Bonduelle

Beleggen in aandelen beurzen Frankfurt DAX, Londen FTSE 100, Parijs CAC40, etc.
Plaats reactie
14-11-2014
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1938
Lid geworden op: 29 Dec 2017 16:39
waarderingen: 524

Re: Bonduelle

Berichtdoor 14-11-2014 » 12 Aug 2018 11:11

De hitte en droogte treffen dit jaar vooral de producenten van diepvriesgroenten en groentenconserven. De mindere oogst leidt tot beperkte en onregelmatige leveringen van verse groenten aan de fabrieken. Hierdoor stijgt de productiekost en minder verwerkte producten, stelt de sector..."

Een demper is dat inkoopprijzen bij Bonduelle meestal goed door te berekenen zijn; supermarkten zijn op de hoogte van de hitte en droogte tijdens het hele groeiseizoen.

Een domper is dat de receptuur van bijvoorbeeld een consumentenverpakking mais lastig is om aan te passen, zodat een hogere prijs de vraag remt en mais concurrentie krijgt van alternatieven. Minder mais in de chili con carne; meer tomaat in de chili con carne. En dat Bonduelle visueel aantrekkelijke producten zal willen, zonder teveel beschadigingen, of anders in hun bewerking misschien kosten moet maken om een kwaliteitsverlies te verhullen (fijner snijden, koken, ...).

Een risico bij contractteelt zou nog kunnen zijn dat de teler hoeveelheid X moet leveren, maar X-Y kan leveren, en failliet gaat wanneer er op kosten van de teler door Bonduelle de hoeveelheid Y is bijgekocht.