PostNL

Beleggen en aandelen kopen in Nederland, beursberichten, informatie delen, beurskoersen analyseren + AMX, ASCX, Lokaal

Gebruikersavatar
ringoeur
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1031
Lid geworden op: 25 jun 2013 11:07
waarderingen: 881
Contacteer:

Re: PostNL

Bericht door ringoeur » 04 mar 2019 19:18

04 maart 2019 14:51
Laatste update: 3 uur geleden


De leden van Bond van Post Personeel (BVPP), CNV Publieke Diensten en VHP2 hebben maandag de nieuwe cao's van PostNL ondertekend. FNV-vakbondsleden stemden niet in met het resultaat van het cao-overleg, en hebben dus geen handtekening gezet.

Het gaat om de nieuwe cao voor PostNL en de cao voor zaterdagbestellers, die voor 17.500 medewerkers gelden. In januari werd al een akkoord bereikt over een concept-cao, na langdurige en moeizame onderhandelingen.

FNV liet afgelopen vrijdag weten een minimale loonsverhoging van 5 procent te willen, en geen genoegen te nemen met de 3 procent uit de concept-cao.

https://www.nu.nl/economie/5772561/vakb ... redirect=1powered by Surfing Waves

Gebruikersavatar
ringoeur
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1031
Lid geworden op: 25 jun 2013 11:07
waarderingen: 881
Contacteer:

Re: PostNL

Bericht door ringoeur » 26 mar 2019 08:54

Economieredactie 26-03-19, 06:20 Laatste update: 06:55

Het regent klachten over pakketbezorging PostNL
De pakketbezorging van PostNL moet beter. Bij de Consumentenbond regent het klachten. ,,Geen enkel ander bedrijf zorgt voor zoveel klachten als PostNL en dat moet anders’', stelt de Consumentenbond.

Volgens de bond klagen consumenten al jaren steen en been over PostNL. ,,Op Klachtenkompas, het online klachtenforum van de Consumentenbond, staat het bedrijf steevast bovenaan met het meeste aantal klachten.’' In 2018 was PostNL lijstaanvoerder met ruim 4600 klachten. Klagers zijn vooral ontevreden omdat hun pakketje zoek raakte of niet bezorgd werd (18 procent) of omdat de bezorger ten onrechte aangeeft dat de ontvanger niet thuis is (16 procent).

PostNL zegt in een reactie dat iedere klacht er voor een bedrijf een teveel is, maar dat de hoogste positie op het klachtenforum vooral komt door de grote hoeveelheid pakketten die het bedrijf bezorgt. ,,In 2018 bezorgde PostNL 251 miljoen pakketten en bij absolute metingen voer je dan al snel onterecht de ranglijst aan. Onterecht, we ontvangen slechts op 0,06 procent van de 1000 pakketten een klacht.”

Veel ergernis
De manier waarop PostNL de klachten afhandelt, leidt volgens Klachtenkompas ook tot veel ergernis. Zo zegt het postbedrijf dat alleen een verzender een klacht kan indienen, aldus de bond. ,,PostNL maakt zich er te vaak makkelijk vanaf. Het bedrijf is wettelijk verplicht om ook voor ontvangers een goede klachtenregeling te hebben. Die kun je niet zomaar afpoeieren door naar de verzender door te verwijzen’', zegt directeur Olof King van de Consumentenbond.

Het postbedrijf laat weten te werken aan een betere informatievoorziening en wil consumenten beter inzicht en meer controle over hun pakket geven. PostNL zegt daarnaast actief te werken aan het verbeteren van de dienstverlening.

https://www.ad.nl/economie/het-regent-k ... ~a02de33b/

tuinman
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 7
Lid geworden op: 26 aug 2015 08:47
waarderingen: 3
Contacteer:

Re: PostNL

Bericht door tuinman » 01 apr 2019 10:55

Vooruitzichten gunstig voor PostNL
Maandag 1 april 2019 | Bron: AB Media | Reageer als eerste
AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - PostNL zal de komende tijd profiteren van de gunstige omstandigheden op de Europese pakkettenmarkt. Met name de vooruitzichten van prijs en volumes pakken naar verwachting gunstig uit voor het post- en pakketbedrijf. Dat schrijven analisten van Berenberg, die het advies op PostNL opschroefden, in een rapport.

Volgens Berenberg kan de markt voor pakketten dit jaar met wel 6 procent groeien. Daarbovenop kan PostNL ook profiteren van een hogere prijs die het kan rekenen voor de bezorging van pakketten. Daar rekenen de kenners op een gemiddelde prijsstijging van 2 procent dit jaar, maar in sommige markten zoals Duitsland kan dit nog meer zijn.

Naast PostNL verwacht Berenberg ook dat UPS en Deutsche Post, moederbedrijf van DHL, kunnen profiteren van de gunstige marktomstandigheden. Ook over Royal Mail is Berenberg positiever gestemd, omdat bij de Britten risico's zijn ingeprijsd in de waarde van het aandeel. Over FedEx is Berenberg minder positief, omdat de integratie van het eerder overgenomen TNT nog een ,,hele weg te gaan heeft". Verder blijft Berenberg bij zijn advies verkopen voor het Oostenrijkse Austria Post.

Berenberg verhoogde het advies op PostNL van hold naar buy. Het aandeel van het post- en pakketbedrijf sloot vrijdag op 2,28 euro

Gebruikersavatar
ringoeur
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1031
Lid geworden op: 25 jun 2013 11:07
waarderingen: 881
Contacteer:

Re: PostNL

Bericht door ringoeur » 01 apr 2019 18:22

Nog geen groen licht fusie PostNL en Sandd

maandag 1 april 2019 18:11

DEN HAAG (AFN) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) geeft nog geen toestemming aan PostNL voor de overname van branchegenoot Sandd. De toezichthouder is van mening dat er een risico is dat de consument de dupe wordt van de samensmelting en wil daarom nader onderzoek doen naar de plannen van de postbedrijven.

De consumentenwaakhond heeft een eerste beoordeling achter de rug, maar kan nog geen groen licht geven. ,,Monopolies zijn bijna altijd slecht voor consumenten en bedrijven. De ACM kijkt dan ook kritisch naar de plannen van PostNL om Sandd over te nemen. Maar we kijken ook serieus naar de mogelijke voordelen van deze overname", zegt ACM-topman Martijn Snoep.

https://www.beurs.nl/nieuws/binnenland/ ... -en-sandd/

Bxller
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 57
Lid geworden op: 05 feb 2014 12:51
waarderingen: 8
Contacteer:

Re: PostNL

Bericht door Bxller » 06 mei 2019 16:24

Morgen resultaten eerste kwartaal.
https://www.beursduivel.be/Aandeel-Koer ... genda.aspx

De koers lijkt stabiel op dit moment; lijkt mij een positief signaal.
Morgen de hoogte in? :lol:
Sanofi / MdxHealth / RHJ / ArcelorMittal / Valneva / BNP / KBC / Ausy / UnitedHealth

Gebruikersavatar
ringoeur
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1031
Lid geworden op: 25 jun 2013 11:07
waarderingen: 881
Contacteer:

Re: PostNL

Bericht door ringoeur » 07 mei 2019 08:48

7/05/2019 7:37:06
PostNL behaalt kleine omzetgroei

(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft in het eerste kwartaal een iets lager bedrijfsresultaat geboekt op een hogere omzet. Dit bleek dinsdag voorbeurs tijdens de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal van het Nederlandse postbedrijf.

Het concern herhaalde daarbij de outlook voor het hele boekjaar.

Het afgelopen kwartaal realiseerde het Nederlandse postbedrijf bij de divisie pakketten een volumegroei van 16 procent, terwijl de volumes bij de geadresseerde post aangepast voor kalendereffecten daalden met 9,1 procent. Daarnaast realiseerde PostNL in het eerste kwartaal voor 12 miljoen euro aan kostenbesparingen.

CEO Herna Verhagen zei dit jaar verder te blijven bouwen aan de realisatie van de strategie om het nummer één post- en e-commerce logistieke bedrijf van Nederland te worden. Volgens haar wijst de omzetstijging van 51 procent bij de e-commerce activiteiten erop dat het bedrijf goed op weg is deze transitie te realiseren.

PostNL boekte in het eerste kwartaal een omzet van 684 miljoen euro, in vergelijking met 674 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Het onderliggend bedrijfsresultaat daalde van 41 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2018 naar 30 miljoen euro het afgelopen kwartaal. Het onderliggend contante bedrijfsresultaat ging van 32 miljoen euro naar 31 miljoen euro.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 6 miljoen euro, in vergelijking met 14 miljoen vorig jaar. De nettowinst uit voortgezette activiteiten kwam uit op 15 miljoen euro, tegenover 23 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2018. De nettowinst uit voortgezette activiteiten is exclusief de resultaten van Nexive en Postcon. PostNL heeft aangegeven deze twee dochterbedrijven te willen desinvesteren.

Outlook

PostNL herhaalde de eerder afgegeven outlook voor het hele boekjaar en zei een onderliggend contant bedrijfsresultaat te voorzien van 170 miljoen tot 200 miljoen euro bij een licht stijgende omzet. Dit zal naar verwachting resulteren in een genormaliseerde EBIT van 155 tot 185 miljoen euro.

Uitgaand van de goedkeuring voor de transactie met Sandd in het vierde kwartaal van 2019 bedraagt het effect op het resultaat in 2019 naar verwachting 25 miljoen tot 35 miljoen euro.

De genormaliseerde EBIT zal in 2019 naar verwachting toenemen en leiden tot een vrij kasstroom van meer dan 50 procent van de genormaliseerde EBIT na 2020. Dat biedt volgens PostNL een goede basis voor het belonen van de aandeelhouder.

Het aandeel PostNL sloot maandag op 2,32 euro.

Door: ABM Financial News.

Gebruikersavatar
Lieve16
Premiummember
Premiummember
Berichten: 4318
Lid geworden op: 02 jan 2012 22:29
waarderingen: 3419
Contacteer:

Re: PostNL

Bericht door Lieve16 » 07 mei 2019 18:03


bertje
Forum elite
Forum elite
Berichten: 5642
Lid geworden op: 30 jul 2012 14:53
waarderingen: 1180
Contacteer:

Re: PostNL

Bericht door bertje » 08 mei 2019 09:21

vreemd dat we zo blijven dalen.

AMSTERDAM (AFN) - PostNL presteerde in het eerste kwartaal min of meer in lijn met de verwachtingen. Analisten van ING en KBC Securities halen verder een aantal bemoedigende punten uit de beleggersdagpresentaties van het bezorgbedrijf. Hun advies aan beleggers blijft mede daarom staan op buy, met koersdoelen van respectievelijk 4 en 4,50 euro.

Bij ING vinden de marktvorsers het vooral positief dat PostNL voor de middellange termijn blijft uitgaan van een stevige groei bij de pakkettentak. De kenners van KBC wijzen erop dat de cashaanwas en de nettoschuldpositie volgens PostNL na 2020 waarschijnlijk significant zullen verbeteren. Het bedrijf meldde overigens later met meer nauwkeurige verwachtingen te kunnen komen voor de komende jaren.

PostNL boekte afgelopen kwartaal meer omzet, maar minder winst. Uit de cijfers kwam verder naar voren dat de onderneming voor het eerst meer dan de helft van haar opbrengsten heeft gehaald uit e-commerce. Voor de toekomst is het belangrijk dat PostNL erin slaagt om rivaliserend postbedrijf Sandd over te nemen. PostNL kondigde die deal in februari aan, maar toezichthouders moeten nog akkoord gaan.

Deal met Sandd

Het bedrijf gaat er vooralsnog vanuit in het vierde kwartaal van dit jaar groen licht te krijgen voor de deal met Sandd. De verwachtingen waarop de marktvorsers van KBC en ING zich baseren gaan eveneens uit van goedkeuring van de transactie.

tuinman
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 7
Lid geworden op: 26 aug 2015 08:47
waarderingen: 3
Contacteer:

Re: PostNL

Bericht door tuinman » 08 mei 2019 09:41

ING verwijdert PostNL van favorietenlijst
PostNL PNL-4,00% zakte gisteren tijdens de analistendag met 11 procent en vandaag gaat er opnieuw 3 procent af. ING heeft besloten PostNL van de favorietenlijst te schrappen.

De grote ontgoocheling volgens analist Marc Zwartsenburg is dat PostNL over 2020 allicht geen dividend zal uitkeren. Dat heeft te maken met investeringen in depots om de groei van het pakjesvervoer op te vangen. PostNL verwacht voor 2020 een cashuitgave van 180 miljoen euro. 'We vinden PostNL een deep value-aandeel, maar een dividend is te ver weg om het nog als een dividendaandeel te beschouwen.'
ringoeur liked last!

Gebruikersavatar
ringoeur
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1031
Lid geworden op: 25 jun 2013 11:07
waarderingen: 881
Contacteer:

Re: PostNL

Bericht door ringoeur » 10 mei 2019 09:42

8 mei: AHL Partners vergroot shortpositie in PostNL van 1.48% naar 1.57%
8 mei: PDT Partners vergroot shortpositie in PostNL van 0.61% naar 0.73%
8 mei: Marshall Wace vergroot shortpositie in PostNL van 2.36% naar 2.76%
8 mei: RAM ACTIVE INVESTMENTS rapporteert een nieuwe short positie in PostNL van 0.52%

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen.Plaats reactie