Kiadis Pharma

Beleggen en aandelen kopen in Nederland, beursberichten, informatie delen, beurskoersen analyseren + AMX, ASCX, Lokaal
Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3880
Lid geworden op: 01 Sep 2013 14:05
waarderingen: 925
Contact:

Re: Kiadis Pharma

Berichtdoor Hunter » 29 Sep 2017 08:15

Kiadis Pharma trekt medisch directeur aan
Gepubliceerd op 29 sep 2017 om 07:47

AMSTERDAM-DUIVENDRECHT (AFN) - Kiadis Pharma heeft in de Amerikaan Andrew Sandler een nieuwe medisch directeur gevonden. Sandler begint op 1 oktober bij het biotechnologiebedrijf waar hij de opvolger wordt van Jeroen Rovers. Die vertrekt zoals gepland aan het einde van het jaar en werkt zijn opvolger de komende maanden nog in.

Sandler werkte eerder als medisch directeur bij een aantal andere bedrijven in de farmaceutische industrie. De als oncoloog opgeleide nieuwe Kiadis-directeur was in zijn laatste betrekking senior vicepresident medische zaken bij het door Pfizer overgenomen Medivation.Word gratis lid op Beursig.com

Discussieer met duizenden beleggers en profiteer
van minder advertenties en abonneer op onderwerpen.

Registreer nu binnen enkele tellenpowered by Surfing Waves

JoachimDM
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 91
Lid geworden op: 25 Feb 2016 12:08
waarderingen: 62
Contact:

Re: Kiadis Pharma

Berichtdoor JoachimDM » 10 Okt 2017 12:57

Kiadis haalt 18 miljoen euro vers geld op

Het Nederlandse biotechbedrijf Kiadis biedt investeerders een korting van 15 procent tegenover de laatste slotkoers.

Kiadis, dat ook noteert op Euronext Brussel, heeft de broodnodige centen binnen. Het haalde 18 miljoen euro op via een private plaatsing. De nieuwe aandelen worden uitgegeven aan 8 euro per stuk, bijna 15 procent onder de slotkoers van maandag.

Dat is een aanzienlijke korting maar toch mag van een succes gesproken worden, zeker gezien de half mislukte kapitaalverhoging enkele maanden geleden. Toen staken investeerders amper 5 miljoen euro toe aan 6,70 euro per stuk. Door die mislukking zag het bedrijf zich genoodzaakt in de zomer 10 miljoen euro te lenen bij Kreos Capital met een woekerrente van 10 procent.

Intussen is er veel veranderd. De Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond besliste dat Kiadis' medicijn in ontwikkeling ATIR101 een statuut toekende waardoor het sneller ontwikkeld en goedgekeurd kan worden. ATIR101 zorgt er voor dat beendermergtransplantaties om patiënten met bloedkanker te helpen veiliger en efficiënter kunnen verlopen.

Net als andere biotechbedrijven verbrandt het bedrijf heel wat cash door de hoge kosten van onderzoek en ontwikkeling. Eind vorig jaar bevatte de kas van het bedrijf amper 15 miljoen euro, in grote lijnen het bedrag dat het bedrijf er jaarlijks doordraait. 'Maar nu kunnen we verder tot 2019, tot na het moment waarop we goedkeuring voor ATIR101 verwachten van de Europese gezondheidsautoriteiten.' Bovenop de 18 miljoen euro stroomde er ook 2,3 miljoen euro binnen via de uitoefening van warrants.

Bron: De Tijd

CS888
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 85
Lid geworden op: 26 Sep 2017 13:01
waarderingen: 39
Contact:

Re: Kiadis Pharma

Berichtdoor CS888 » 19 Okt 2017 14:40

Beursblik: KBC Securities verlaagt koersdoel Kiadis Pharma

19 okt 2017 om 10:08
(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft het koersdoel op Kiadis Pharma verlaagd van 17,50 naar 12,50 euro bij een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek donderdag uit een rapport van analist Lenny Van Steenhuyse.

Kiadis Pharma werkt hard aan de marktlancering van ATIR101, een potentiële behandeling tegen bloedkankers. In Europa kan de behandeling mogelijk in 2019 op de markt komen en in Amerika wellicht eind 2021. Echter, zo schreef Van Steenhuyse, er is een aanzienlijke vertraging van de Fase 3 studie en de analist is voorzichtiger over het marktpotentieel.

Volgens Van Steenhuyse is er mogelijk meer twijfel over het toepassen van ATIR101 vanwege concurrerende behandeling onder het zogenoemde Baltimore protocol. "Hierdoor zijn we conservatiever over het marktaandeel dat ATIR101 kan veroveren", aldus de analist, die nu rekent op een marktaandeel van 30 procent in Europa in plaats van 35 procent en in Amerika van 25 procent, waar dat 35 procent was. Dit beïnvloedt het koersdoel met respectievelijk 1,40 en 1,90 euro.

Daar komt nog eens een verlaging van 1,70 euro bij door de aandelenplaatsingen die Kiadis Pharma de afgelopen tijd uitvoerde om zijn klinische onderzoeken te financieren. Ook voorziet Van Steenhuyse dat de marktlancering van ATIR201, een middel tegen bloedaandoening thalassemie, met twee jaar is vertraagd tot zeker 2023.

Ondanks de koersdoelverlaging heeft KBC Securities nog steeds vertrouwen in ATIR101, benadrukte Van Steenhuyse. De behandeling zou tot betere resultaten leiden dan die van concurrenten als MolMed en Bellicum.

Het aandeel Kiadis Pharma daalde donderdag 2 procent tot 7,91 euro.

Gebruikersavatar
DWB Happy
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 537
Lid geworden op: 23 Jan 2017 11:59
waarderingen: 121
Contact:

Re: Kiadis Pharma

Berichtdoor DWB Happy » 20 Okt 2017 11:43

Mijn mening

Het Baltimore protocol is de leidraad voor het onderzoek, het is de manier zoals ze nu leukemie behandelen het is juist helemaal geen concurrent het is de oude methode.

Er is in de jaren heel veel informatie verzameld deze informatie leggen ze naast de resultaten van Atir101, om te kunnen vergelijken, hoe zouden ze anders nota bene hun resultaten kunnen staven?

Met het Baltimore protocol hebben patiënten een overlevingskans van 20%, echter met een behandeling van Atir101 kan dat 64% worden.

Het Baltimore protocol is niks nieuws, dit was al meer dan 1 jaar bekend, Kiadis heeft hier ook uitvoerig over gecommuniceerd in het verleden.
Het is volstrekt idioot dat KBC met dit gegeven nu ineens daar een broodje aap verhaal van in elkaar draait.

Let op het andere medicijn in ontwikkeling Atir201 heeft Kiadis bewust in de ijskast gezet om zich nu helemaal te kunnen focussen op Atir101, dit is maanden geleden al gecommuniceerd, flauw van KBC om nu te stellen dat ze een vertraging opgelopen zou hebben van 2 jaar.
Atir201 zit ook pas in fase 1, niemand die tot nu toe ooit rekening gehouden heeft of dat middel wel of niet zal aanslaan, waarde van Kiadis zit voor 99% in Atir101.

Op 9 oktober plaatste Kiadis een emissie, KBC komt op 10 oktober met een koopadvies en herhaalt het koopadvies van 17,50.
10 dagen later, 19 oktober komen ze met een compleet aangepast advies.
In 2015 was al bekend dat Kiadis in 2017/2018 zo’n 50 miljoen extra geld nodig zou hebben
Voor fase 3, maar toch is KBC tot zelfs na de emissie hun koopadvies blijven herhalen van 17,50 euro.

Verder dit citaat over de adviesverlaging “ vanwege concurrerende behandeling onder het zogenoemde Baltimore protocol”
Dit is een ongelooflijke domme veronderstelling.
Geen mens wordt straks nog behandeld volgens het Baltimore protocol, dit is nu juist de waarde van Atir101, de overlevingskans wordt daarmee “bewezen” verhoogd van nu amper 20% naar zo’n 64%.

Waarom heeft KBC het over een aanzienlijke vertraging wbt Atir101?, dit is nooit door Kiadis gecommuniceerd.

Waarom wordt er met geen woord in dit gerept over de onlangs toegewezen RMAT status door de FDA, wat juist de goedkeuring en/of markttoelating flink kan versnellen, uiterst verdacht om deze zeer belangrijke informatie compleet weg te laten.

Dit advies van KBC rammelt werkelijk van alle kanten, riooljournalistiek van de bovenste plank.

En ja, onderbouwer zag het goed, het schudden was klaar, koers stond op explosief uitbreken gisteren morgen, IBers lachen zich nu kapot ze vegen overduidelijk gretig al het aanbod op onder de 8 euro.
Was dit misschien ook de bedoeling van KBC?

Ik heb nog nooit en te nimmer zo’n slecht advies gezien van een annalist, en de timing 10 dagen na de emissie is ook uiterst vreemd.
Rider liked last!

Gebruikersavatar
DWB Happy
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 537
Lid geworden op: 23 Jan 2017 11:59
waarderingen: 121
Contact:

Re: Kiadis Pharma

Berichtdoor DWB Happy » 21 Okt 2017 14:26

Beste vrienden van Kiadis:)

Er zijn veel vragen over een eventuele goedkeuring en/of markttoelating door de FDA, deze staat gepland in 2019.

Echter onlangs heeft Kiadis de RMAT status verkregen wat de het proces aanzienlijk kan versnellen.
Waar de meesten ook niet van op de hoogte zijn is dat er zelfs een mogelijkheid bestaat dat Kiadis ook nog
een "Priority Review" kan krijgen van de FDA.

Kite Pharma heeft dit jaar deze "Priority Review" ook gekregen dit ook voor ook een direct levensreddend medicijn/behandelingsmethode wat deze maand al goedgekeurd is door de FDA

Wat ik ook weet is dat zowel Otto Schwarz, Arthur lahr en Jan Feijen allen goed op de hoogte zijn van het traject bij de FDA, deze veteranen hebben in het verleden verschillende medicijnen met succes door de FDA keuring geloodst.

Ik heb sterk het idee dat vooral kleine beleggers de kansen voor Kiadis veel en veel te laag inschatten, terwijl juist alles
er op wijst dat dit een groot succes gaat worden.

Let op goedkeuring EMA al in 2018, toch noteert dit aandeel nog steeds ver onder de IPO prijs, als dit aandeel in Amerika genoteerd had gestaan, een bedrijf met zo'n geweldige vooruitzichten dan zou de koers nu minimaal op 25 euro staan.

Een bedrijf wat zo dicht tegen een goedkeuring aan zit, met een medicijn/behandelingsmethode een blockbuster voor een markt van 1 miljard of zelfs hoger, zou normaal gewaardeerd worden op zo'n 500 miljoen, nooit een lachwekkende schrale 135 miljoen nu.

Wat kunnen we dit jaar nog van het aandeel verwachten?, 100% stijgen is mijn inziens voor dit jaar zeer goed mogelijk
Zodra Arthur Lahr 1 fatsoenlijk persbericht uitbrengt, een update van alle zaken, dan zal het aandeel gelijk de sprint gaan inzetten.

Daarnaast vergis je niet, veel beleggers zijn de afgelopen weken compleet op het verkeerde been gezet, veroorzaakt door de grote pieken en dalen van dit aandeel, geloof mij maar, het gros van de kleine free float is hierdoor ook nog in het bezit gekomen bij IBers, ik vermoed dat deze momenteel meer dan 80% van de aandelen in gekregen hebben.
Wachten ze nog op meer aanbod (uitroken)? of gaan ze Kiadis op de juiste waarde zetten, daar waar het ook hoort te staan?

Gelieve dit bericht niet op IEX te zeten, plaatst daar dan een link van deze geweldige Diegy vrije site aub.

Voor de ongelovige Bassie, kijk eens hoe vlot Kite Pharma het traject doorlopen heeft, scrol naar beneden daar staat stap voor stap hoe ze binnen 12 maanden de goedkeuring kregen.
https://www.drugs.com/history/yescarta.html

PS
Ik heb verder besloten om nooit meer op IEX te posten, ik zal hier binnenkort meer uitleg over geven.
Voor "niks is ik ben een lijk", ik heb nog nooit gepost onder een andere alias, en zal dat in de toekomst ook nooit doen.
Laatst gewijzigd door DWB Happy op 21 Okt 2017 14:55, 3 keer totaal gewijzigd.
CS888 liked last!

Lampi
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 566
Lid geworden op: 21 Jun 2017 19:29
waarderingen: 189
Contact:

Re: Kiadis Pharma

Berichtdoor Lampi » 21 Okt 2017 14:37

DWB Happy schreef:Beste vrienden van Kiadis:)

Er zijn veel vragen over een eventuele goedkeuring en/of markttoelating door de FDA, deze staat gepland in 2019.

Echter onlangs heeft Kiadis de RMAT status verkregen wat de het proces aanzienlijk kan versnellen.
Waar de meesten ook niet van op de hoogte zijn is dat er zelfs een mogelijkheid bestaat dat Kiadis ook nog
een "Priority Review" kan krijgen van de FDA.

Kite Pharma heeft dit jaar deze "Priority Review" ook gekregen dit ook voor ook een direct levensreddend medicijn/behandelingsmethode wat deze maand al goedgekeurd is door de FDA

Wat ik ook weet is dat zowel Otto Schwarz, Arthur lahr en Jan Feijen allen goed op de hoogte zijn van het traject bij de FDA, deze veteranen hebben in het verleden verschillende medicijnen met succes door de FDA keuring geloodst.

Ik heb sterk het idee dat vooral kleine beleggers de kansen voor Kiadis veel en veel te laag inschatten, terwijl juist alles
er op wijst dat dit een groot succes gaat worden.

Let op goedkeuring EMA al in 2018, toch noteert dit aandeel nog steeds ver onder de IPO prijs, als dit aandeel in Amerika genoteerd had gestaan, een bedrijf met zo'n geweldige vooruitzichten dan zou de koers nu minimaal op 25 euro staan.

Een bedrijf wat zo dicht tegen een goedkeuring aan zit, met een medicijn/behandelingsmethode een blockbuster voor een markt van 1 miljard of zelfs hoger, zou normaal gewaardeerd worden op zo'n 500 miljoen, nooit een lachwekkende schrale 135 miljoen nu.

Wat kunnen we dit jaar nog van het aandeel verwachten?, 100% stijgen is mijn inziens voor dit jaar zeer goed mogelijk
Zodra Arthur Lahr 1 fatsoenlijk persbericht uitbrengt, een update van alle zaken, dan zal het aandeel gelijk de sprint gaan inzetten.
Daarnaast, vergis je niet, veel beleggers zijn de afgelopen weken compleet op het verkeerde been gezet, veroorzaakt door de grote pieken en dalen van dit aandeel, geloof mij maar, het gros van de aandelen is hierdoor ook nog in het bezit gekomen
bij IBers, ik vermoed dat momenteel meer dan 80% van de aandelen al in bezit zijn bij IBers.
Wachten ze nog op meer aanbod (uitroken)? of gaan ze Kiadis op de juiste waarde zetten, daar waar het ook verdient hoort te staan?

Gelieve dit bericht niet op IEX te zeten, plaatst daar dan een link van deze geweldige site aub

Voor de ongelovige Bassie, kijk eens hoe vlot Kite Pharma het traject doorlopen heeft, scrol naar beneden daar staat stap voor stap hoe ze binnen 12 maanden de goedkeuring kregen.
https://www.drugs.com/history/yescarta.html

Denk dat de mogelijke KV in Q1 of Q1 velen afschrikt. Ik wacht ook nog even af om eerlijk te zijn. Cashburn is navenant. Maar mooi artikel met alleen maar waarheden in!

Gebruikersavatar
DWB Happy
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 537
Lid geworden op: 23 Jan 2017 11:59
waarderingen: 121
Contact:

Re: Kiadis Pharma

Berichtdoor DWB Happy » 25 Okt 2017 20:10

*
*

Beste vrienden van Kiadis
Wat maar weinig beleggers op dit moment door hebben, is dat de koers professioneel gedrukt wordt, men probeert duidelijk (kleine) aandeelhouders uit te roken.

Kijk wat er vanmiddag gebeurde, na een paar forse kopen uit de laat werd de koers 3 seconden later terug gezet
van 7,84 naar 7,75, met slechts enkele stukjes, terug gezet en laag gehouden rond de 7,70 tot sluiting.

Duidelijk is ook dat men al enkele dagen achtereen de koers naar de biedzijde drukt daar waar steeds de mooie biedblokken klaar staan, al het aanbod wordt keurig netjes steeds opgevangen.

De vraag is wanneer zijn ze klaar, gaan ze zo nog een tijdje door of gaan ze het zonder goed nieuws al hoger zetten?,
ik verwacht dus het laatste, dat dit aandeel de komende dagen/weken flink verder zal gaan klimmen.

Stevig vasthouden, uit alles blijkt nu de free float wel degelijk zeer klein is, maximaal 3,5 miljoen stukken, met een zeer grote kans dat het overgrote deel daarvan nu ook nog in handen gekomen is van IBers en andere grote LT beleggers.
Met dank aan KBC....


25/10/2017 16:35:07 CEST-- 7,751-- 14,00
25/10/2017 16:35:06 CEST-- 7,752-- 303,00
25/10/2017 16:35:06-- 7,752-- 13,00
25/10/2017 16:35:03CEST-- 7,84-- 143,00
25/10/2017 16:35:03 CEST-- 7,828-- 2.531,00
25/10/2017 16:35:03 CEST-- 7,82-- 600,00
25/10/2017 16:35:03 CEST-- 7,813-- 200,00
25/10/2017 16:35:03 CEST-- 7,806-- 200,00
25/10/2017 16:35:03 CEST-- 7,799-- 200,00
25/10/2017 16:35:03 CEST-- 7,795-- 1.050,00
25/10/2017 16:35:03 CEST-- 7,795-- 200,00
25/10/2017 16:35:03 CEST-- 7,794-- 384,00
25/10/2017 16:35:03 CEST-- 7,789-- 943,00
25/10/2017 16:32:55 CEST-- 7,75-- 321,00
25/10/2017 16:32:43 CEST-- 7,75-- 336,00
25/10/2017 16:32:43 CEST-- 7,755-- 242,00
25/10/2017 16:32:41 CEST-- 7,755-- 639,00
25/10/2017 16:32:41 CEST-- 7,755-- 4.409,00
25/10/2017 16:32:41 CEST-- 7,756-- 881,00
25/10/2017 16:32:41 CEST-- 7,756-- 20,00

Gebruikersavatar
DWB Happy
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 537
Lid geworden op: 23 Jan 2017 11:59
waarderingen: 121
Contact:

Re: Kiadis Pharma

Berichtdoor DWB Happy » 27 Okt 2017 13:43

=
=

Er wordt duidelijk constant op eigen bied gedumpt, koers wordt al dagenlang systematisch gedrukt zoals al eerder omschreven hier boven

Ik lees net op IEX dat iemand denkt dat er een grote verkoper aanwezig is, dit is dus zeker niet het geval,
geen enkele IBer kan nu nog met winst verkopen, het is duidelijk grof op hun eigen geparkeerde biedblokken dumpen,
en koers steeds op biedkoers zetten met zeer kleine verkopen.

Ze bepalen nagenoeg het hele speelveld in het boekje zowel aan bied als laatzijde.

NEVDK
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 58
Lid geworden op: 05 Nov 2017 16:15
waarderingen: 7
Contact:

Re: Kiadis Pharma

Berichtdoor NEVDK » 05 Nov 2017 16:29

Besten,

Ben hier nieuw op dit forum. Vrijdag de eerste aandelen Kiadis aangekocht. Zou ik deze vanaf morgen opbouwen Koers +- 7,9 euro? of wachten ? graag jullie mening (zowel + als - graag)

Erik007
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 98
Lid geworden op: 07 Okt 2017 18:36
waarderingen: 32
Contact:

Re: Kiadis Pharma

Berichtdoor Erik007 » 06 Nov 2017 09:38

NEVDK schreef:Besten,

Ben hier nieuw op dit forum. Vrijdag de eerste aandelen Kiadis aangekocht. Zou ik deze vanaf morgen opbouwen Koers +- 7,9 euro? of wachten ? graag jullie mening (zowel + als - graag)


Vandaag kan je zelfs nog lager dan 7,9 bijkopen. Koers momenteel 7,77.

Positieve elementen die pleiten voor (bij)kopen Kiadis :
- op relatief korte termijn wordt heel wat goed nieuws verwacht;
- gemiddeld koersdoel van minstens 2 beursanalysten : 11,3 €

Maar : handelen in aandelen is een tricky business en weet dat aandelen altijd een risicio aanhouden; men kan alles verliezen. Daartegenover staat dat men ook geweldige winsten kan realiseren. Beide gelden des te meer voor biotech.

Gouden raad van tante Kaat :
- Leg niet alles in één maand;
- gebruik voor aankoop aandelen (zeker biotech-aandelen) geld dat je niet meteen nodig hebt;
- analyseer en volg het bedrijf kwestie. Sommige "beleggers" kennen zelfs het verschil niet tussen een aandeel en een obligaite. Enkele bedrijven opvolgen kan heel wat tijd vragen maar persoonlijk vind ik het ook heel interessant : benevens de financiële informatie o.a. over aandelenkoers, leert men heel wat bij over wat er allemaal wordt geproduceerd in de wereld, welke nieuwe technieken worden gebruikt, waarom een pril bedrijf een succesverhaal (of een serieuze tegenslag) is geworden, enz.

Succes ermee !