Kiadis Pharma

Beleggen en aandelen kopen in Nederland, beursberichten, informatie delen, beurskoersen analyseren + AMX, ASCX, Lokaal
NEVDK
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 58
Lid geworden op: 05 Nov 2017 16:15
waarderingen: 7
Contact:

Re: Kiadis Pharma

Berichtdoor NEVDK » 06 Nov 2017 22:20

Erik007 schreef:
NEVDK schreef:Besten,

Ben hier nieuw op dit forum. Vrijdag de eerste aandelen Kiadis aangekocht. Zou ik deze vanaf morgen opbouwen Koers +- 7,9 euro? of wachten ? graag jullie mening (zowel + als - graag)


Vandaag kan je zelfs nog lager dan 7,9 bijkopen. Koers momenteel 7,77.

Positieve elementen die pleiten voor (bij)kopen Kiadis :
- op relatief korte termijn wordt heel wat goed nieuws verwacht;
- gemiddeld koersdoel van minstens 2 beursanalysten : 11,3 €

Maar : handelen in aandelen is een tricky business en weet dat aandelen altijd een risicio aanhouden; men kan alles verliezen. Daartegenover staat dat men ook geweldige winsten kan realiseren. Beide gelden des te meer voor biotech.

Gouden raad van tante Kaat :
- Leg niet alles in één maand;
- gebruik voor aankoop aandelen (zeker biotech-aandelen) geld dat je niet meteen nodig hebt;
- analyseer en volg het bedrijf kwestie. Sommige "beleggers" kennen zelfs het verschil niet tussen een aandeel en een obligaite. Enkele bedrijven opvolgen kan heel wat tijd vragen maar persoonlijk vind ik het ook heel interessant : benevens de financiële informatie o.a. over aandelenkoers, leert men heel wat bij over wat er allemaal wordt geproduceerd in de wereld, welke nieuwe technieken worden gebruikt, waarom een pril bedrijf een succesverhaal (of een serieuze tegenslag) is geworden, enz.

Succes ermee !


Bedankt voor de info . Ik ga morgen zeker verder beperkt inkopenWord gratis lid op Beursig.com

Discussieer met duizenden beleggers en profiteer
van minder advertenties en abonneer op onderwerpen.

Registreer nu binnen enkele tellenpowered by Surfing Waves

Erik007
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 98
Lid geworden op: 07 Okt 2017 18:36
waarderingen: 32
Contact:

Re: Kiadis Pharma

Berichtdoor Erik007 » 08 Nov 2017 17:35

FD, 8 november 2017, Thieu Vaessen • Ondernemen

Kiadis gaat met compleet nieuwe top zijn leukemie-medicijn verkopen

Het is een beetje alsof een hockeyclub voortaan moet gaan voetballen. Dan is het ook verstandig om een heel nieuw team het veld in te sturen. Met een kopsterke spits, met middenvelders die een sliding kunnen maken en met verdedigers die weten hoe de buitenspelval werkt.

Zoiets overkomt nu Kiadis Pharma, het biotechbedrijf dat ruim twee jaar geleden een beursnotering in Amsterdam kreeg en zich opmaakt voor een volgende levensfase. Als alles goed gaat, ligt de nadruk binnenkort niet meer op het ontwikkelen van nieuwe medicijnen maar op een heel andere tak van sport: het verkopen van een goedgekeurd geneesmiddel.

Kiadis verwacht volgend jaar in Europa toestemming te krijgen voor verkoop van zijn medicijn dat de kans op succes van stamceltransplantaties moet verhogen en zo moet helpen leukemie te bestrijden.

De belangrijkste transfer dateert al weer van april, toen Arthur Lahr bij Kiadis aantrad als ceo. Lahr is een voormalig sleutelfiguur van het succesvolle Leidse biotechberijf Crucell. In zijn kielzog is een hele nieuwe top aangetreden bij het biotechbedrijf uit Duivendrecht, aan de rand van Amsterdam. Onder hen Jan Feijen - een andere oud-Crucell'er - en Karl Hård, afkomstig van AstraZeneca.
Broer is overleden aan leukemie

Nieuwste aanwinst is Andrew Sandler, die de rol van chief medical officer op zich neemt. Zeg maar de centrumspits, om de vergelijking met voetbal nog even door te trekken. Sandler is een 53-jarige Amerikaanse arts, die als tiener al eens een jaar in Nederland verbleef via een uitwisselingsprogramma. En een arts die een lange staat van dienst heeft bij tal van grote en bekende farmabedrijven, waar onder Seattle Genetics, Bayer en Medivation (inmiddels overgenomen door Pfizer).
In het persbericht over zijn benoeming liet Sandler optekenen dat hij een persoonlijke gedrevenheid heeft voor oncologie. Op het kantoor van Kiadis begint hij er vrijwel direct zelf over. 'Ik heb een persoonlijke drijfveer, omdat ik een broer heb die op jonge leeftijd aan leukemie is overleden', zegt hij zonder een spoor van schroom. 'Dat vertel ik er meestal bij. Want het is belangrijk voor me. Ik heb altijd willen terugkeren naar de behandeling van bloedkanker. Ik ben hier voor een doel.'

'Aan Big Pharma is niets leuk'

Trots vertelt Lahr dat Sandler voor het kleine, relatief onbekende biotechbedrijf uit Nederland koos, hoewel hij ook drie aanbiedingen had van grote Amerikaanse farmabedrijven. Een bewering die Sandler beaamt. Van zijn keuze zegt hij allerminst spijt te hebben. 'Ik heb Big Pharma gedaan. En ik kan nu veilig zeggen: daar is niets leuk aan. Het is een beproeving als je echt iets wilt betekenen. Zelfs bij een Amerikaanse biotechbedrijf is het moeilijk om echt je stempel te drukken.'

Nee, dan Kiadis uit Duivendrecht. 'Het is een waar genoegen hier te werken.'

Het enthousiasme van Sandler lijkt niet alleen ingegeven door een Amerikaans geloof in onbegrensde mogelijkheden, maar door een sterk vertrouwen in het belangrijkste kandidaatsmedicijn van Kiadis. 'Ik denk dat het middel enorm potentieel heeft.'

Sandler heeft tot taak een nieuw onderzoek uit te voeren dat ook de Amerikaanse toezichthouders moet overtuigen van de effectiviteit van het medicijn Atir101. Tegelijkertijd onderstreept de Amerikaanse arts het belang van de data die al beschikbaar zijn en die waarschijnlijk al voldoende zijn om de Europese toezichthouders te overtuigen.

Artsen overtuigen

De resultaten van de bestaande onderzoeken zijn volgens Sandler nog onvoldoende bestudeerd en zouden na diepgaande analyse ook in wetenschappelijke tijdschriften moeten worden gepubliceerd. Dat laatste kan van groot belang zijn, omdat artsen op basis van wetenschappelijke publicaties beslissen of ze een nieuwe middel ook echt gaan gebruiken.

Aangeschoven in de vergaderzaal in Duivendrecht zijn inmiddels ook de eerder genoemde Karl Hård en een andere nieuwkomer, Otto Schwarz. Over Schwarz zo meteen meer. Hård is een Fin, zoals gezegd afkomstig van AstraZeneca, die behoorlijk Nederlands spreekt doordat hij in een verder verleden biochemie aan de Universiteit Leiden doceerde.

Sinds enkele maanden is Hård terug in Nederland. Bij Kiadis is hij verantwoordelijk voor een nieuwe portefeuille: Investor Relations en Communicatie. Hij kon meteen aan de bak. Hård moest samen met Arthur Lahr op zoek naar nieuwe financiering., omdat Kiadis krap bij kas zat. De twee zijn geslaagd in hun missie. Het biotechbedrijf haalde €30 mln aan nieuw geld op, niet helemaal tot vreugde van de zittende aandeelhouders die hun belang hebben zien verwateren. Maar Hård is tevreden over wat hij tot nu toe heeft kunnen betekenen. 'We hebben nu een bredere basis van aandeelhouders. Dat kan in de toekomst meer stabiliteit geven.'

Commissaris en coach

Waar Lahr, Hård, Sandler en Feijen de dagelijkse leiding op zich hebben genomen, heeft Otto Schwarz eerder een rol als coach. Schwarz is voorgedragen als nieuwe commissaris. Kiadis hoopt te profiteren van de schat aan ervaring die Schwarz opdeed bij Actelion, het Zwitserse bedrijf dat eerder dit jaar voor €28 mrd werd overgenomen door Johnson & Johnson.

'Kiadis heeft me gevraagd omdat ik veel ervaring heb met het introduceren van medicijnen, wel voor 25 verschillende medicijnen', zegt Schwarz. 'Ik ken het verleden van Kiadis niet echt, maar ik zie nu een significante inspanning om het bedrijf te professionaliseren, om het gereed te maken voor de volgende fase: productverkoop in Europa. Het kan zeker lukken, but it needs work.'De prijs van succes

De vorige ceo van Kiadis, Manfred Rüdiger, deed vorig jaar een opmerkelijke uitspraak. In een interview met het FD zei hij dat het biotechbedrijf zijn leukemie-medicijn Atir101 zou gaan verkopen voor €100.000 per behandeling. Dat was heel ongebruikelijk. Door een bedrag te nemen gaf Rüdiger bij voorbaat onderhandelingsruimte weg. Maar een prijsindicatie was volgens Rüdiger noodzakelijk; beleggers konden nu ten minste een inschatting maken van het marktpotentieel van Kiadis. Rüdiger zelf hield rekening met een jaaromzet van €600 mln tot €800 mln.

Het nieuwe topmanangement neemt de prijsindicatie van Rüdiger niet over. Commissaris Otto Schwarz: 'Ik zou nu geen prijs willen noemen. De prijs moet fair zijn: het maximum van de waarde die je biedt. Maar de prijs moet ook acceptabel zijn. Als je medicijn niet verkocht wordt omdat het te duur is, sta je ook met lege handen.'

Ceo Arthur Lahr zegt ook geen prijs te willen noemen. De hoogte ervan zal afhankelijk zijn van veel factoren, waaronder onderhandelingen met nationale overheden. Maar Lahr denkt wel dat Atir101 'blockbuster potential' heeft. Dat laatste is jargon voor een jaaromzet van meer dan €1 mrd.

Erik007
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 98
Lid geworden op: 07 Okt 2017 18:36
waarderingen: 32
Contact:

Re: Kiadis Pharma

Berichtdoor Erik007 » 08 Nov 2017 17:42

Vandaag mooie stijging : + 5,10 %.

423.955 stuks verhandeld tegenover 178.344 gemiddeld

Beleggers verwachten blijkbaar goed nieuws tijdens een van deze events voor investors :

Kiadis Pharma announces participation at three upcoming investor events

Amsterdam-Duivendrecht, The Netherlands, November 8, 2017 – Kiadis Pharma N.V. (“Kiadis Pharma” or the “Company”) (Euronext Amsterdam and Brussels: KDS), a clinical stage biopharmaceutical company developing innovative products to make bone marrow transplantations safer and more effective for patients, today announces that Kiadis Pharma will participate in three upcoming investor events taking place in November 2017. The details for the events are:
5th Annual European Advanced Therapies Investor Day, November 9, 2017, London, UK: Company presentation at 11:00am GMT.

Jefferies 2017 London Healthcare Conference, November 16, 2017, London, UK: Company presentation at 4:00pm GMT. To request a meeting with Arthur Lahr, Chief Executive Officer, please contact Karl Hård, Head of IR and Communications at k.hard@kiadis.com

De BeleggersFair 2017, November 17, 2017, Amsterdam, The Netherlands: Company information stand.

JoachimDM
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 111
Lid geworden op: 25 Feb 2016 12:08
waarderingen: 75
Contact:

Re: Kiadis Pharma

Berichtdoor JoachimDM » 01 Dec 2017 20:34

Technische analyse: MA50 is nu niet meer naar boven gericht, maar naar beneden. Het aandeel is al meer dan een maand aan het consolideren. Gaan we onder de 7,72€ (steun) verwacht ik een uitbraak naar beneden, gaan we boven de 8,30€ (weerstand) verwacht ik een uitbraak naar boven. Op 7,35€ staat de 2de steun, als die doorbroken wordt ziet het er echt niet goed uit en gaan we volgens mij terug richting 6,5€. We hopen op het goede scenario :)

Gebruikersavatar
alles kan beter
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1219
Lid geworden op: 03 Aug 2017 08:03
Locatie: +9000
waarderingen: 473
Contact:

Re: Kiadis Pharma

Berichtdoor alles kan beter » 04 Dec 2017 08:57

Kiadis meldt ondertussen dat het aan zijn fase 3-onderzoek begonnen is met een eerste patiënt die ATIR101 toegediend krijgt. Het middel dient om beenmargtransplantaties efficiënter (en dus minder risicovol) te laten verlopen

bron : fet
JoachimDM liked last!
Wanneer de mensen succes hebben, wijten ze het aan hun bekwaamheden, wanneer zij falen, wijten zij het aan het toeval.

JoachimDM
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 111
Lid geworden op: 25 Feb 2016 12:08
waarderingen: 75
Contact:

Re: Kiadis Pharma

Berichtdoor JoachimDM » 04 Dec 2017 09:02

First patient enrolled in Phase 3 trial for ATIR101™ in adult patients with blood cancer

Amsterdam-Duivendrecht, The Netherlands, December 4, 2017 – Kiadis Pharma N.V. (“Kiadis Pharma” or the “Company”) (Euronext Amsterdam and Brussels: KDS), a clinical stage biopharmaceutical company developing innovative cell-therapy products to make bone marrow transplantations safer and more effective for patients, today announces that the first patient has been enrolled in the HATCY Phase 3 clinical trial for ATIR101™.

The multinational trial will evaluate the safety and efficacy of ATIR101™ as an adjunctive treatment to blood stem cell transplantation from a half-matched (haploidentical) family donor compared to post-transplant cyclophosphamide (PTCy or ‘Baltimore’ protocol) in adult patients with blood cancer.

Andrew Sandler, Chief Medical Officer of Kiadis Pharma, commented: “We are pleased that the first patient has been enrolled in the Phase 3 trial for our innovative cell-therapy product ATIR101™. Although the ‘Baltimore’ protocol has made haploidentical transplants feasible, a huge unmet need remains due to high relapse rates and occurrence of graft versus host disease.”

Arthur Lahr, Chief Executive Officer of Kiadis Pharma, commented: “The start of this large multinational Phase 3 clinical trial marks another important step in the development of Kiadis. We aim to submit the results from this Phase 3 trial to the US FDA, while we continue to progress the European filing submitted earlier this year to EMA based on our Phase 2 data.”

About the HATCY Phase 3 trial

This Phase 3 trial (ClinicalTrial.gov identifier: NCT02999854; EudraCT number: 2016-004672-21; Kiadis number: CR-AIR-009; Kiadis name: HATCY) will enroll 195 patients in Europe, US and Canada. The primary objective of this randomized, open label, parallel arm Phase 3 trial is to compare safety and efficacy of a haploidentical (half-matched family donor) T-cell depleted hematopoietic stem-cell transplant (HSCT) and adjunctive treatment with ATIR101™ versus a haploidentical T-cell replete HSCT with post-transplant administration of high dose cyclophosphamide in adult patients with acute myeloid leukemia (AML), acute lymphoblastic leukemia (ALL) or myelodysplastic syndrome (MDS). The primary composite endpoint is graft-versus-host disease free and relapse-free survival (GRFS), secondary endpoints include overall survival (OS). An additional objective of the study is to compare the effect of the two treatments on quality of life and health economics. The study is event driven and the primary analysis will be performed after 93 GRFS event.

About Kiadis Pharma

Kiadis Pharma’s cell-based immunotherapy products can make haploidentical hematopoietic stem cell transplantations (HSCT) safer and more effective. Single dose Phase 2 data with lead product ATIR101™ in patients with blood cancer shows a strong and clinically very relevant improvement over literature for the Baltimore protocol. Based on the positive results from the Phase 2 trial, the Company submitted a Marketing Authorization Application (MAA) to the European Medicines Agency (EMA) in April 2017, for approval of ATIR101™ across the EU as an adjunctive treatment in HSCT for malignant disease. Kiadis Pharma received Day 120 questions in September 2017 and is on track for potential (conditional) approval in H2 2018 and launch in 2019. Kiadis Pharma is conducting a Phase 3 trial with ATIR101™ across Europe and North America (head to head against the Baltimore protocol). The first patient was enrolled in December 2017.

In September 2017 the US Food and Drug Administration (FDA) granted ATIR101™ the Regenerative Medicine Advanced Therapy (RMAT) designation. ATIR101™ has been granted Orphan Drug Designations both in the US and Europe.

The Company’s shares are listed on Euronext Amsterdam and Brussels under the ticker KDS.

Website: http://www.kiadis.com

Company presentation: http://www.kiadis.com/company-presentation/
alles kan beter liked last!

JoachimDM
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 111
Lid geworden op: 25 Feb 2016 12:08
waarderingen: 75
Contact:

Re: Kiadis Pharma

Berichtdoor JoachimDM » 04 Dec 2017 09:06

alles kan beter schreef:Kiadis meldt ondertussen dat het aan zijn fase 3-onderzoek begonnen is met een eerste patiënt die ATIR101 toegediend krijgt. Het middel dient om beenmargtransplantaties efficiënter (en dus minder risicovol) te laten verlopen

bron : fet


Hopelijk reageert de markt positief en kunnen we uitbreken boven 8,30€ :) we waren al een tijdje aan het wachten op dit nieuws!
Chouffe liked last!

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3880
Lid geworden op: 01 Sep 2013 14:05
waarderingen: 925
Contact:

Re: Kiadis Pharma

Berichtdoor Hunter » 04 Dec 2017 10:08

Kiadis maakt vorderingen met test ATIR101
Gepubliceerd op 4 dec 2017 om 07:40

AMSTERDAM (AFN) - Kiadis Pharma maakt vorderingen met het testen van zijn medicijn ATIR101. Het biotechnologiebedrijf maakte bekend dat een eerste patiënt zich heeft ingeschreven voor de zogeheten HATCY fase 3-studie voor het middel.

Met de proef moet onder meer inzicht geven in de veiligheid en werkzaamheid van ATIR101 als aanvullende behandeling voor bloedceltransplantatie bij volwassen patiënten met bloedkanker. Kiadis spreekt van een belangrijke stap in de ontwikkeling van het bedrijf. De resultaten van de fase 3-studie worden ook gebruikt om goedkeuring voor het middel te krijgen in de VS.
Ook de Europese aanvraag loopt nog. Deze is ingediend op basis van fase 2-gegevens.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3880
Lid geworden op: 01 Sep 2013 14:05
waarderingen: 925
Contact:

Re: Kiadis Pharma

Berichtdoor Hunter » 04 Dec 2017 10:08

Kiadis op koers met goedkeuring ATIR101
Gepubliceerd op 4 dec 2017 om 09:27

AMSTERDAM (AFN) - Kiadis Pharma ligt goeddeels op koers met het, onder voorwaarden, verkrijgen van goedkeuring voor het middel ATIR101 in Europa. Ook in de Verenigde Staten worden de nodige stappen gezet. Dat schrijven analisten van KBC Securities in een rapport over het biotechnologiebedrijf.

Kiadis maakte bekend dat een eerste patiënt zich heeft ingeschreven voor de zogeheten HATCY fase 3-studie voor het middel. Volgens KBC mikt het bedrijf op goedkeuring in Europa in de tweede helft van volgend jaar om het middel daarna in 2019 in de markt te kunnen zetten. Onderzoeksresultaten van de fase 3-studie worden in 2019 verwacht.

KBC handhaafde zijn koopadvies op het aandeel Kiadis met een koersdoel van 12,50 euro. Het aandeel Kiadis stond maandag omstreeks 09.20 uur 5 procent in de plus op 8,14 euro.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3880
Lid geworden op: 01 Sep 2013 14:05
waarderingen: 925
Contact:

Re: Kiadis Pharma

Berichtdoor Hunter » 06 Dec 2017 10:20

Kiadis huurt productieruimte in Amsterdam
Gepubliceerd op 6 dec 2017 om 07:24

AMSTERDAM (AFN) - Kiadis Pharma een productiefaciliteit in Amsterdam. Het biotechnologiebedrijf krijgt daardoor ook de beschikking over laboratoria voor ontwikkeling en kwaliteitscontrole en kantoorruimte voor het hoofdkantoor.

Kiadis geeft aan dat de huur geen invloed heeft op de huidige contracten met producenten. Het bedrijf maakt zich op voor de Europese lancering van zijn celtherapie-oplossing voor beenmergtransplantaties in 2019.
Chouffe liked last!