Twitter

Beleggen in aandelen beurs New York, Dow Jones index, Nasdaq-100 en S&P500
Plaats reactie
Gebruikersavatar
De Wereld
Premiummember
Premiummember
Berichten: 7179
Lid geworden op: 14 Dec 2012 16:08
waarderingen: 1520
Contact:

Re: Twitter

Berichtdoor De Wereld » 04 Okt 2013 09:00

Nieuws

Alles wat u wil weten over de beursgang van Twitter
04-10-2013 08:40:51
Na weken speculatie heeft de microbloggingsite Twitter donderdagavond het prospectus voor zijn beursgang publiek gemaakt. Daarmee komen we eindelijk te weten welke cijfers er achter de internethype schuilen. Een 'best of' uit het bijna 170 pagina's tellende prospectus.

Waarom trekt Twitter naar de beurs?

We horen het u al denken. 'Zijn we met die beursgang van Twitter niet gewoon de internethype van eind jaren '90 aan het herbeleven?' Dat valt natuurlijk af te wachten. Maar in tegenstelling tot veel van die onlinebedrijfjes van toen, toont Twitter zich behoorlijk realistisch in zijn prospectus. De groep geeft aan dat de opbrengst van de beursgang vooral bedoeld is om het werkkapitaal te verstevigen, de werkingskosten te dekken en nieuwe investeringen te doen.

Twitter verwacht dat de kapitaaluitgaven dit jaar tussen de 225 en de 275 miljoen euro zullen schommelen. Een deel van de opbrengsten kan wel nog worden aangewend om nieuwe overnames te doen, merkt Twitter bijna terloops op. Beleggers die van in het begin op wat extraatjes rekenen zijn eraan voor de moeite. Twitter zegt expliciet dat het nog nooit dividenden heeft uitgekeerd en dat het dat ook niet van plan is in de nabije toekomst.

Hoeveel geld wil Twitter ophalen met deze operatie?

Twitter heeft het in zijn prospectus over 1 miljard dollar. Al moet u zich niet blindstaren op dat cijfer: bij de publicatie van een prospectus is een bedrijf wettelijk verplicht aan te geven hoeveel geld het wil ophalen door naar de beurs te stappen. Het uiteindelijke bedrag dat Twitter bij beleggers kan ophalen, kan dus nog veel hoger liggen.

Wat verdient Twitter?

Totnogtoe waren we enkel aangewezen op schattingen over hoeveel geld al die Tweets nu in het laatje brengen bij het bedrijf uit San Francisco. Nu krijgen we daar eindelijk meer duidelijkheid over.

Eerste vaststelling: al dat getweet heeft Twitter nog geen cent opgeleverd. De groep dook vorig jaar nog voor 79,4 miljoen dollar in het rood. Dat is wel bijna 40 procent minder dan in het jaar voordien. Over de eerste zes maanden van 2013 leed Twitter nog een verlies van 69,3 miljoen euro. Daarmee doet het bedrijf het 41 procent beter dan in dezelfde periode vorig jaar.

De omzetcijfers suggereren wel dat Twitter groeit als kool. In 2012 dikte de omzet met 198 procent aan tot 316 miljoen dollar, en voor dit jaar mikt het bedrijf op een omzet van een half miljard. Over de eerste zes maanden bedroeg de omzet 253,6 miljoen dollar. De bedrijfskasstroom was over dezelfde periode 21,4 miljoen dollar

Wat Twitter vandaag waard is, blijft vooralsnog de vraag van een miljoen. Het prospectus vermeldt niet zwart op wit welk prijskaartje Twitter zichzelf opkleeft. Totnogtoe variëren de schattingen tussen de 10 en de 15 miljard dollar.

De inkomsten wil Twitter de komende jaren opdrijven door meer toepassingen voor adverteerders toe te laten op zijn site. En vergeet niet dat al dat internetgekwetter bedrijven ook een schat aan informatie kan opleveren. Voor reclamemakers is Twitter bijvoorbeeld een godsgeschenk: zij kunnen via Twitter bijvoorbeeld meteen zien hoe kijkers reageren op een reclamespotje dat ze voor tv hebben ontwikkeld. Die 'big data'-stroom zal Twitter de komende jaren ongetwijfeld te gelde willen maken.

Wie gebruikt Twitter?

Twitter lijkt momenteel vooral de speeltuin voor mediafiguren, journalisten en bedrijven, luidt het vaak. En occasioneel een Spaanse os, misschien:

Muuuuh Muuuuh Muuuuh Muuuuh Muuuuh Muuuuh
— Un Buey (@UnBuey) October 4, 2013


Volgens het prospectus telt Twitter dagelijks meer dan 100 miljoen actieve gebruikers in zowat elk land ter wereld. Die sturen dagelijks zo'n 500 miljoen berichten de wereld in. Sinds de allereerste tweet in 2006 werd verstuurd, werden er al 300 miljard berichtjes van maximum 140 karakters gepubliceerd op de site.

Het aantal gebruikers neemt wel gestaag toe. In de eerste jaarhelft telde de groep 218,3 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Dat is 44 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De groei zit vooral in gebieden buiten de VS - denk aan de 'emerging markets', maar evenzeer aan Frankrijk, Japan of Argentinië

Al beseft Twitter ook wel dat het onmogelijk is om aan zo'n rotvaart te blijven groeien. 'We verwachten dat de groei van ons aantal gebruikers zal afzwakken naarmate ons klantenbestand toeneemt', geeft het bedrijf toe.

Maakt u als kleine Belgische belegger kans op Twitter-aandelen?

We moeten Belgische Twitter-fans die willen intekenen op de beursintroductie helaas teleurstellen. Voor de meeste kleine beleggers in ons land wordt vooraf intekenen een bijna onmogelijke opdracht. Praktische details over de beursgang zijn er dan wel nog niet, nu al staat vast dat geen enkele Belgische zakenbank bij de operatie is betrokken. Dat betekent ook dat die instellingen niet rechtstreeks aandelen kunnen aanbieden waarop u eventueel zou kunnen intekenen.

Zijn er dan geen omwegen te verzinnen? Die zijn er inderdaad. De investeringsfondsen GSV Capital en Firsthand Tech staan bijvoorbeeld op de beurs en bestaan voor respectievelijk 15 en 10 procent uit Twitter-aandelen. Een aantal instellingen biedt ook beleggingsfondsen aan die alleen maar intekenen op beursintroducties en die die posities na enige tijd afbouwen. Maar zelfs die fondsbeheerders hebben nu nog veel te weinig informatie om concrete investeringsbeslissingen te nemen.


Gebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3886
Lid geworden op: 03 Jan 2012 16:43
waarderingen: 1051
Contact:

Twitter

Berichtdoor arreno » 04 Okt 2013 09:13

Er is al een topic. Gezien de aankomende beursgang hoort het in deze rubriek lijkt me.
(Zo niet, dan draadje sluiten?)
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPE

Gebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3886
Lid geworden op: 03 Jan 2012 16:43
waarderingen: 1051
Contact:

Re: twitter

Berichtdoor arreno » 04 Okt 2013 09:13

Twitter wil tot 1 miljard dollar ophalen met beursgang
Redactie ABM Financial News - 4 oktober 2013, 08:43
Uit documentatie toezichthouder blijkt rode cijfers Twitter.
Twitter wil tot maximaal 1 miljard dollar ophalen met een beursgang. Dit blijkt uit documenten die het social media bedrijf indiende bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

Verder bleek uit de documentatie dat de omzet van Twitter over 2012 uitkwam op 317 miljoen dollar. Daarmee verdrievoudigde de omzet ten opzichte van 2011. Onder de streep restte vorig jaar een nettoverlies van ruim 79 miljoen dollar, tegenover een verlies van 128 miljoen dollar in 2011.

De vraag is of er op korte termijn wel zwarte cijfers worden geschreven. In de eerste zes maanden van dit jaar leed Twitter namelijk ruim 69 miljoen dollar verlies. De omzet bedroeg 254 miljoen dollar.

Twitter zal onder het symblool TWTR genoteerd worden.

Goldman Sachs, Morgan Stanley, JPMorgan, Merrill Lynch en Deutsche bank gaan de emissie begeleiden.

Door: ABM Financial News.
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPE

Gebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3886
Lid geworden op: 03 Jan 2012 16:43
waarderingen: 1051
Contact:

Re: twitter

Berichtdoor arreno » 04 Okt 2013 09:14

vr 04 okt 2013, 08:20
Twitter lijdt verlies
SAN FRANCISCO (AFN) - Twitter heeft zijn omzet afgelopen jaar sterk zien stijgen, maar is nog altijd verliesgevend. Dat blijkt uit de documenten die het bedrijf achter de internetberichtendienst heeft ingediend voor zijn beursgang.

De omzet van Twitter verdrievoudigde vorig jaar bijna tot 316,9 miljoen dollar (233 miljoen euro) en kwam in de eerste 6 maanden van dit jaar uit op 253,6 miljoen dollar. In de eerste helft van 2013 werd een verlies geleden van 69,3 miljoen dollar.
De eerste blik op de cijfers van het 7 jaar oude bedrijf bevatte volgens analisten geen verrassingen. Twitter maakt pas sinds 2010 serieus werk van de verkoop van advertenties in zijn berichtenstroom. ,,Het zou verbazingwekkend zijn geweest als ze winst hadden geboekt'', zei een Amerikaanse analist tegen persbureau Reuters.
Risico
In de documenten voor de beursgang, die 1 miljard dollar moet opleveren, wees Twitter op het risico dat het bedrijf erg afhankelijk is van de opbrengsten van advertenties. In de eerste helft van dit jaar zorgden die voor bijna 90 procent van de omzet. De prijzen van de advertenties zijn de afgelopen vijf kwartalen gedaald, maar dat is volgens het bedrijf het gevolg van een bewuste actie om het aantal advertenties te vergroten.
Beursspecialisten wezen erop dat Twitter zich aanzienlijk bescheidener presenteert aan potentiële investeerders dan Facebook deed, in de aanloop naar zijn beursgang vorig jaar. Waar Facebook-oprichter Mark Zuckerberg beleggers een opstel van 2000 woorden meegaf met zijn visie op het bedrijf beperkte Twitter zich tot minder dan 140 woorden. De lijst met mogelijke risico's was daarentegen tien bladzijden langer dan de lijst die Facebook opstelde.
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPE

Gebruikersavatar
Bannerke
Forum elite
Forum elite
Berichten: 8573
Lid geworden op: 03 Jan 2012 08:23
Locatie: Suriname
waarderingen: 977

Re: twitter

Berichtdoor Bannerke » 10 Okt 2013 07:24

Geen interesse maar voor wie het wel zou interesseren....

Datum beursgang van Twitter gelekt

10/10/13 - 07u20 Bron: ANP
© belga.
Het lijkt erop dat Twitter op 15 november naar de beurs gaat. De datum komt uit documenten die zijn ingezien door analisten van het financiële expertisebedrijf PrivCo. In de stukken staat dat 'normale' werknemers met aandelen die voor het eerst mogen verkopen op 15 februari 2014. Omdat er doorgaans een 'lock up' van 90 dagen wordt gehanteerd voor personeel met aandelen, lijkt het logisch dat de beurslancering 15 november is, schrijft PrivCo.

CEO Sam Hamadeh van PrivCo vertelt aan de technologischie nieuwssite VentureBeat dat het slordige foutje van Twitter het gevolg is van haastwerk. "Dat Twitter de datum van de beursintroductie op zo'n manier laat uitlekken, toont aan hoe gehaast het bedrijf bezig is met de planning van de beursgang." De analisten is verder opgevallen dat Twitter in de verschillende versies van de prospectus steeds vaker het woord 'mobiel' is gaan gebruiken. Stond de term in juli nog 91 in de prospectus, in de eindversie van deze maand komt het woord 130 keer voor.
Voor dringende vragen of problemen gelieve zich te wenden tot de chat.
Ik ben bereikbaar ts. 6.45u en 7.45u.

Gebruikersavatar
jens_dev
Forum elite
Forum elite
Berichten: 6469
Lid geworden op: 17 Dec 2012 15:13
waarderingen: 2700
Contact:

Re: twitter

Berichtdoor jens_dev » 10 Okt 2013 09:07

http://www.tijd.be/opinie/analyse/Scept ... 6-2336.art" onclick="window.open(this.href);return false;

Deze komt uit op een waarde van $1,25 - 2,5 miljard terwijl een beursgang van $15 miljard wordt gefluisterd.
Never waste a good crisis

Gebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3886
Lid geworden op: 03 Jan 2012 16:43
waarderingen: 1051
Contact:

Re: twitter

Berichtdoor arreno » 16 Okt 2013 07:54

Twitter verkiest NYSE boven Nasdaq
Twitter krijgt een beursnotering op de New York Stock Exchange (NYSE).


Dat maakte de onderneming woensdag bekend. De stap is een flinke tegenvaller voor het Amerikaanse beurshuis Nasdaq, dat stevige reputatieschade opliep na de mislukte beursgang van sociaal netwerk Facebook.
Twitter is niet het enige internetbedrijf dat een notering heeft op de NYSE, het volgt onder meer LinkedIn en Yelp.
De onderneming maakte in een document aan toezichthouders ook bekend dat het in het derde kwartaal een omzet boekte van 168,6 miljoen dollar, tegen 82,3 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Het nettoverlies steeg van 21,6 miljoen dollar een jaar geleden tot 64,6 miljoen dollar.
Het internetbedrijf gaf verder aan dat het maandelijks 230 miljoen gebruikers heeft. Dat is meer dan de eerder gecommuniceerde 215 miljoen gebruikers. Er werken 2300 mensen bij het bedrijf.
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPE

Gebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3886
Lid geworden op: 03 Jan 2012 16:43
waarderingen: 1051
Contact:

Re: twitter

Berichtdoor arreno » 16 Okt 2013 15:39

Twitter in het rood naar de beurs

Twitter wil volgende maand naar de beurs en heeft het papierwerk daarvoor al ingeleverd. Kans dus voor journalisten en nieuwsgierigen om eens een kijkje in de keuken te nemen van de netwerksite. En ze hebben al iets heel aparts ontdekt: Twitter maakt steeds meer verlies.Het afgelopen kwartaal zo'n 64 miljoen dollar om precies te zijn. Een jaar eerder was dat nog een dikke 21 miljoen dollar. Twitter heeft sinds de start in 2005 nog amper geld verdiend. Je zou zeggen dat het dan niet zo verstandig is om naar de beurs te gaan, maar Twitter denkt dat beleggers toch geïnteresseerd zijn in het bedrijf.

Naast het verlies stijgt de omzet namelijk ook, en neemt het aantal gebruikers nog steeds toe. Ondanks het verlies denkt Twitter met de miljoenen persoonsgegevens die het heeft verzameld op een ware goudmijn te zitten. Dus dat verlies van de afgelopen jaren, daar maken ze zich niet zo'n zorgen om.
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPE

Gebruikersavatar
Lotus
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2302
Lid geworden op: 22 Mei 2013 14:58
waarderingen: 402
Contact:

Re: twitter

Berichtdoor Lotus » 25 Okt 2013 09:32

Twitter brengt aandelen naar de beurs voor $17-$20 per stuk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Twitter Inc wil bij zijn beursgang tot 80,5 miljoen aandelen plaatsen voor $17 tot $20 per stuk, waarmee de opbrengst van de emissie kan oplopen tot ruim $1,6 miljard, blijkt uit nieuwe gedeponeerde documenten van het internetbedrijf.

Een prijs van $20 per aandeel zou het bedrijf als geheel waarderen op $11,1 miljard. In september waardeerde Twitter zichzelf nog op $9,7 miljard.

Nu de bandbreedte bekend is, is de volgende stap het houden van 'roadshows', waarop de interesse onder beleggers wordt gepolst. De eerste van deze bijeenkomsten staan gepland voor volgende week. De tour leidt allereerst langs New York, Boston en Chicago. Daarna worden San Francisco, Los Angeles en Denver aangedaan.

De verwachting is dat Twitter de definitieve prijs voor de plaatsing op 6 november bekendmaakt, stellen bronnen rond het bedrijf. Dat zou betekenen dat de aandelen 7 november voor het eerst in de handel komen aan de New York Stock Exchange.

Het aantal van 80,5 miljoen aandelen is inclusief de zogenaamde 'greenshoe' van 10,5 miljoen aandelen, die na een succesvolle eerste notering nog toegewezen kunnen worden aan begeleidende banken. De initiele plaatsing omvat 70 miljoen stukken, aldus de documenten.

Met een waardering van $11,1 miljard staat Twitter in de schaduw van de waardering van $81,2 miljard die Facebook bij zijn beursgang meekreeg, en zit het bedrijf tevens lager dan de $12,9 miljard die op Groupon werd geprikt tijdens zijn introductie in 2011.

Ik zal geen aandelen Twitter kopen maar zal wel eens zien of hier ook een gekte ontstaat.

Gebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3886
Lid geworden op: 03 Jan 2012 16:43
waarderingen: 1051
Contact:

Re: twitter

Berichtdoor arreno » 25 Okt 2013 12:55

Twitters aandelenwaarde valt veel lager uit
twitter, bird, corporate
25 okt. 2013 door Chris Koenis Google+

Nieuws - De aanstaande beursgang van Twitter is met een aandeelprijs van tussen de 17 en 20 dollar per stuk behoorlijk voorzichtig te noemen. Dat is verstandig gezien de winstcijfers.

Twitter wil bij zijn beursgang tussen 1,2 miljard en 1,6 miljard dollar ophalen. De waarde van het bedrijf, dat vooraf geschat werd tussen de 10 en 15 miljard dollar valt uit op iets meer dan 11 miljard dollar, zo blijkt uit ingediende formulieren bij beursautoriteit Securities and Exchange Commission (SEC).

De weg der geleidelijkheid


Daarmee kan gesproken worden van een voorzichtige beursgang. Met het Facebook-fiasco van vorig jaar in het achterhoofd lijkt het microblog het anders te willen doen dan zijn grote techvoorganger op de beurs. Twitter kiest voor geleidelijkheid, met bescheiden aandeelprijzen tussen de 17 en 20 dollar en kiest voor de New York Stock Exchange in plaats van de rivaliserende techbeurs Nasdaq.

Vanaf vermoedelijk medio november – een officiële datum voor de IPO is nog altijd niet gegeven – worden de aandelen van het microblog verhandeld onder de naam ‘TWTR’. Als beursgenoteerde onderneming wil Twitter winst gaan halen uit advertentie-inkomsten via met name televisie. Ondanks circa 218 miljoen actieve gebruikers maakt het bedrijf de afgelopen jaren consequent verlies.
Bannerke liked last!
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPE