Bank heute. Denn der Staat, seit der Finanzkrise mit 15,5 Prozent der Anteile größter Commerzbank-Aktionär, wäre an dem neuen Institut beteiligt. Dieser Anteil wird von vielen Marktteilnehmern als implizite staatliche Garantie verstanden. Das wiederum schafft Vertrauen in die Bank und könnte helfen, dass sie im Krisenfall nicht so schnell vom Geldmarkt abgeschnitten wird, wie es bei vielen Banken in der vergangenen Finanzkrise der Fall war.

Welche negativen Folgen hätte die Fusion?

Gewerkschaften und Analysten nennen eine Zahl von 30.000 Stellen, die allein in Deutschland wegfallen könnten. Selbst wenn dieser Kahlschlag durchsetzbar wäre, würde sich an den mageren Gewinnaussichten aufgrund der weiter niedrigen Zinsen aber nur wenig ändern. Auch der Wettbewerb mit Sparkassen, Landesbanken und Genossenschaftsbanken bliebe hart, der Spielraum für höhere Einnahmen gering.

Nieding.jpg

Wirtschaft 18.03.19

Anlegerschützer Nieding
"Hoffe, dass Fusion von Commerzbank und Deutscher Bank abgeblasen wird"

Geriete die neue Großbank etwa in einer Finanzkrise in Schieflage, könnte es für den Steuerzahler entsprechend teuer werden. Experten befürchten, dass das neue Institut instabiler wäre als die beiden Banken für sich genommen. Denn sie glauben gar nicht, dass die Sparmaßnahmen durchsetzbar sind. Stattdessen könnte der Zusammenschluss sogar hohe Kosten verursachen, ohne die Effizienz zu verbessern. Das wäre angesichts der bereits miesen Ertragslage der Banken ein Desaster.

Welche Alternativen gibt es?

So wie sie derzeit aufgestellt sind, sind Deutsche Bank und Commerzbank nicht zukunftsfähig. Deshalb arbeiten beide derzeit auch bereits massive Sparprogramme ab. Das heißt, auch ohne Fusion dürften Zehntausende Stellen in den kommenden Jahren wegfallen und hunderte Filialen geschlossen werden.


*Datenschutz

Aufgrund ihres stark gesunkenen Börsenwertes könnten beide Banken von ausländischen Konkurrenten übernommen werden. Deutschland könnte dann ganz ohne einheimische Großbank dastehen. Das wird vor allem von Politikern als Prestigeverlust betrachtet. Für deutsche Großkonzerne, die ebenso gut mit ausländischen Banken arbeiten können, sowie für Mittelständler und für Verbraucher, die von Direktbanken, Fintechs sowie Sparkassen und Genossenschaftsbanken mehr als ausreichend versorgt werden, dürfte das allerdings kein spürbarer Nachteil sein.

Welche Rolle spielt die Politik?

Olaf Scholz als Finanzminister war in den vergangenen Monaten die treibende Kraft bei der Anbahnung der Fusionsgespräche. Nach eigenen Angaben geht es ihm vor allem darum, durch die Schaffung einer weltweit präsenten und konkurrenzfähigen Bank die Finanzbranche und damit die deutsche Wirtschaft insgesamt zu stärken. Die Bundesregierung ist aber auch selbst als Commerzbank-Aktionär in eine mögliche Transaktion verwickelt. Die FDP und Teile der CDU fordern, diese Beteiligung vor einer Fusion zu verkaufen, und sich aus der Entscheidung der Bankmanager rauszuhalten. Scholz hat sich dazu bislang nicht geäußert. Behält der Bund nach der Fusion seine Beteiligung, dürften die Gewerkschaften großen Druck auf die Regierung ausüben, um den geplanten Stellenabbau abzumildern.

Zudem tritt der Staat in Form zahlreicher Kommunen und Länder, die hinter den Sparkassen und Landesbanken stehen, als direkter Konkurrent der privaten Großbanken auf. Die haben ein Interesse daran, dass eine Konsolidierung des umkämpften deutschen Bankenmarktes nicht auf ihre Kosten stattfindet. Eine Fusion mit einem kräftigen Filialabbau bei Deutscher und Commerzbank könnte ihnen gelegen kommen.

Quelle: n-tv.de
wolfe liked last!
In port:AB Inbev,Arcelor,ASIT,Avantium, Deceun,Deutsche Bank,econocom,Euronav, Greenyard,OneSpan ,Weight Watchers, X-Fab,Wessanen,UCB.
Verk.TomTom,Nyrstar,Petobras(PBR-A).

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2715
Lid geworden op: 26 Aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 2911
Contact:

Re: Deutsche Bank

Berichtdoor vogelspotter » 23 Mar 2019 07:39

23-03-2019

Deutsche Bank België overleeft soap bij Duitse moeder


71803010-4352845.jpg

Pieter Suy

Terwijl de Duitse moedergroep afstevent op een gedwongen monsterfusie met concurrent Commerzbank, wist de Belgische tak van Deutsche Bank vorig jaar enigszins onverwacht winst te boeken.

'Sorry, bel anders eens naar Frankfurt.' Sinds Deutsche Bank en Commerzbank vorig weekend aankondigden dat ze met elkaar praten over een fusie, heeft zowat iedereen in de financiële wereld de mond vol over de slaagkansen van zo'n Duits monsterhuwelijk in bankenland.

Maar Alain Moreau, de topman van Deutsche Bank in België, houdt de lippen stijf op elkaar en verwijst ons meteen door naar de hoofdzetel in Duitsland als we hem naar een reactie op de fusieplannen vragen. Ook in de banksector houdt men het liever stil als er getrouwd wordt van moetens. Na jaren met schandalen, lage rente en slabakkende marktenzalen zitten Deutsche Bank en Commerzbank zo in het slop dat de Duitse overheid de twee samenvoegen als de enige uitweg ziet.

Toch blijkt de malaise bij Deutsche Bank de voorbije maanden veel minder impact te hebben gehad op de cijfers van de Belgische poot dan je zou denken. In 2017 vermeed de bank nog met de grootste moeite rode cijfers. Een jaar later boekte Deutsche Bank België een winst voor belastingen van 2 miljoen euro, leert het jaarverslag dat de Duitse moedergroep gisteren publiceerde. Er is dus beterschap, al kan je allesbehalve van een grand cru spreken: in 2016 was Deutsche Bank in België nog goed voor een winst voor belastingen van 16 miljoen euro.

Topman Moreau is toch tevreden. 'Dat de reputatie van Deutsche Bank de voorbije jaren een stevige knauw heeft gekregen, valt niet te ontkennen. Dat straalde ook af op onze tak in België. De cijfers vallen nu hoger uit omdat de kosten voor de regelgeving wat lager zijn en omdat we vorig jaar konden profiteren van een eenmalige fiscale meevaller. Maar belangrijker is dat we de vruchten konden plukken van de strategie die we enkele jaren geleden hebben uitgestippeld.'

Dat heeft er volgens de topman toe bijgedragen dat de inkomsten vorig jaar met 1 miljoen euro zijn gestegen naar 178 miljoen. 'In een klimaat waarin veel andere banken die inkomsten net zagen slinken', reageert Moreau. 'De lage rente woog ook op onze activiteiten. Maar dat hebben we meer dan goedgemaakt met onze beleggingspoot. In beleggingsadvies hebben we zelfs ons beste jaar ooit achter de rug. De inkomsten gingen met 8 procent de hoogte in.'

De voorbije drie jaar heeft Deutsche Bank in België 100 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe IT-diensten en in de modernisering van enkele kantoren. Dankzij die ingrepen moet Deutsche Bank ook de komende jaren verder kunnen groeien in België.

Waarom ging de bank onlangs dan over tot herstructureringen? Eind februari werden 24 mensen ontslagen. 20 werknemers die het bedrijf verlaten via natuurlijke afvloeiingen, worden niet vervangen. 'Net als voor andere banken blijft het voor ons in moeilijke omstandigheden werken', legt Moreau uit. 'Nu ECB-voorzitter Mario Draghi heeft aangegeven dat hij de rente niet snel zal optrekken, verwachten we ook daar niet veel beterschap.'

'Daar komt bij dat we de voorbije jaren als een van de weinige banken in België mensen hebben aangeworven om verdere groei mogelijk te maken', rondt Moreau af. 'We moesten weer wat fitter worden voor de toekomst.'

Of Commerzbank in die toekomst een rol zal spelen, laat Moreau in het midden. Het blijft ook zeer de vraag of Deutsche Bank en Commerzbank effectief hun krachten zullen bundelen. Na een onderhoud met de raden van bestuur van zowel Deutsche Bank als Commerzbank kondigde de grootste Duitse vakbond, Verdi, gisteren aan zich te verzetten tegen een fusie.

Martin Zielke, de topman van Commerzbank, liet in een brief aan zijn personeel verstaan dat sowieso snel een beslissing wordt genomen.

Bron:"De Tijd"
In port:AB Inbev,Arcelor,ASIT,Avantium, Deceun,Deutsche Bank,econocom,Euronav, Greenyard,OneSpan ,Weight Watchers, X-Fab,Wessanen,UCB.
Verk.TomTom,Nyrstar,Petobras(PBR-A).

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2715
Lid geworden op: 26 Aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 2911
Contact:

Re: Deutsche Bank

Berichtdoor vogelspotter » 23 Mar 2019 07:44

Wirtschaft


Samstag, 23. März 2019

Warnstreiks ab nächster Woche Verdi stemmt sich gegen Bankenfusion


Während Deutsche Bank und Commerzbank an einer möglichen Fusion feilen, haben sich ihre Mitarbeiter bereits vereinigt. Gemeinsam wollen sie den Zusammenschluss verhindern. Befürchtet wird der Abbau von 30.000 Arbeitsplätzen.

Mitarbeiter von Deutscher Bank und Commerzbank wollen nach Informationen des "Handelsblatts" gemeinsam Widerstand gegen eine Fusion der zwei größten deutschen Privatbanken leisten. Darauf hätten sich die bei der Gewerkschaft Verdi organisierten Arbeitnehmervertreter beider Geldhäuser bei einem Treffen verständigt, schreibt die Zeitung unter Berufung auf "mehrere mit dem Thema vertraute Personen". Verdi befürchtet bei einer Fusion den Abbau von bis zu 30.000 Arbeitsplätzen. "Dass da einfach zugeguckt wird, davon kann niemand ernsthaft ausgehen", hatte der Verdi-Vorsitzende Frank Bsirske gesagt.

Experten warnen vor Bankenfusion
"Commerzbank hat nichts, was die Deutsche Bank braucht"

Tags zuvor hatten beide Banken bekanntgegeben, dass es Gespräche über einen Zusammenschluss gebe. Der Vorstandschef der Commerzbank, Martin Zielke, versprach seinen Mitarbeitern eine möglichst schnelle Entscheidung. "Wir werden die Zeit der Unsicherheit, die durch die Sondierung entsteht, so kurz wie möglich halten und hart dafür arbeiten, schnell zu einem Ergebnis zu kommen", schrieb Zielke seinen Mitarbeitern in einer internen Mitteilung. Die Commerzbank werde "selbstbewusst und mit klaren Vorstellungen" in die Verhandlungen gehen. "Wir haben eine klare Strategie", fügte er hinzu.

Der Verdi-Protest soll mit dem Slogan "Getrennt in den Farben, gemeinsam in den Zielen" geführt werden, wie das "Handelsblatt" berichtete. Die Planungen der Gewerkschaft sehen demnach vom 28. März an auch Warnstreiks im Zuge der laufenden Tarifrunde vor. Die Streiks sollen an jedem Arbeitstag in einer anderen Stadt durchgeführt werden, hieß es.

EU-Kommission plant keine Einmischung

Währenddessen erklärte die EU-Kommission, sie erwarte, dass bei einer möglichen Fusion der beiden Geldhäuser keine Steuergelder fließen werden. "Ich gehe davon aus, dass bei einem Zusammenschluss der beiden Institute keine staatlichen Gelder fließen oder irgendwelche Garantien gemacht werden", sagte Valdis Dombrovskis, der Vizepräsident der EU-Kommission, der Zeitung "Die Welt". Damit müsse die Kommission wohl auch kein Beihilfeverfahren eröffnen.

In den Fusionsplänen der beiden Institute sieht Dombrovskis zunächst einmal kein Thema für die Politik. "Das sind privatwirtschaftliche Entscheidungen, da mischen wir uns nicht ein". Die zwei Banken müssten selbst darüber entscheiden, ob sie zusammengehen wollten und das als vorteilhaft erachteten oder nicht. "Wir schauen dann nur, welche Folgen das für den Wettbewerb hat und ob wir das genehmigen können", sagte Dombrovskis.

Quelle: n-tv.de, lou/dpa/rts
In port:AB Inbev,Arcelor,ASIT,Avantium, Deceun,Deutsche Bank,econocom,Euronav, Greenyard,OneSpan ,Weight Watchers, X-Fab,Wessanen,UCB.
Verk.TomTom,Nyrstar,Petobras(PBR-A).

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2715
Lid geworden op: 26 Aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 2911
Contact:

Re: Deutsche Bank

Berichtdoor vogelspotter » 27 Mar 2019 14:08

Wirtschaft

Mittwoch, 27. März 2019

Dividende für 2019 angekündigt Commerzbank will etwas mehr verdienen

Die Commerzbank steckt mitten in Fusionsgesprächen mit der Deutschen Bank. Doch auch die eigenen Geschäfte gehen weiter. Und die sollen trotz aller bestehenden Schwierigkeiten etwas positiver ausfallen als zuletzt. Davon würden erneut auch die Aktionäre profitieren.

Die Commerzbank erwartet mitten in den Fusionsgesprächen mit der Deutschen Bank weiter Gegenwind im eigenen Geschäft. "Im laufenden Jahr 2019 bleibt das Umfeld herausfordernd und wir haben trotz vieler Fortschritte noch einige Aufgaben vor uns", schrieb Konzernchef Martin Zielke im Geschäftsbericht an die Aktionäre. "Für das laufende Geschäftsjahr erwarten wir unter dem Strich ein leicht höheres Konzernergebnis als im Vorjahr."

Dank steigender Kundenzahlen sollen die Erträge trotz der weiterhin niedrigen Zinsen und dem harten Wettbewerb leicht zulegen. Zu den Verhandlungen mit der Deutschen Bank äußerte sich Zielke nicht.

Im vergangenen Jahr versiebenfachte die Commerzbank ihren Gewinn auf 865 Millionen Euro. Doch nachdem das Geldhaus in den vergangenen Monaten sowohl die Ertragsprognose für 2020 als auch das Renditeziel gekippt hat, verkleinerte sich der konzernweite Bonustopf auf 134 (Vorjahr: 229) Millionen Euro. Das sorgte in den vergangenen Wochen für viel Unmut bei den Mitarbeitern.

Auch Zielke und seine Vorstandskollegen müssen sich mit weniger Geld begnügen. Die Vergütung des Konzernchefs fiel um ein Drittel auf zwei Millionen Euro. Damit kassierte er weit weniger als Deutsche-Bank-Chef Christian Sewing, der im vergangenen Jahr sieben Millionen Euro bekam - obwohl das größte deutsche Geldhaus mit 341 Millionen Euro nicht einmal halb so viel Gewinn machte wie die Commerzbank. Insgesamt zahlte die Deutsche Bank 1,9 (2,3) Milliarden an Boni.

Die leidgeprüften Commerzbank-Aktionäre können sich nach den massiven Kursverlusten und dem Abstieg aus dem Leitindex Dax in den Nebenwerteindex MDax dagegen wenigstens über eine Dividende freuen. Für 2018 erhalten sie 20 Cent je Aktie - erst die zweite Ausschüttung seit der Rettung der Bank durch den Staat in der Finanzkrise. Diesmal soll es keine Eintagsfliege bleiben: Für 2019 stellt das Geldhaus eine Dividende auf einem vergleichbaren Niveau in Aussicht.

Quelle: n-tv.de, jwu/rts
In port:AB Inbev,Arcelor,ASIT,Avantium, Deceun,Deutsche Bank,econocom,Euronav, Greenyard,OneSpan ,Weight Watchers, X-Fab,Wessanen,UCB.
Verk.TomTom,Nyrstar,Petobras(PBR-A).

NewB76
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 270
Lid geworden op: 21 Jul 2018 13:41
waarderingen: 57
Contact:

Re: Deutsche Bank

Berichtdoor NewB76 » 27 Mar 2019 14:55

In de FT van 23/24 maart heeft Lex volgend artikeltje geschreven : DBK/bonuses dysfunktional ! Lezenswaardig !

Gebruikersavatar
ringoeur
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 805
Lid geworden op: 25 Jun 2013 11:07
waarderingen: 765
Contact:

Re: Deutsche Bank

Berichtdoor ringoeur » 17 Apr 2019 13:31

'Deutsche Bank vreest gevolgen witwasaffaire'
Gepubliceerd op 17 apr 2019 om 13:20 |

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Bank vreest naar verluidt voor boetes, juridische stappen en mogelijke vervolging van bestuurders vanwege zijn rol in een Russische witwasaffaire. Dat meldt The Guardian op basis van een intern rapport waarop de Britse krant de hand heeft kunnen te leggen.

Deutsche Bank zou via zijn netwerk jarenlang betrokken zijn geweest bij een enorme witwasoperatie, ook wel Global Laundromat genoemd. Russische criminelen sluisden hiermee naar schatting tientallen miljarden dollars door naar het Westen.

Volgens The Guardian was Deutsche Bank zich niet bewust van de zwendel tot onder meer de Britse krant zelf hier twee jaar terug voor het eerst over publiceerde. De kwestie kan mogelijk voor een nieuwe deuk zorgen in de toch al twijfelachtige reputatie van Deutsche Bank. In het interne rapport wordt gesproken van mogelijk verlies van beleggersvertrouwen en een daling van de marktwaarde.

De Duitse justitie deed vorig jaar al een inval bij de bank in verband met een witwasonderzoek naar aanleiding van documenten uit de zogenoemde Panama Papers. Ook wordt het financiële concern onder de loep genomen vanwege zakelijke banden met de Amerikaanse president Donald Trump.

https://www.belegger.nl/Beursnieuws/ANP ... faire.aspx
vogelspotter liked last!


Word gratis lid op Beursig.com

Discussieer met duizenden beleggers, profiteer van minder advertenties, ideaal voor smartphone, betere gebruikservaring en abonneer op uw favoriete onderwerpen.

Registreer nu binnen enkele tellen