X-FAB Silicon Foundries SE

Beleggen in aandelen beurzen Frankfurt DAX, Londen FTSE 100, Parijs CAC40, etc.
beurssukkel
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 304
Lid geworden op: 03 Nov 2015 16:17
waarderingen: 74
Contact:

Re: X-FAB Silicon Foundries SE

Berichtdoor beurssukkel » 15 Dec 2017 22:20

Laatste weken een neerwaarts en heel volatiel koersbeeld bij X FAB.

Stilte voor de storm???

Heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn positie te verdubbelen.


Fijn weekend
vogelspotter liked last!Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2354
Lid geworden op: 26 Aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 2325
Contact:

Re: X-FAB Silicon Foundries SE

Berichtdoor vogelspotter » 16 Dec 2017 08:45

Christophe De Rijcke En Sven Watthy

Ahold Delhaize, X-Fab en DSM zijn de buitenlandse oogappels onder de beursexperts.

Sommige bedrijven zullen nooit de buitenlandse top tien behalen, wegens te exotisch. Toch zijn ze een vermelding waard. Capfi Delen stipt bijvoorbeeld Beijing Enterprises Holdings aan, genoteerd op de beurs van Hongkong, en actief als afvalbestrijder in China. Inside Beleggen kiest dan weer voor twee goudmijnen, Goldcorp (de goedkoopste onder de grote goudmijnen) en McEwen Mining (zeer hoge hefboom op de goudprijs), omdat het een stijging van de goudprijs verwacht in 2018.

De volgende tien aandelen prijkten op meerdere inzendingen.

1Ahold Delhaize

Met vijf nominaties is Ahold Delhaize de onbetwiste topfavoriet. Ahold Delhaize heeft een lastig jaar achter de rug door de opmars van e-commerce en dan vooral Amazon dat midden 2017 Whole Foods overnam. 'We denken dat Ahold Delhaize in het verleden voldoende heeft bewezen te kunnen concurreren met grote namen zoals Wal-Mart. Bovendien zorgt de terugkeer van inflatie in de VS voor een duwtje in de rug', zegt Nagelmackers. 'De resultaten over het derde kwartaal stelden gerust en de synergievoordelen van de fusie zullen in 2018 volop spelen', argumenteert Test-Aankoop Invest. Leleux AB verwijst naar het inkoopprogramma van eigen aandelen. 'In 2018 komt er een nieuw inkoopprogramma van 2 miljard euro. Dat komt overeen met 10 procent van de beurswaarde.' Van Lanschot Bankiers kijkt naar het aantrekkelijke dividendrendement van 3,3 procent bruto.

2X-Fab

Met X-Fab hebben we opnieuw een buitenlands bedrijf met een groot Belgisch tintje. Het is de topfavoriet van Nagelmackers. X-Fab heeft dezelfde Belgische grootaandeelhouders als Melexis, het trio Roland Duchâtelet, Françoise Chombar en Rudi De Winter. X-Fab maakt wafers die een grote hoeveelheid chips bevatten als onderaannemer voor chipbedrijven. 'De tegenvaller in het tweede kwartaal is een accident de parcours. X-Fab staat voor een sterke expansie terwijl de verwachte koers/winst van 20 meer dan redelijk is in de sector', zegt De Belegger. 'Met Melexis als belangrijkste klant is het normaal dat X-Fab zich toelegt op de autosector. Maar er is ook een focus op medische producten', zegt Nagelmackers.

3DSM

DSM is een voorbeeld van een modern Europees chemiebedrijf dat zich voortdurend heruitvindt', zegt Degroof Petercam AM. 'Na de lucratieve exit uit Patheon (farma) is DSM niet alleen zo goed als schuldenvrij. De 'end game' voor beleggers - een bedrijf dat volledig gefocust is op voedingssupplementen - is een stap dichterbij gekomen. Op een investeringsdag in het tweede kwartaal wordt duidelijk of we naar een extra uitkering moeten uitkijken', merkt Capfi Delen op. Volgens BNP Paribas Fortis is er nog een speculatieve reden. 'Als mogelijke overnamekandidaat voor bijvoorbeeld de specialiteitendochter van Dow Chemical/DuPont kan DSM meesurfen op de overnamegolf in de sector.'

4Total

De Franse oliegroep haalt wel vaker deze top tien. 'Total toonde zich een bezig baasje met de overname van de olie- en gasactiviteiten van Möller Maersk en van de lng-activiteiten van Engie vorige maand. Dat dynamisme levert schaalgrootte, efficiëntie en lagere kosten op', zegt De Belegger. 'De oliereuzen bevinden zich in een 'sweet spot'', zegt KBC Asset Management. 'Ze profiteren van een ongewone combinatie van hogere olieprijzen en lagere kosten. Voor een verdere verbetering van de resultaten is geen hogere olieprijs nodig.'

5Vivendi

'Dit is een van de weinige echte groeiverhalen in de globale mediasector', zegt Société Générale Private Banking. 'Door de opgang van de streamingplatformen is een uitgebreide muziekcatalogus zoals Vivendi's Universal Music bezit, onontbeerlijk in de muziekbusiness.' Bij Capfi Delen is Vivendi de topfavoriet. 'Vivendi zou goed garen kunnen spinnen bij een aparte plaatsing van de muziekafdeling. Dat kan extra ruimte geven voor een extra dividend.'

6Walt Disney

Het enige Amerikaanse aandeel dat de top tien haalt. Met Walt Disney pikken de analisten een achterblijver op. 'De markt focuste sinds april vorig jaar zeer sterk op het afkalvende abonneebestand bij de sportzender ESPN. De traditionele kabel geraakt in de verdrukking door digitale disruptie, zoals Netflix. Maar Disney beschikt over een indrukwekkende portefeuille films en reeksen die voor een constante inkomstenstroom zorgen en die Disney overigens los van Netflix klanten zal leveren', zegt Dierickx Leys. Na de rondvraag werd de portefeuille van Disney nog wat groter, want het kondigde de monsterovername aan van 21st Century Fox ('Avatar', 'The Simpsons'). Richelieu Investment wijst eveneens op het dividendrendement van 1,9 procent.

7Roche Holding

De Zwitserse farmagigant duikt geregeld op in deze top tien. De beurskoers zit al enige tijd in een zijdelingse tot neerwaartse koersbeweging. 'De voornaamste reden is de vrees voor de impact van biosimilars (min of meer het equivalent van de generieke geneesmiddelen in de biotechsector) op de portefeuille van geneesmiddelen. Ondertussen zat de onderzoeksafdeling niet stil. Het bedrijf liet onlangs een aantal interessante testresultaten optekenen voor nieuwe geneesmiddelen', meldt Richelieu Investment.

8Reckitt Benckiser

Reckitt Benckiser is een Britse producent van consumentengoederen, met een aantal sterke merken zoals Dettol, Air Wick, Durex en Nurofen. Degroof Petercam AM is enthousiast over de recente overname van Mead Johnson, de grootste overname in zijn geschiedenis. 'Mead Johnson is gespecialiseerd in babyvoeding, een markt die kan profiteren van recent verlaagde importheffingen in China.' Ook Reckitt Benckiser is een achterblijver. 'Een vertraging van de groei heeft ertoe geleid dat dit aandeel in 2017 is achtergebleven.'

9 INTRUM

Allicht de minst bekende naam. 'Intrum is een Zweedse financiële dienstverlener. Vooral de afdeling 'purchased debt' waarbij grote pakketten achterstallige betalingen van relatief kleine bedragen worden opgekocht, moet sterk groeien', legt Dierickx Leys uit. 'Intrum is in feite een beursgenoteerd incassobureau', zegt Leo Stevens. 'Na de fusie met Lindorff bezit Intrum het Europees marktleiderschap in een nog steeds versnipperde markt. De schaalvoordelen van de fusie zijn groot, net zoals de groeivooruitzichten: Intrum verwacht tegen 2020 een jaarlijkse nettowinststijging van 20 procent ten opzichte van de pro forma geconsolideerde winst van Intrum + Lindorff op 31 december 2016.'

10 Samsung Electronics

'Dit bedrijf is bekend als maker van smartphones en talrijke huishoudtoestellen. Het grootste deel van de winst komt echter uit de verkoop van onderdelen aan andere hardwareproducenten, zoals OLED-schermen. De goedkope waardering maakt het specifieke Zuid-Koreaanse risico - 'Korean discount' - meer dan goed', zegt KBC Asset Management. Korean discount slaat op het lage niveau van deugdelijk bestuur in Zuid-Korea, wat een impact heeft op de waardering. Eerder dit jaar werd vicevoorzitter Lee gearresteerd.

'De combinatie van nieuwe productlanceringen in de consumentendivisie, de hogere prijzen van halfgeleiders en de toegenomen vraag naar OLED vormt een stevige basis om verder te groeien', besluit Société Générale Private Banking
De Tijd.
charel01 liked last!
Arcelor,ASIT biotech,Avantium, Deceuninck,Deutsche Bank,econocom, Euronav,Greenyard, Nyrstar,OneSpan Inc,TomTom,Weight Watchers, X-Fab.
Verkocht:Petrobras ADR, Ahold Delhaize,UCB,SBM Offshore.

beurssukkel
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 304
Lid geworden op: 03 Nov 2015 16:17
waarderingen: 74
Contact:

Re: X-FAB Silicon Foundries SE

Berichtdoor beurssukkel » 18 Dec 2017 17:32

beurssukkel schreef:Laatste weken een neerwaarts en heel volatiel koersbeeld bij X FAB.

Stilte voor de storm???

Heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn positie te verdubbelen.


Fijn weekendVandaag, leuke bokkesprongen bij XFAB.
Het was dus vrijdag idd een aankoopgelegenheid.

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2354
Lid geworden op: 26 Aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 2325
Contact:

Re: X-FAB Silicon Foundries SE

Berichtdoor vogelspotter » 20 Dec 2017 13:10

MARKTEN LIVE
12:27
20-12-2017

Degroof Petercam start opvolging X-Fab


De chipfabrikant en zusteronderneming van Melexis krijgt meteen een koopadvies. Analist Marcel Achterberg plakt een koersdoel van 12 euro op X-Fab .'Wij geloven dat het bedrijf zal profiteren van de disruptieve trends in zijn automobiel-, industriële en medische eindmarkten', luidt het.

De eindmarkten van X-Fab groeien samen tegen bijna 10 procent per jaar en dankzij zijn klantgerichtheid slaagt het bedrijf erin marktaandeel te winnen. Door de sterke groei van de vraag, in combinatie met een sterke winsthefboom (operating leverage) en toenemend gebruik van de fabriekscapaciteit zou dat moeten resulteren in een significante groei van de ebitda-marge, tot meer dan 25 procent in 2019. De overname van Altis heeft bovendien de capaciteit van X-Fab met 60 procent opgedreven en zal in toenemende mate bijdragen tot de marges naarmate dat bedrijf door middel van kapitaalinvesteringen wordt omgevormd.

Volgens de Degroof Petercam-analist zou het aandeel X-Fab tegen een 'mid-teens' multiple voor de bedrijfswaarde op bedrijfswinst (ebit) moeten noteren, wat het koersdoel van 12 euro verklaart. Tegen die koers zou de waardering ook meer in lijn zijn met sectorgenoten.

Degroof Petercam vervangt meteen Melexis door X-Fab in zijn 'preference list'
Bron:"De Tijd."
BOX liked last!
Arcelor,ASIT biotech,Avantium, Deceuninck,Deutsche Bank,econocom, Euronav,Greenyard, Nyrstar,OneSpan Inc,TomTom,Weight Watchers, X-Fab.
Verkocht:Petrobras ADR, Ahold Delhaize,UCB,SBM Offshore.

beurssukkel
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 304
Lid geworden op: 03 Nov 2015 16:17
waarderingen: 74
Contact:

Re: X-FAB Silicon Foundries SE

Berichtdoor beurssukkel » 21 Dec 2017 21:16

beurssukkel schreef:Laatste weken een neerwaarts en heel volatiel koersbeeld bij X FAB.

Stilte voor de storm???

Heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn positie te verdubbelen.


Fijn weekendHet gaat weer loeiend hard bij Xfab!!!
+1 euro op 1 week!

Gebruikersavatar
Wimpie85
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1454
Lid geworden op: 19 Jan 2013 13:48
waarderingen: 354
Contact:

Re: X-FAB Silicon Foundries SE

Berichtdoor Wimpie85 » 04 Jan 2018 19:11

Vandaag voor het eerst boven de 10 euro uitgekomen: 10,10 euro! :)

beurssukkel
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 304
Lid geworden op: 03 Nov 2015 16:17
waarderingen: 74
Contact:

Re: X-FAB Silicon Foundries SE

Berichtdoor beurssukkel » 05 Jan 2018 10:38

beurssukkel schreef:
beurssukkel schreef:Laatste weken een neerwaarts en heel volatiel koersbeeld bij X FAB.

Stilte voor de storm???

Heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn positie te verdubbelen.


Fijn weekendHet gaat weer loeiend hard bij Xfab!!!
+1 euro op 1 week!XFAB idd boven 10 en TIG overname. 2018 begint super ;)

vlaanderenwest
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 109
Lid geworden op: 26 Jun 2015 14:38
waarderingen: 44
Contact:

Re: X-FAB Silicon Foundries SE

Berichtdoor vlaanderenwest » 23 Jan 2018 17:02

Ik vraag me af wat er aan de hand is, vanaf de klok 16:00 gaan we de laatste dagen sterk omlaag

Gebruikersavatar
Chukky2
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 318
Lid geworden op: 24 Jun 2014 21:32
waarderingen: 55
Contact:

Re: X-FAB Silicon Foundries SE

Berichtdoor Chukky2 » 24 Jan 2018 19:34

Vandaag een serieuze pandoering!
Altice-Aperam -avantium-Bam-Bayer-Bekaert-Biocartis -Bpost-cresent-econocom -Exmar -Fagron-greenyard-ing-MDxH-Nyrstar -Ontex -Oxurion-Pharming-umicore-XFabsilicon.

Gebruikersavatar
Chukky2
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 318
Lid geworden op: 24 Jun 2014 21:32
waarderingen: 55
Contact:

Re: X-FAB Silicon Foundries SE

Berichtdoor Chukky2 » 24 Jan 2018 19:34

Instappen ?
Altice-Aperam -avantium-Bam-Bayer-Bekaert-Biocartis -Bpost-cresent-econocom -Exmar -Fagron-greenyard-ing-MDxH-Nyrstar -Ontex -Oxurion-Pharming-umicore-XFabsilicon.