Ageas

Beleggen, aandelen kopen in België, informatie, koersen en analyses



Bambu’
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 170
Lid geworden op: 01 jun 2022 21:44
waarderingen: 141

Re: Ageas

Bericht door Bambu’ »

Tom Simonts: 'Investeer in bedrijven die boring zijn'

Als financieel econoom bij KBC kent Tom Simonts het bankwezen als zijn broekzak. 'We moeten als belegger meer boeddhistisch worden. Een van onze verslavingen is altijd te willen veranderen, maar soms is blijven zitten net heel goed. Die rust ontbeert 90 procent van de beleggers', zegt hij in onze wekelijkse podcast 'De Beursvoyeurs'.

Het zijn bijzondere tijden voor een econoom als Tom Simonts. 'Ik zit al 25 jaar in het vak en heb al meerdere crisissen meegemaakt, zoals de dotcomcrisis en de financiële crisis van 2008. Deze crisis heeft de allure om minstens even erg te zijn, maar misschien ook net niet. Een ding is zeker: het gratisgeldtijdperk is nu echt wel voorbij. De rente staat op 3 procent, maar dat is zeker geen eindpunt. We zijn een historische barrière aan het nemen, en 'more to come'.'

Sommige bedrijven doen het nog relatief goed in deze woelige beurstijden. 'Kijk naar de bedrijven die 'boring' zijn. Die hebben een stabiele cashflow. Denk aan Solvay, Tessenderlo en Microsoft, maar ook aan Belgische kmo's. Op dit moment moet je op zoek gaan naar kwaliteit met een sterk businessmodel. Dat kan je vandaag voor supermooie prijzen kopen. Eigenlijk heb je vandaag een 'target rich environment', om het in 'Top Gun'-termen te zeggen', zegt Simonts.

Simonts begon zijn carrière als beurshandelaar. 'In de marktenzaal zitten enkele ego's en karakters samen die je zelfs in de zoo niet vindt. Er is enorm veel chaos, lawaai en heel de tijd telefoon. Het is zoals in de film 'The Wolf of Wall Street', maar dan zonder de feestjes. Je moet er structuur en rust in proberen te vinden. Zeker op momenten dat er echt paniek is, dan denk ik aan 9/11, moet je echt je focus behouden en je orders uitvoeren. Het lijkt stresserend, maar eigenlijk is het een vorm van relaxatie voor mij.'

Ageas als nieuwe spaarrekening

Interesse voor de beurs kreeg Simonts al op de middelbare school. Als student kocht hij zijn eerste aandelen. 'Ik ben nu vader van vier kinderen, mijn beste investering. Ik ben er een oude, wijze, zen­boed­dhis­tische man door geworden. Er is over mij een rust gekomen die je als belegger nodig hebt. U vooral niet laten opjagen, als ouder en als belegger.'

'De belangrijkste tip die ik kan geven, is te kopen op momenten dat anderen niet kopen. We gaan naar de winkel als het solden zijn, maar doen dat niet op de beurs. Dat is heel paradoxaal.'

Simonts geeft ook een inkijk in zijn portefeuille. 'Ageas is mijn recentste belegging. Verzekeraars worden net zoals de banken afgestraft op de beurs, maar met dit rendement van 8 procent bruto heb ik toch al een heel gat van mijn inflatie dichtgereden. Dit is eigenlijk mijn nieuwe spaarrekening.'

De Tijd-journalist Serge Mampaey heeft het in deze aflevering ook over beleggen in zeldzame aardmetalen. 'Die worden gebruikt voor de productie van magneten, smartphones, elektrische auto's en windmolens. Cruciaal voor de economie van de toekomst.'

Geert Smet van De Belegger kijkt naar de Amerikaanse exportregels voor chips. 'Er is al lang een technologieoorlog tussen China en Amerika aan de gang. De Amerikanen willen wereldleider worden, maar hinken achterop. Daarom willen ze China nu een halt toeroepen. Europa zit tussen die twee vuren.'
dochter123 liked last!
Ageas Atos Bpost Justeattakeaway KBC Nio Nyrstar Ontex


Gebruikersavatar
homer bundy
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2919
Lid geworden op: 09 jan 2012 13:38
waarderingen: 7414

Ageas: Vietnam

Bericht door homer bundy »

Na de recente aankondiging van een samenwerkingsakkoord met Bac A Bank volgt er nu een akkoord met OceanBank voor het verdelen van MB Ageas Life producten. Samen met MB bank (onze partner) wordt zo het bankverzekeringsmodel verder uitgebouwd.

MB Ageas Life and OceanBank signed a cooperation agreement to distribute insurance through banks


October 18, 2022, 19:22

In recent years, the insurance market has witnessed many large-scale and long-term Bancassurance cooperation deals. Almost all major banks in Vietnam have been participating in Bancassurance field as an indispensable activity to improve competitiveness.

Representatives of the two sides signed an agreement to distribute life insurance products
Besides, the fact that insurance companies and banks are investing and promoting the application of digital technology in customer care is creating breakthrough changes. Not out of this trend, recently, Ocean Commercial Bank Limited (OceanBank) and MB Ageas Life Insurance Company Limited (MB Ageas Life) signed a life insurance product distribution agreement with the company. expected to bring financial solutions - optimal protection for customers.

With the message of Joining hands - Taking the lead, the cooperation between MB Ageas Life and OceanBank is a combination of factors such as effective cooperation model, clear cooperation strategy, attractive mechanism, products and services. Diversified products, effective training activities, expected to distribute 100% of MB Ageas Life's products such as mixed life insurance, life insurance... along with complementary product lines to customers of MB Ageas Life. OceanBank. This will bring customers products that are suitable for their financial capacity as well as protection needs in each life stage.

Speaking at the event, Ms. Nguyen Thi Thuy, MB Member of Board of Directors, Chairman of MB Ageas Life said: According to the long-term orientation of the Government, Vietnam will achieve the target of 15% of the population participating in purchasing. life insurance in 2025 (compared to only 11% in 2021). This shows that the development room for Bancassurance activities is very strong. With OceanBank's database of more than 700,000 existing customers and diversified insurance product portfolio, strong digital transformation, and MB Ageas Life's successful Bancassurance implementation experience, I believe I believe that this combination will provide new product and service solutions for OceanBank customers, contribute to protecting and increasing benefits for customers as well as bringing optimal values ​​to both parties.”

Mr. Ngo Anh Tuan, Chairman of the Board of Directors, Ocean Commercial One Member Limited Liability Bank shared: “For OceanBank, cross-selling insurance products is also one of the activities marking OceanBank's change in orientation, strategy, business objectives as well as once again affirming the commitment to well implement the restructuring process, complying with the direction of the State Bank. The cooperation signing event between OceanBank and MB Ageas Life today is one of the contents of the comprehensive cooperation agreement implementation between OceanBank and MB, demonstrating the promotion of the strengths of Ocean Bank & MB Ageas Life. to provide OceanBank customers with new experiences in life insurance financial products”.

Thai Son
Bubble Breaker liked last!
Portefeuille: LT: AGS en KBC/KBCA. Mijn motto: "meten is weten"

Gebruikersavatar
homer bundy
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2919
Lid geworden op: 09 jan 2012 13:38
waarderingen: 7414

Ageas: China

Bericht door homer bundy »

De premie-inkomsten van onze JV "Taiping Life" stegen in september met 3,3% tov september 2021.
chrissie liked last!
Portefeuille: LT: AGS en KBC/KBCA. Mijn motto: "meten is weten"

Gebruikersavatar
homer bundy
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2919
Lid geworden op: 09 jan 2012 13:38
waarderingen: 7414

Ageas: UK

Bericht door homer bundy »


Ageas gaat in zee met Amazon voor Britse verzekeringen

19:00 (19-10) - Bron: De Tijd


De Amerikaanse e-commercereus Amazon begint met een Britse tariefvergelijker voor verzekeringspolissen. Ageas is een van de eerste verzekeraars om zich aan te sluiten.

Amazon is al lang niet meer uitsluitend een pakjesbedrijf. Het biedt behalve goederen die je er online kan bestellen een hele reeks andere producten en diensten aan, onder meer in de financiële sector. Met Amazon Insurance Store komt daar nu een Britse tariefvergelijker bij, waar consumenten kunnen zoeken naar een interessante woningpolis en die ook meteen kunnen afsluiten.

Het Amerikaanse concern biedt de polissen niet zelf aan, maar werkt samen met lokale verzekeraars. Amazon Insurance Store, waarvoor de plannen al enkele jaren meegaan, start met de Britse tak van het Belgische Ageas, Co-op en LV= General Insurance, een onderdeel van het Duitse Allianz. Dat maakte Amazon woensdag bekend.

Concurrentie
Op de typische makelaarsmarkt die België is, komen tariefvergelijkers amper van de grond. Maar in het Verenigd Koninkrijk is het fenomeen goed ingeburgerd. Amazon neemt het op tegen concurrenten als GoCompare, Uswitch, Compare the Market en Moneysupermarket. Het VK is een van de actiefste markten voor het fenomeen, al hebben nieuwe regelgeving en enkele overnames het segment wat doen afkoelen.

De sector vreest dat Amazon, waarvoor het VK een van de belangrijkste landen is buiten de Verenigde Staten, door zijn gewicht en naamsbekendheid de markt serieus kan verstoren. Daar staat tegenover dat Google zijn tariefvergelijker Google Compare in 2016 diende op te doeken na enkele jaren vergeefse strijd met de concurrentie. 'Dit is maar een begin', zei Jonathan Feifs, algemeen directeur van de Europese betaalproductendivisie van Amazon, woensdag. Hij sluit niet uit dat het bedrijf andere verzekeringsproducten zal toevoegen of nieuwe markten zal aanboren.

Bert Broens
Bubble Breaker liked last!
Portefeuille: LT: AGS en KBC/KBCA. Mijn motto: "meten is weten"

chrissie
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 52
Lid geworden op: 10 nov 2018 16:35
waarderingen: 19

Re: Ageas

Bericht door chrissie »

China speelt ageas parten...
Had een hogere koers verwacht voor 26 oktober...

Gebruikersavatar
Lukang
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2435
Lid geworden op: 18 feb 2012 17:18
waarderingen: 1061

Re: Ageas

Bericht door Lukang »

Ik ben nog steeds tevreden over Ageas in deze slechte beurstijden. Sta + 23 %
abi ackb ags agfb ad cs boka dbk dieg engi rf evs gimb gsk immo inga kbc nn nokia nyr pfe prox rou solb tit tnet tinc vtrs xior save cofb immo unc gsk gblb prx nel vow3 bar una en fondsen

wimvd
Premiummember
Premiummember
Berichten: 3812
Lid geworden op: 15 feb 2013 12:40
waarderingen: 973

Re: Ageas

Bericht door wimvd »

chrissie schreef:
24 okt 2022 15:04
China speelt ageas parten...
Had een hogere koers verwacht voor 26 oktober...
We staan toch een pak hoger dan de 36,5 EUR die we optekenden een paar weken geleden. Alles is dus relatief. Veel spijt dat ik ze toen niet opgepikt heb, maar toen zaten we zo pessimistisch dat we dachten dat we veel lager nog gingen gaan.
chrissie liked last!

Gebruikersavatar
cicero007
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1274
Lid geworden op: 22 mei 2013 09:31
waarderingen: 540

Re: Ageas

Bericht door cicero007 »

wimvd schreef:
24 okt 2022 19:46
chrissie schreef:
24 okt 2022 15:04
China speelt ageas parten...
Had een hogere koers verwacht voor 26 oktober...
We staan toch een pak hoger dan de 36,5 EUR die we optekenden een paar weken geleden. Alles is dus relatief. Veel spijt dat ik ze toen niet opgepikt heb, maar toen zaten we zo pessimistisch dat we dachten dat we veel lager nog gingen gaan.
Wie weet... we zijn weer aan het zakken
If you can't stand the heat, stay out of the kitchen!

2023 will be the year... 😉

sigaar
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 725
Lid geworden op: 23 feb 2017 16:08
waarderingen: 290

Re: Ageas: China

Bericht door sigaar »

homer bundy schreef:
21 okt 2022 08:17
De premie-inkomsten van onze JV "Taiping Life" stegen in september met 3,3% tov september 2021.

ja tis daarom dat er meer dan 5% afgaat !

diene ageas gaat nog ferme patatten krijgen voor zijn heulen met meedogenloze dictators :up:

jean de florette
Forum elite
Forum elite
Berichten: 4533
Lid geworden op: 04 okt 2014 19:09
waarderingen: 1893

Re: Ageas

Bericht door jean de florette »

Vreemde beweging, als het aan China zou liggen. Bij Prosus reageerde de koers veel sneller. Iets anders?

Gaan vanavond pas ex-dividend.
26
10
2022
Notering ex-dividend (website Ageas, ook Saxo zegt hetzelfde).

Betaaldatum 28/10
Tubize, Delhaize en Ageas. En dan nog wat restjes.
Mijn klok staat op winteruur...









Plaats reactie